Τετάρτη, Απριλίου 24

Συνέχισε νικηφόρα ο Παλληξουριακός 3-0 τα Φωκάτα... Τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ο πρωταθλητής


Διατηρώντας το αήττητο πέρασε σήμερα το απόγευμα, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική των playoffs και πάλι από τον Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τα Φωκάτα, ο Παλληξουριακός με νίκη 3-0!
Ήταν η 3η συνεχόμενη στο ίδιο γήπεδο, μετά την επαναλειτουργία του, που αποδεικνύεται γουρλίδικο για τους «ερυθρόλευκους»!
Έτσι, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου παρέμεινε στην κορυφή με διαφορά +3 βαθμούς από τους 2ους Πρόννους που ακολουθούν και να αναμένεται μεγάλη «μάχη» την τελευταία αγωνιστική (5/5) στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο μεταξύ τους ντέρμπι τίτλου.
Φυσικά, θα παίξει για δυο αποτελέσματα, αφού και μια ισοπαλία, της είναι αρκετή να σηκώσει την κούπα και να πάρει το εισιτήριο επανόδου στη Γ’ Εθνική.
Αγωνιστικά το παιχνίδι του Δ.Α.Κ., παρά τον δυνατό αέρα που επικρατούσε και δεν ήταν καλός σύμμαχος στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ήταν αρκετά καλό, με τους κυπελλούχους καλύτερους, ιδιαίτερα στο β’ 45λεπτο που κυριάρχησαν και με καλή κυκλοφορία μπάλας θα φτάσουν σε μια δίκαιη όσο και πολύ σημαντική νίκη.
Οι γηπεδούχοι, όπως σε όλα τους τα παιχνίδια, παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά, πάλεψαν απέναντι σε έναν μεγάλο και πιο ποιοτικό τους αντίπαλο, άντεξαν ένα ολόκληρο πρώτο 45λεπτο, όμως ούτε την προτελευταία αγωνιστική της σειράς κατάφεραν να πάρουν τον πολυπόθητο βαθμό.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και την τελευταία αγωνιστική και ίσως τα καταφέρουν. Σίγουρα με την γενικότερη παρουσία τους, τον-ους αξίζουν!
Συμπερασματικά η νίκη της ομάδας του Ληξουριού, σίγουρα είναι δίκαιη και καθαρή, αφού είχε την κατοχή και δεν απειλήθηκε ποτέ από τους γηπεδούχους!
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ του Ε. Φωκά, με τον αέρα να δυσκολεύει την προσπάθεια του Σκαμαντζούρα, που τελικά θα μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια και χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ο Μουρελάτος Χ.Σ. στο επόμενο λεπτό, θα κάνει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, μετά την πάσα του Μπράτι, όμως ο Αντωνίου απομακρύνει και σώζει την εστία του από το 0-1.
Στο 15’ ο Μπερναλής θα σεντράρει από αριστερά στην περιοχή και δεξιά των Φωκάτων, ο Λούλουδας απέναντι από τον Αντωνίου κάνει ένα αδύναμο πλασέ για να αποκρούσει ο Αντωνίου και στη συνέχεια ο Χ. Φωκάς διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Πολύ καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» στο 29’, με τον Μουρελάτο Χ.Σ. να βρίσκει στην περιοχή και δεξιά τον Μπερναλή και τον τελευταίο απέναντι από τον Αντωνίου να πλασάρει στην απέναντι γωνία άουτ.
Αυτές ήταν οι καλές στιγμές για το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο και 3’ από την έναρξη του η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, που θα μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα πάρει το προβάδισμα 0-1, με ωραία κεφαλιά του Αρμάντο, μετά το κόρνερ από αριστερά του Λυκούδη.
Ο Μπράτι στο 50’ θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής και ο Αντωνίου διώχνει με τη  βοήθεια των αμυντικών του.
Σειρά του Μπερναλή για το νέο σουτ στο 55’ το οποίο αποκρούεται δύσκολα από τον Αντωνίου, στην επαναφορά ο Ηλ. Αντωνάτος θα πλασάρει από κοντά και ο νεαρός τερματοφύλακας των Φωκάτων θα μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Στην σέντρα του Lalaj από δεξιά στην περιοχή στο 66’, δεν προλαβαίνει στην κεφαλιά «ψαράκι» ο Ηλ. Αντωνάτος και η μπάλα περνάει άουτ, παράλληλα με την εστία των γηπεδούχων.
Νέα εντυπωσιακή αντίδραση από τον Αντωνίου στο 75’ στο φάουλ του Μπερναλή, που θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει δύσκολα την μπάλα.
Σε μια ίδια φάση με το πρώτο γκολ θα έρθει και το 0-2 για τους φιλοξενούμενους στο 80’. Συγκεκριμένα ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Laalaj, από το ύψος της μικρής περιοχής, αμαρκάριστος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου.
Και στο 84’ θα έχουμε το 0-3 των «ερυθρόλευκων» με κοντινό πλασέ του Π. Μπαλάσκα, στην επαναφορά της μπάλας, μετά το διώξιμο τω αμυντικών, σε μια φάση που διεκδίκησαν την μπάλα Τσιαμπάος και Μαρούλης, ύστερα από την σέντρα από δεξιά του Μπερναλή.
Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 89’ με τον Π. Μπαλάσκα να μην  πιάνει καλά την κεφαλιά, από κοντά και να στέλνει την μπάλα άουτ, μετά την σέντρα από δεξιά του Σπ. Μαρκάτου.
Έτσι, με τη νίκη τους αυτή οι «ερυθρόλευκοι», θα διεκδικήσουν τον τίτλο και την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική, απέναντι στους Πρόννους την τελευταία αγωνιστική, παίζοντας για δύο αποτελέσματα, αφού έστω και μια ισοπαλία τους είναι αρκετή.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Αδαμόπουλος (70’ Malshi), Παλικισιάνος, Τζάκης, Φωκάς Χρ. (82’ λ.τ. Pula), Ζαμπαύτης, Αραβαντινός, Παγουλάτος (56’ Σελένιτσα), Φωκάς Ε., Τριανταφυλλίδης, Μπουγάς (70’ Τσιαμπάος).
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Αρμάντο, Λούλουδας, Λυκούδης (82’ Ζερβός), Μαρκάτος Σωκ., Μαρκάτος Σπ., Αντωνάτος Ηλ. (82’ Μπαλάσκας Π.), Μπράτι (59’ Lalaj), Μουρελάτος Χ., Μουρελάτος Χ.Σ. (69’ Μαρούλης).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα
Το Sportsthea και οι Συνεργάτες του 
Σας εύχονται
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου