Δευτέρα, Απριλίου 15

Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι των Τζαννάτων.. Παίρνει «φωτιά» η σειρά!


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στα Τζαννάτα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Α’ κατηγορίας, Πρόννοι – Παλληξουριακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 και το πρωτάθλημα πλέον παίρνει «φωτιά», αφού τα Διλινάτα μείωσαν στους τρεις, από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό και στους δύο από τους Πρόννους που ακολουθούν στην δεύτερη θέση!
Οι φιλοξενούμενοι, διατήρησαν μεν το αήττητο και την πρωτιά, όμως πλέον απειλούνται και από τα Διλινάτα.
Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα σπουδαίο ντέρμπι, με δύναμη, πάθος, αλλά σε αθλητικά πλαίσια και καλό ποδόσφαιρο, από τις δύο πλευρές με δυο γκολ και μάλιστα το 0-1 να καταγράφεται με την συμπλήρωση 30’’.
Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και θα έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως οι κλασσικές ευκαιρίες που χάνονταν από τους επιθετικούς τους, και η εντυπωσιακές αποκρούσεις του Παπαβασιλείου, ήταν επόμενο να σταματήσουν σε αυτό το όχι και πολύ ευχάριστο 1-1. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία τους στη  σειρά.
Οι Πρόννοι, μετά την υπερπροσπάθεια των Κεραμειών την προηγούμενη Πέμπτη, φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις, έδωσαν γήπεδο στους αντιπάλους τους και το ότι δεν το πλήρωσαν αυτό με την πρώτη τους ήττα στη σειρά, θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί.
Φάσεις και γκολ
Οι «ερυθρόλευκοι», πριν καν συμπληρωθεί το 1’ θα ανοίξουν το σκορ στο 0-1 με ένα μακρινό, συρτό, όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ του Μπράτι, που δείχνει να αιφνιδιάζει τον Παπαβασιλείου και η μπάλα τελικά να καταλήγει στην αριστερή του γωνία και στα δίχτυα.
Στο 18’ ο Ζαρνακούπης από καλή θέση εκτελεί το φάουλ, όμως η μπάλα περνάει ψηλά άουτ από την εστία του Σκαματζουρα.
Στο 26’ οι γηπεδούχοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1. Ο Αποστολάτος με ένα μακρινό γέμισμα, θα βρει τον Κόμητα στην περιοχή και δεξιά, αυτός με κεφαλιά – πάσα θα παίξει για τον Ζαρνακούπη, με τον τελευταίο να προλαβαίνει την αντίδραση του Σωκ. Μαρκάτου και με κοντινό σουτ να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία και στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ν. Στάβερης θα κερδίσει την μπάλα μετά την απόκρουση του Σωκ. Μαρκάτου, θα μπει στην περιοχή από αριστερά, όμως δεν κάνει καλό πλασέ στην έξοδο του Σκαματζούρα και στη συνέχεια και πάλι κάτοχος της μπάλας, σεντράρει παράλληλα προς την εστία, χωρίς να υπάρχει κάποιος συμπαίκτης του να την «σπρώξει» στα δίχτυα.
Πάλι ο Ν. Στάβερης θέλει να απειλήσει. Αυτή την φορά στο 32’ με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής που στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 35’ ο Μπράτι θα βρεθεί στο έδαφος από ένα μαρκάρισμα του Σπ. Κουρκουμέλη με αποτέλεσμα να έχουμε διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, αφού ο διαιτητής κ. Χρηστάτος που ήταν κοντά και έλεγχε τη φάση έδειξε «παίζεται».
Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με μια αδύναμη κεφαλιά από καλή θέση του Ηλ. Αντωνάτου στα χέρια του Παπαβασιλείου, μετά το κόρνερ από δεξιά του Μπράτι.
Έτσι οι ομάδες θα αποχωρήσουν στα αποδυτήρια με αυτό το ισόπαλο 1-1.
Στην επανάληψη και στο 48’, ο Lalaj θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, όταν στην σέντρα από αριστερά του Μουρελάτου Χ.Σ. και την αδυναμία να απομακρύνει την μπάλα ο Αλ. Κουρκουμέλης, απέναντι από τον Παπαβασιλείου πλασάρει άουτ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον νεαρό επιθετικό του Παλληξουριακού στο 59’, αφού και πάλι μετά την κάθετη του Μπράτι θα σπάσει το τεχνικό οφσάιντ, θα μπει από δεξιά στην περιοχή και απέναντι από τον Παπαβασιλείου, πλασάρει και πάλι στην απέναντι γωνία άουτ!
Οι ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου. Συγκεκριμένα στο 71’, ο Μπράτι θα βρει κάθετα στη περιοχή το Λυκουδη, αυτός πιεζόμενος από τον Δημητράτο θα στείλει την μπάλα στα χέρια του Παπαβασιλείου σε ένα νέο τετ α τετ.
Στη συνέχεια, ο Παπαβασιλείου κατεβάζει ρολά με εκπληκτικές επεμβάσεις.
Στο 79’ ο Κ. Αντωνάτος θα κάνει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή, ο Ηλ. Αντωνάτος θα σηκωθεί ψηλά, θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με υπερένταση θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Στο 87’ ο Ηλ. Αντωνάτος θα μπει στην περιοχή από αριστερά θα κάνει το διαγώνιο σουτ και ο Παπαβασιλείου μπλοκάρει την μπάλα στην δεξιά του γωνία.
Νέα μεγάλη απόκρουση για τον «πορτιέρο» των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις (90+1’), ο Λυκούδης θα βρει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, τον Σπ. Μαρκάτο απέναντι από τον Παπαβασιλείου, θα κάνει το σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, θα πεταχτεί και με εντυπωσιακό τρόπο θα διώξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ, κρατώντας αυτό το πολύτιμο 1-1.
Έτσι, η λήξη του αγώνα θα βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 και θα δώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη συνέχεια και στη σειρά.
Να αναφέρουμε, για ένα ακόμη παιχνίδι τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που επέδειξαν οι δύο ομάδες και αυτό είναι ένα ακόμη κέρδος για το ποδόσφαιρο μας.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής (68’ Δημητράτος), Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χ. (86’ Κατσιλίδης), Κουρκουμέλης Σπ., Κόμητας, Ζαρνακούπης, Στάβερης Ν. (60’ Στάβερης Κυρ.), Πολλάκης, Αποστολάτος (82’ Xhelaj).
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζιάνης (86’ Αρμάντο), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι (80’ Μαρκάτος Σπ.), Lalaj (62’ Μπαλάσκας Π.) Αντωνάτος Κ., Μουρελάτος Χ.Σ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου