Σάββατο, Νοεμβρίου 24

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Α.Ε.Κ.-ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ)












ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Η ΑΕΚ
   Σε ένα παιχνίδι με τα στοιχεία ενός μεγάλου ντέρμπι η Α.Ε.Κ. πιο ουσιαστική και αρκετά αποτελεσματική "καθάρισε" σε ένα ακόμη ντέρμπι αυτή την φορά την Εικοσιμία με σκορ 2-0.
  Το παιχνίδι μπορεί να μην είχε θέαμα, να έλειπαν οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, είχε όμως ενδιαφέρον, δύναμη, πείσμα ενώ σε πολλές περιπτώσεις ξέφευγε από την δύναμη και υπήρχαν κάποια αντιαθλητικά μαρκαρίσματα.
  Η διαιτησία του έμπειρου Δ. Ματιάτου θα περίμενε κανείς να είναι πολύ καλύτερη σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και δεν μιλάμε για το αγωνιστικό κομμάτι, που εκεί τα πήγε αρκετά καλά, άλλωστε δεν είχε πολλές και δύσκολες φάσεις το παιχνίδι, όμως στον πειθαρχικό τομέα θα μας επιτρέψει να έχουμε επιφυλάξεις στο πόσο τα κατάφερε.
   Έδειξε συνολικά 12 κίτρινες και μια απ' ευθείας κόκκινη κάρτες!!!!!!!!! ενώ σε δυο περιπτώσεις απέφυγε να δείξει την κόκκινη σε παίκτη της Α.Ε.Κ. και της Εικοσιμίας. 
  Γενικά, η νίκη της Α.Ε.Κ. θεωρείται δίκαιη αφού, όπως είπαμε, ήταν πιο αποτελεσματική και μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι ευτύχησε με την συμπλήρωση του 25' να είναι ήδη μπροστά 2-0 στο σκορ, πράγμα που έδιωξε το άγχος των ποδοσφαιριστών της, που στη συνέχεια έπαιξαν με καθαρό μυαλό και όσο χρειάστηκε για να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο.
   Από την άλλη η Εικοσιμία παρότι προσπάθησε, ήταν ασύνδετη και με πολλά λάθη στο παιχνίδι της. Έτσι παρά την ελαφρά της υπεροχή στο β΄ημίχρονο, δεν κατάφερε τελικά να πετύχει τίποτε καλύτερο και στο τέλος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ηττημένη.
    Σε αυτόν τον αγώνα είχαμε και κάποια σημαντικά στατιστικά, όπως:
  Το αήττητο που κρατάει η Α.Ε.Κ. μέχρι τώρα, αντίθετα το σπάσιμο του αήττητου της Εικοσιμίας αλλά και την παραβίαση της εστίας της μετά από 360' και μάλιστα 2 φορές.
   Φάσεις και γκολ
   Ένα φάουλ από δεξιά του Μοσχονά στο 12' θα φέρει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Κρούτη ο οποίος θα νικήσει ψηλά τον Γερασιμάτο και με ωραία κεφαλιά θα την στείλει  στα δίχτυα για το 1-0.
   Στο 18' ένα πολύ επικίνδυνο τάκλιν του Κούκλη στον Αντ. Κορσιάνο θα "περάσει" μόνο με μια κίτρινη κάρτα στον καλύτερο παίκτη της Α.Ε.Κ. στο σημερινό παιχνίδι.
   Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 θα χαθεί για την Α.Ε.Κ. στο 24' όταν στο κόρνερ του Π. Κουμαριώτη η μπάλα θα έρθει στο 2ο δοκάρι στον αμαρκάριστο Θωμά με την κεφαλιά του να φεύγει ελάχιστα άουτ από την εστία του Καραίσκου.
   Η φάση αυτή ήταν προάγγελος για το 2-0 των γηπεδούχων αφού στο 27' ο Μοσχονάς με πολύ δυνατό φαλτσαριστό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καραίσκου δίνοντας σοβαρό προβάδισμα όπως τελικά αποδείχθηκε στην ομάδα του.
   Στο 39' σε ένα μακρινό φάουλ λίγο πάνω από την σέντρα και αριστερά του Κ. Κουμαριώτη η μπάλα θα φτάσει μέσα στην περιοχή στον Κονόμη ο οποίος θα την "τσιμπήσει" για τον Αντ. Κορσιάνο που θα πιάσει το ανάποδο ψαλίδι και θα αποκρουστεί από τον Άννινο.
  Τελευταίο γεγονός του α΄ημιχρόνου ένα πολύ επικίνδυνο φάουλ του Γ. Μινέτου στον Περιβολάρη το οποίο θα "περάσει" και αυτό απαρατήρητο (ο ποδοσφαιριστής της Εικοσιμίας προηγουμένως είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα).
   Στο β΄ημίχρονο το θέαμα ήταν κακό και έλειψαν οι φάσεις και τα γκολ.
   Η μοναδική σε όλο αυτό το διάστημα έγινε στο 58' όταν σε έναν όμορφο ομαδικό συνδυασμό των παικτών της Εικοσιμίας η μπάλα θα περάσει κάθετα στην περιοχή από τον Αντώνη στον Π. Κορσιάνο όμως τελευταία στιγμή θα πεταχτεί ο Κούκλης και με εντυπωσιακό τάκλιν θα διώξει την μπάλα κόρνερ σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Άννινου.
   Τέλος στο 84' η Εικοσιμία θα μείνει με δέκα παίκτες αφού ο Χρ. Μινέτος θα δεχθεί την απ' ευθείας κόκκινη κάρτα του κ. Ματιάτου σε ένα δυνατό φάουλ πάνω στον Πολλάκη.
   Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Περιβολάρης, Κούκλης, Λούλουδας, Ζάβαλης, Θωμάς, Κρούτη (75' Σωτήρ) Κοσμάτος (66' Πολλάκης), Μοσχονάς (88' Δρόσος), Π. Κουμαριώτης.
Εικοσιμία: (Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος, Κουμαριώτης, Μινέτος Χρ., Μινέτος Γιαν. (58' Στεφανάτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος Αντ., Μπούσι, Κορσιάνος Παν., Κονόμη (75' Βολτέρας), Γερασιμάτος, Κουκλάκης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου