Σάββατο, Ιανουαρίου 18

Νίκη και ρετιρέ τα Διλινάτα 3-1 την Πρόοδο Ιθάκης.


Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, τα Διλινάτα, με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους, θα επικρατήσουν της Προόδου Ιθάκης και θα βρεθούν μόνα τους στο ρετιρέ, μετά την ισοπαλία του Παλληξουριακού στον Καραβόμυλο.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, καλύτερη μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα να προηγηθεί σχετικά νωρίς στο σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι, όπως συνηθίζουν στα εκτός έδρας παιχνίδια και πάλι παρουσιάστηκαν με σημαντικές ελλείψεις, χρησιμοποιήθηκαν αρκετά νέα παιδιά, τα οποία προσπάθησαν πάρα πολύ, πλην όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα, απέναντι στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.
Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσουν, είναι η σημερινή εμφάνιση των νέων παιδιών που με την παρουσία τους έδειξαν ότι έχουν μέλλον.
Σε γενικές γραμμές, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι και τους γηπεδούχους να κάνουν ως όφειλαν το καθήκον τους, να φτάνουν σε μια δίκαιη νίκη.
Η ήττα αυτή, ήταν η 10η για την ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου, που συνεχίζει να προβληματίζει και να παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη για μια ακόμη αγωνιστική και η κατάσταση να γίνεται περισσότερο δύσκολη.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Βουκελάτος θα βρει ψηλοκρεμαστά στην περιοχή και δεξιά τον Παγουλάτο, όμως στο διαγώνιο σουτ του νεαρού επιθετικού των γηπεδούχων, ο Αρταβάνης απομακρύνει την μπάλα στην αριστερή του γωνία με γροθιές.
Ένα νέο σουτ του Παγουλάτου στο 13’, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Με τη συμπλήρωση 25’ στο παιχνίδι, η ομάδα του Γ. Τόγια θα πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Βουκελάτο να πασάρει στα όρια της περιοχής για τον Παγουλάτο και ο τελευταίος με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από τα όρια της περιοχής, στην πρώτη του συμμετοχή με τη νέα του ομάδα, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 30΄θα πετύχει το 2-0, ύστερα από ωραία προσπάθεια, μέσα στην περιοχή και αριστερά όταν με έξυπνο πλασέ στην απέναντι γωνία της εστίας του Αρταβάνη, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.
Μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι, τα Διλινάτα θα διατηρήσουν την κατοχή χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε κάποια αξιόλογη φάση.
Έτσι, το 2-0 θα είναι σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρος δεν άλλαξε, μόνο που οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν και θα φέρουν φυσιολογικά, ένα μικρό άγχος στην πλευρά των αντιπάλων τους, μέχρι που ο Βουκελάτος θα πετύχει το τελικό 3-1 και να διώξει οποιαδήποτε απειλή για τη συνέχεια.
Στο 48’, ο Βουκελάτος με ωραία παράλληλη πάσα, θα βρει τον Παγουλάτο σε πολύ καλή θέση, όμως ο τελευταίος καθυστερεί, με αποτέλεσμα και σε άδεια εστία η μπάλα στο πλασέ του να βρει στο σώμα του Παπαδόπουλου και να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Μετά από 4’, ο Παγουλάτος θα παίξει κάθετα για τον Βουκελάτο, όμως το σουτ που πραγματοποιεί αυτός, θα είναι άστοχο και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ από την εστία του Αρταβάνη.
Στο 57’ οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι, σε ανατροπή του Μπαζάρογλου στην περιοχή από τον Παπαδόπουλο. Εκτελεί ο Βουκελάτος που θα είναι άστοχος και στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν το σκορ στο 2-1 και θα κάνουν όνειρα για τη συνέχεια.
Συγκεκριμένα, ο Χάνος με ένα μακρινό φάουλ «γεμίζει» στην αντίπαλη περιοχή, ο Λιβιεράτος θα γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον αμαρκάριστο Παπαδόπουλο στο σημείο του πέναλτι και ο τελευταίος με ένα δυνατό κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντερβισάι για το 2-1.
Στο 70’, ο Παγουλάτος θα βγει στην κόντρα από αριστερά και θα παίξει την μπάλα, παράλληλα στο σημείο του πέναλτι για τον Λουκάτο, το απ’ ευθείας σουτ όμως που επιχειρεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής, δεν είναι καλό και έτσι χάνεται, μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ.
Άτυχοι θα σταθούν οι γηπεδούχοι, αφού στο 81’ στο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Πεφάνη, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.

Και στο 82’ η ομάδα του «μεγάλου χωριού», με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό γυριστό σουτ στην κίνηση ο Βουκελάτος, θα «κρεμάσει» τον Αρταβάνη και θα πετύχει το 3-1, μετά την κεφαλιά πάσα του Πεφάνη, που θα διώξει το άγχος και θα γράψει το τελικό σκορ στο παιχνίδι.
Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με ένα πλασέ στο 86’ του Ν. Κοσμάτου από τα όρια της περιοχής που θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Αρταβάνη
Μετά τη νίκη τους αυτή, που ήταν η 11η, τα Διλινάτα παραμένουν στην κορυφή, 2 βαθμούς πάνω από τον Παλληξουριακό (έχει 1 παιχνίδι λιγότερο) και συνεχίζουν τη δική τους «μάχη» για την πρωτιά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Αντίθετα για την Πρόοδο, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, αφού έχουν μείνει πίσω και χωρίς συλλογή βαθμών δείχνουν ότι, βρίσκονται σε επικίνδυνη θέση και θα χρειαστεί μια υπερπροσπάθεια, αν θέλουν να μην αλλάξουν κατηγορία στο τέλος της σεζόν!
Από το σημερινό παιχνίδι, θα πρέπει να κρατήσουν την πολύ καλή τους προσπάθεια και την ελπιδοφόρα παρουσία, των νεαρών ποδοσφαιριστών τους.
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τις κες Μ. Μάστορα και Ι. Δούλου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Γ. (78’ Κοσμάτος), Βουκελάτος, Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος (46’ Pula), Τζωρτζάτος Χρ, Μπαζάρογλου, Σπαθής (71’ Πεφάνης), Νεστερένκο Η, Λουκάτος, Παγουλάτος (71’ Ντεντλάλα).
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Αρταβάνης, Γρίβας Ι., Πίπος, Παπαδόπουλος, Μανωλόπουλος, Βασιλόπουλος, Βλησμάς, Τσάμης, Αραπογιάννης, Χάνος, Λιβιεράτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου