Σάββατο, Αυγούστου 11

Το χάρηκαν όλοι στα Κουρκουμελάτα και στον επετειακό 30ο Λειβαθώνιο

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ καλούς χρόνους, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα Κουρκουμελάτα ο 30ος επετειακός Λειβαθώνιος αγώνας δρόμου.
Η συμμετοχή και φέτος ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ και οργανωτικά ήταν επιτυχημένος.
Άλλωστε ο σκοπός του Λειβαθώνιου είναι όπως πάντα διπλός, αφενός η ανάδειξη της θετικής πλευράς του αθλητισμού και του εθελοντισμού και πως αυτά μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής και αφετέρου η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και του αθλητισμού σε αυτή. 
Η εκκίνηση δόθηκε όπως πάντα, από την ελιά του Μονόπολη, στη στροφή στα Μεταξάτα, με τους 162 δρομείς, άνδρες - γυναίκες, μικρούς και μεγάλους ηλικιακά, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή, να τρέχουν μια διαδρομή 5.100 μ., περνώντας από τα χωριά Μεταξάτα, Λακήθρα, Σαρλάτα, τερματίζοντας στο πανέμορφο Στάδιο των Κουρκουμελάτων, καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους φίλους του αθλήματος, που είχαν γεμίσει τις κερκίδες.
Μεταξύ αυτών, ο πολυνίκης του Λειβαθωνίου Βασίλης Λυκιαρδόπουλος, ο πρώτος νικητής των αγώνων του 1989, Αντώνης Κουρκουμέλης και ο 74χρονος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Θεόφραστος Δελακάς, ο οποίος πήρε και το καθολικό χειροκρότημα των θεατών, ενώ στο τέλος τιμήθηκε από τους διοργανωτές.
Παρακάτω οι τρεις πρώτοι-τες νικητές-τριες της κατηγορίας ανδρών και γυναικών στην τελικής κατάταξης.
Κατηγορία ανδρών
1. Κώστας Σιδηρόπουλος
2. Γιάννης Χαρίσης
3. Παναγιώτης Χάλδας
Κατηγορία γυναικών
1. Ελένη Μαυριδοπούλου
2. Αγγελική Τζόλα
3. Ευαγγελία Σαμώλη
Αφού τερμάτισαν όλοι οι αθλητές πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές των νικητών σε όλες τις κατηγορίες.
Επίσης το καθιερωμένο ειδικό βραβείο "Λίλιαν Βεργωτή" απενεμήθη σε έναν άνθρωπο σύμβολο των αγώνων που για 30 χρόνια έχει δώσει την ψυχή τους για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα. Πρόκειται για τον κ. Φάνη Μπαλάσκα.
Φέτος για πρώτη χρονιά διεξήχθησαν και παιδικά αγωνίσματα στίβου σε συνεργασία με την Γ.Ε. Κεφαλληνίας με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και τους λιλιπούτειους αθλητές να το χαίρονται ιδιαίτερα.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο επόμενος στόχος του Συλλόγου - ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα - αποσκοπεί στην αναβάθμιση του Γηπέδου των Κουρκουμελάτων τόσο για να μπορούν παιδιά και μεγάλοι της Λειβαθούς να προπονούνται σε συνθήκες ανάλογες του Αργοστολίου, όσο και να διοργανώνονται αγώνες στην Λειβαθώ.
Τίμησαν με την παρουσία τους το γεγονός του καλοκαιριού για την περιοχή της Λειβαθούς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μεταξάτων κ. Αντ. Αυγουστάτος και ο Δ.Σ. κ. Νίκος Σκλάβος. 
Τέλος να αναφέρουμε ότι, από τα έσοδα του αγώνα δαπανήθηκε, από τους διοργανωτές, το ποσό των 800 ευρώ, προκειμένου να προμηθευτούν έναν πλήρη εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για όλους τους αγώνες δρόμου που περιέχει μέχρι και φορείο. 
Εμείς να συγχαρούμε τους διοργανωτές, αλλά και τους δρομείς που έλαβαν μέρος, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο και τον 31ο Λειβαθώνιο αγώνα δρόμου.
Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ σε δυο μέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου