Σάββατο, Απριλίου 13

Έτοιμος για Α' κατηγορία έδειξε ο Πυλαριακός..... Νίκη 4-0 τον Εθνοφρουρό


Σε ένα μέτριο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστική, προτελευταίας των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, ο πρωτοπόρος Πυλαριακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ουραγού Εθνοφρουρού, επικρατώντας τελικά με σκορ 4-0!
Ο προπονητής των γηπεδούχων Κ. Βιτωράτος, προ φύλαξε μάλιστα κάποιους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι και στη διάθεση του, στο μεγάλο τελικό του τοπικού κυπέλλου, την προσεχή Τετάρτη με αντίπαλο τον Παλληξουριακό.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και έναν αγώνα παραπάνω, ξέφυγαν 3 βαθμούς από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, 6 από την Έρυσσο και εφ’ όσον το αυριανό ντέρμπι των Κεραμειών ολοκληρωθεί με νίκη του «τριφυλλιού» ή έστω ισόπαλο, τότε οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου, μπορούν να πανηγυρίσουν προκαταβολικά την επιστροφή τους στα μεγάλα «σαλόνια» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, μετά από μια ολόκληρη τριετία!
Αν πάλι επικρατήσει η ομάδα της Ερύσσου, τότε στο φινάλε θα χρειαστούν, για να μην πάνε οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς χαμένοι, τουλάχιστον μια ισοπαλία για την άνοδο και μετά τη νίκη για να σηκώσουν και την κούπα του πρωταθλητή 2018-2019!
Στα αγωνιστικά τώρα, οι πρωτοπόροι ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σίγουρα η νίκη που τους φέρνει μια ανάσα από την Α’ κατηγορία ήταν δίκαιη.
Ο Εθνοφρουρός, αδιάφορος βαθμολογικά προσπάθησε στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ομάδας και με αριθμητικό μειονέκτημα από το ξεκίνημα (έπαιξε με 10 λόγων έλλειψης μικρού), όμως και πάλι ήταν αδύνατον να πάρει τον πρώτο ιστορικό του βαθμό στα playoffs!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν πολύ κοντά σε μια επιτυχία, όμως το σουτ του Γρηγοράτου, μετά την πάσα από δεξιά του Φάντη, θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Καμπανού.
Στο 16’ ο Εθνοφρουρός θα βγει στην αντεπίθεση με τον Χατζή, ο οποίος θα μπει στην περιοχή από αριστερά και πλάγια, θα κάνει όμως ένα αδύναμο πλασέ και η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Μακρή.
Ο Φάντης στο 24’ θα βγάλει μια σέντρα – σουτ από δεξιά, μέσα από την περιοχή και η μπάλα αφού βρει στο πλάι της αριστερής δοκού θα καταλήξει άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Saliaj, μετά την σέντρα του Μ. Αλυσανδράτου, θα κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά και την μπάλα καταλήγει λίγο έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Με την συμπλήρωση κάτι παραπάνω από μισής ώρας αγώνα (31’) οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου θα ανοίξουν το σκορ.
Ο Γρηγοράτος, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια, θα μπει στην περιοχή από δεξιά, θα πασάρει στον Φάντη και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καμπανού με κοντινό πλασέ και θα γράψει το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Σε μια παρόμοια φάση μετά από ένα λεπτό, ο κεντρικός μέσος του Πυλαριακού, αυτή την φορά τροφοδοτεί τον Saliaj που αμαρκάριστος θα κάνει από πολύ κοντά το σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ.
Στο 38’ ο Γερολυμάτος από τα όρια της περιοχής θα πιάσει το σουτ, ο Καμπανός θα διώξει εντυπωσιακά, η μπάλα θα πάρει ύψος θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φάντης με πλασέ σε κενή εστία θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα και το 2-0 για τον Πυλαριακό.
Με το προβάδισμα υπέρ των γηπεδούχων θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και στο 58’ από το διαγώνιο σουτ του Α. Γασπαρή, μετά την πάσα του Μάστορα, η μπάλα θα καταλήξει λίγο πάνω από την εστία του Εθνοφρουρού.
Στο 67’, μετά από μια μεγάλη μπαλιά στην περιοχή, ο Μάστορας με ωραία προσποίηση αφήνει την μπάλα να περάσει στον Α. Γασπαρή που κινήθηκε από αριστερά, αυτός αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο συρτό σουτ αιφνιδιάζει το Καμπανό και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0!
Ο Φάντης στο 73’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Μάστορας απέναντι από τον Καμπανό δεν κάνει καλό πλασέ και ο τερματοφύλακας του Εθνοφρουρού θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Ένα δυνατό σουτ του Ποταμιάνου, από τα όρια της περιοχής, διώχνει δύσκολα ο Καμπανός.
Στο 86’ ο νεαρός Σπ. Αλυσανδράτος θα βρει πολύ έξυπνα, μέσα στην περιοχή τον Saliaj και ο τελευταίος με σουτ θα πετύχει το 4-0 των γηπεδούχων!
Κάτι σαν απειλή στο 89’ από τον Εθνοφρουρό, με ένα σουτ του Δανελάτου να στέλνει την μπάλα άουτ μακριά από την εστία του Μακρή.
Αυτό το 4-0 θα είναι το τελικό στο παιχνίδι και φέρνει πολύ κοντά στην Α’ κατηγορία και πιθανόν στην κατάκτηση της κούπας, την ομάδα του Κ. Βιτωράτου.
Στη πρώτη περίπτωση, ίσως να υπάρξουν εξελίξεις και αύριο, ενώ στην δεύτερη θα χρειαστεί νίκη απέναντι στην Έρυσσο την τελευταία αγωνιστική, εφ’ όσον το «τριφύλλι» θα έχει περάσει το εμπόδιο της Ερύσσου.
Από την άλλη ούτε αυτή την φορά ο Εθνοφρουρός κατάφερε να γράψει ιστορία κερδίζοντας τον πρώτο του βαθμό στη σειρά!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τις κες Ε. Μπακάκη και Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Μακρής, Γασπαρής Α. (70’ Αλυσανδράτος Σπ.), Φάντης, Αλυσανδράτος Μ., Νικολοβιένης, Γρηγοράτος (50’ Μάστορας), Γερολυμάτος, Ποταμιάνος, Rexha (60’ Φούκας), Σολδάτος, Saliaj.
Εθνοφρουρός:(-), Καμπανός, Τσακατίνης, Μιχαλάτος Ν., Δανελάτος, Σέρρας, Χατζηνικολάου (46’ Τζωρτζάτος), Θωμάτος Γ., Κοσμετάτος Γ., Χατζής, Γασπαρινάτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου