Τετάρτη, Νοεμβρίου 28

Οι λάθος επιλογές του Προέδρου

Σε ορισμένες καταστάσεις δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. 

Μια από αυτές έχει να κάνει με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν να δοθεί περίοδος χάριτος σε μια ομάδα έμπειρων υποτίθεται παραγόντων που αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής, αλλά απόφαση με σκέψη και προγραμματισμό.
Η Φωτό Μου
Ν. Φύριος
Ωστόσο διαπιστώνονται να γίνονται πολλά λάθη από τα πρώτα κι όλας βήματα της. Κι όταν λέω από τα πρώτα βήματα εννοώ από τις πρώτες αποφάσεις του προέδρου Γ. Σαρρή και στη συνέχεια τις αποφάσεις της ολομέλειας. 
Θεωρώ ότι ο πρόεδρος δεν έκανε σωστή επιλογή στην τοποθέτηση των μελών του ΔΣ στις επιτροπές, αφού άφησε ορισμένα μέλη χωρίς καμία ουσιαστικά σοβαρή δραστηριότητα, ενώ φόρτωσε τις επιτροπές με στελέχη - προέδρους Ενώσεων που μερικοί εξ αυτών δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο που πραγματεύονται οι επιτροπές τους.
Βέβαια ο Γ. Σαρρής έπρεπε να ανταποδώσει στους ομολόγους του των Ενώσεων την ψήφο που του έδωσαν. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που θέλει αρκετή μελέτη κι όχι απλά να συμπληρωθούν τα κενά. 
Επίσης μου έκανε εντύπωση η προχειρότητα των τοποθετήσεων, όπως αυτή του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννη Σιγάλα , που επιλέχθηκε για μέλος στην επιτροπή στατιστικής και γηπέδων, χωρίς όπως ισχυρίζεται ο ίδιος να ερωτηθεί, με αποτέλεσμα να μη αποδεχθεί τον ορισμό. Αν έγινε το ίδιο και με τις υπόλοιπες τοποθετήσεις προέδρων ως μέλη σε επιτροπές, τότε τι να πει κανείς...
Από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των επιτροπών, το θέμα της συμπλήρωσης τους με μέλη θα μπορούσε να γίνει σταδιακά και μετά από μελέτη. 
Η κίνηση αυτή δείχνει διοικητική απειρία, ή διοικητικό πρέσινγκ που μεταφράζεται σε αγχώδη κατάσταση. 
Το ζητούμενο δεν είναι να συμπληρωθούν οι επιτροπές, αλλά να λειτουργήσουν και να λειτουργήσουν σωστά και εποικοδομητικά για την Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Γιώργος Σαρρής
Ακόμη εντύπωση έκανε η παραμονή των μελών της ΚΕΔ στη θέση τους , γιατί με τον τρόπο αυτό είναι σα να ομολογεί η διοίκηση πως έχει μείνει ικανοποιημένη από την απόδοση τους και με τον τρόπο αυτό τους επιβραβεύει. Λογικό είναι να θέλει να κρατήσει στις θέσεις τους ο κ. Σαρρής τους επί περίπου ένα χρόνο συνεργάτες του στην επιτροπή, αλλά με την κίνηση του αυτή δείχνει σα να μη έχει φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο. Αλλά και η Τεχνική Επιτροπή πάσχει από πλευράς στελεχών με ειδικότητες ή γνώσεις που μπορούν να προσφέρουν στη πρόοδο του τμήματος. 
Πέρα από όλα αυτά ο πρόεδρος έπρεπε να αναλύσει στα μέλη του , αλλά και στους φίλους του ποδοσφαίρου, το σχέδιο ανάπτυξης και προόδου του αθλήματος και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Γιατί αν η νέα διοίκηση γίνει απλά ένας διαχειριστής θεμάτων και προβλημάτων, τότε δεν θα υπάρξει πρόοδος.
Για μένα προκαλεί απορία γιατί δεν αξιοποιήθηκαν έμπειρα διοικητικά στελέχη που δεν έχουν μακρά θητεία στα διοικητικά της ΕΠΟ, όπως είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Δημητρίου , ή ο επιτυχημένος στους τομείς που ανέλαβε  στο παρελθόν Βαγγέλης Μαζαράκης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Νίκος Ανασόπουλος. Και δεν θέλω να επεκταθώ σε άλλους του ΔΣ για πολλούς και ευνόητους λόγους. Έτσι λοιπόν θα ήθελα να μπω στο μυαλό του προέδρου και να μάθω πως έκρινε κι έκανε τις τοποθετήσεις των συνεργατών του. 
Το γεγονός ότι μερικές Ενώσεις που δεν τον ψήφισαν , άλλαξαν γνώμη και τον πλησίασαν δίδοντας γη και ύδωρ, δεν μου λέει τίποτε. Γιατί η ιστορία διδάσκει πως στο χώρο αυτό δεν υπάρχουν στεγανά και μονιμότητες επιλογών, αλλά όλοι , μηδενός εξαιρουμένου, κινούνται ανάλογα με τα συμφέροντα τους. 
Η διοίκηση από τη στιγμή που εξελέγη , δεν έχει πίεση από κανένα, κι αυτές οι κορώνες περί σκληρής αντιπολίτευσης που ακούστηκαν πριν λίγο καιρό, μόνο θυμηδία προκαλούν. 
Ο πρόεδρος λοιπόν και το χρόνο είχε και το πλάνο του  έπρεπε να είχε ώστε να κινηθεί σωστά και μετρημένα. Πριν λοιπόν καθίσει καλά καλά στη καρέκλα του, είχαμε τα λάθη στη διαιτησία που πάντα προκαλούν κλυδωνισμούς, είχαμε την διαμαρτυρία και μη αποδοχή επιλογής του για μέλος επιτροπής του Γιάννη Σιγάλα, ενώ και οι διαφωνίες καλά κρατούν.
Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά. Ο πρόεδρος μπορεί άμεσα να γυρίσει σελίδα και να αρχίσει την αντεπίθεση του με δυναμικό τρόπο και με τη βεβαιότητα πως κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει από τη θέση του. Άλλωστε το νέο σύστημα εκλογής προέδρου του δίνει τέτοια δύναμη, όσο ποτέ άλλοτε. Στη πολιτική , γιατί κι εδώ περί πολιτικής πρόκειται, συχνά γίνονται και γρήγοροι από πλευράς χρόνου ανασχηματισμοί. Κι αυτό πρέπει να γίνει, συνδυάζοντας ικανότητες και γνώσεις όλων πλέον των συνεργατών του. Η διοίκηση έχει μπροστά της τέσσερα χρόνια και μάλιστα σε μια δύσκολη για τη χώρα συγκυρία και πρέπει αυτά τα χρόνια να είναι και πετυχημένα και παραγωγικά. Αν ο κ. Σαρρής πιστεύει πως έχει πράξη καλώς, να αφήσει τα πράγματα ως έχουν , αλλά φοβάμαι πως τα γεγονότα θα τον διαψεύσουν. Και θα ολοκληρώσω με ένα τυχαίο παράδειγμα που δεν έχει να κάνει με τις επιλογές του προέδρου. Στην υγειονομική δεν μπορεί να βάλει για πρόεδρο έναν πολιτικό μηχανικό και μέλος της έναν γιατρό...Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε !
Πηγή:http://goldensnews.blogspot.gr/
Ευχαριστούμε τον φίλο εξαίρετο δημοσιογράφο και φίλο 
κ. Νίκο Φύριο για την αδειοδότηση της  ανάρτησης  αυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου