Κυριακή, Απριλίου 21

Νίκη τίτλου ο Παλληξουριακός 2-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο ντέρμπι τα Διλινάτα


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά και του πρωταθλήματος, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός επικράτησε των Διλινατων με σκορ 2-0 και βρίσκεται ένα βήμα πίσω από την κατάκτηση του φετινού τίτλου και την επάνοδο του στην Γ’ Εθνική της επόμενης περιόδου.
Οι «ερυθρόλευκοι», πιο ουσιαστικοί και καλύτεροι σε γενικές γραμμές, θα πετύχουν δύο τέρματα, θα αστοχήσουν σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ θα χάσουν και σημαντικές ευκαιρίες να πετύχουν και κάποιο άλλο.
Αντίθετα, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών των φίλων της, επιθετικά δεν έδειξε κάτι και πλέον τέθηκε και εδώ εκτός στόχου, μιας και η διαφορά από τον σημερινό της αντίπαλο που βρίσκεται στο ρετιρέ έφτασε στους -6 βαθμούς που δεν καλύπτονται στους δύο αγώνες που απέμειναν για να ολοκληρωθεί η σειρά.
Να σημειώσουμε εδώ ότι, ο Παλληξουριακός παραμένει αήττητος φέτος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, έχει κατακτήσει το Super cup, το τοπικό κύπελλο και πλέον ο μεγάλος στόχος τους, είναι το triple crow!!!
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην αρχή του αγώνα με απόφαση της διοργανώτριας, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, εις μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Εθνοφρουρού Ηλία Λυμπεράτου.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ ο Ντερβισάι θα πραγματοποιήσει μεγάλη απόκρουση στο απ’ ευθείας, εκτός περιοχής εκτελεσμένο φάουλ του Μπράτι, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ από το δεξί του «Γ».
Την δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 8’, οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ.
Ε. Καλαφάτης- Χαραλαμπόγλου δεν μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα που θα πάρει ύψος και θα καταλήξει στον Lalaj. Ο τελευταίος θα εκμεταλλευθεί την σύγχυση και με κοντινή κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα του Ντερβισάι, που δε μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα η οποία θα καταλήξει στη συνέχεια στα δίχτυα του για το 0-1.
Στο 22’ ο Ντερβισάι θα μπλοκάρει το μακρινό, συρτό σουτ του Μπράτι, χωρίς πρόβλημα.
Αυτές θα είναι οι καλές στιγμές των πρώτων 45’ του ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να απουσιάζουν από αυτές.
Την επανάληψη και στο 57’ ο Παλληξουριακός θα κερδίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δημ. Τζωρτζάτου, πάνω στον Ηλ. Αντωνάτο, μέσα στην περιοχή.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μπράτι που θα αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω, από την εστία του Ντερβισάι.
Πρώτη επιθετική παρουσία των γηπεδούχων στο 59’, με τον Χασάι να κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής και τον Σκαμαντζούρα να μπλοκάρει.
Και στο 68’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2. Ο Μπράτι θα βγει στην κόντρα, θα μπει στην περιοχή από δεξιά και θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να αποκρούεται από τον Ντερβισάι, στην επαναφορά θα φτάσει στον ίδιο για να παίξει παράλληλα στη μικρή περιοχή στον Π. Μπαλάσκα, που σε κενή εστία απλά θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 71’ ο Χασάι θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Αλεξάτο, με το σουτ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, από το απέναντι δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Ο Μπαλάσκας στο 77’, μετά το κόρνερ από αριστερά του Μπερναλή, θα πιάσει μια κοντινή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ, από την εστία του Ντερβισάι.
Τέλος στο 88’ ο Νεστερένκο θα σώσει την εστία του από το 0-3, απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή τους τέρματος του.
Χωρίς άλλη καλή φάση ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα πάρει την πιο σημαντική της νίκη στη σειρά και πλέον γίνεται το πρώτο φαβορί για τον φετινό τίτλο.
Αντίθετα, όπως προαναφέραμε τα Διλινάτα θα βρεθούν και μαθηματικά εκτός στόχου.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τον κ. Απ. Καραΐσκο και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Δημ. (72’ Δρόσος), Τζωρτζάτος Χρ. (27’ Τζωρτζάτος Χρ.), Λουκάτος, Τούρλας (14’ Βουκελάτος), Καλαφάτης Ε., Χασάι, Χαραλαμπόγλου, Τωρτζάτος Διον., Αλεξάτος.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζιάνης, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Αντωνάτος Ηλ. (78’ Αρμάντο), Μπράτι, Lalaj (61’ Μπαλάσκας), Αντωνάτος Κ. (89’ Ζερβός), Μουρελάτος Χ.Σ. (80’ Μαρούλης).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου