Κυριακή, Νοεμβρίου 25

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΡΟΝΝΟΙ-ΗΡΑΚΛΗΣ)

Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 3-1










ΔΙΚΑΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Τζανάτα:ανταπόκριση     

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών ως το τέλος του, οι τυπικά γηπεδούχοι Πρόννοι κέρδισαν δίκαια τον Ηρακλή στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής των Πρόννων με σκορ 3-1. 

http://4.bp.blogspot.com/-vWPJUWs9pDE/UDVbAYJTISI/AAAAAAAAQxQ/LbfTW050B2k/s320/hraklis2009.jpg
Παλαιότερη φώτο της ομάδας
Τα δυο σωματεία είχαν να αναμετρηθούν σε επίσημο αγώνα για πάνω από μια δεκαετία καθώς έπαιζαν σε διαφορετικές κατηγορίες. Η αναμέτρηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ παικτών και παραγόντων των δυο ομάδων. Παρά το ότι στον αγωνιστικό χώρο έγιναν πολύ δυνατές και μερικές φορές σκληρές μονομαχίες, ο αγώνας δεν είχε αντιαθλητικές ενέργειες και αποζημίωσε με πολλές φάσεις και καλό ρυθμό τους θεατές.
Στον αγωνιστικό τομέα οι Πρόννοι επιβεβαίωσαν με την εμφάνισή τους τον χαρακτήρα του φαβορί για το πρωτάθλημα, καθώς παρουσίασαν ένα πλήρες και ποιοτικό σύνολο με πολλές λύσεις. Ξεκίνησαν τον αγώνα με επιθετική τριάδα τους Τραυλό – Αναγνώστη – Κατσιλίδη με τον Ντεμάι να έρχεται πίσω από τον Κατσιλίδη. 
Ο Ηρακλής επέλεξε να ενισχύσει την ανασταλτική λειτουργία. του με τριάδα κεντρικών χαφ και κατάφερε σε γενικές γραμμές να κρατήσει μακριά από την εστία του Κορκού τους επικίνδυνους ποδοσφαιριστές των Πρόννων.
Φάσεις και γκολ 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πρόννους να έχουν κατοχή μπάλας και να απειλούν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τραυλού στο 11’ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Γιώργος Κορκός. Στο 20’ οι Πρόννοι έχασαν κλασσική ευκαιρία να προηγηθούν όταν κεφαλιά του Κατσιλίδη σχεδόν από τη γραμμή της μικρής περιοχής, απόκρουσε εντυπωσιακά ο Κορκός.
Από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι και με αντεπιθέσεις απείλησε. Σε μια από αυτές καλό σουτ του Γιώργου Καμπίτση  που πέρασε άουτ. Σε αυτό το διάστημα ο Ηρακλής κέρδισε 3 κόρνερ σε ένα εκ των οποίων έγινε η φάση του αγώνα, όταν ο Γεράσιμος Μαράτος στο 42’ πέτυχε ένα σπάνιο γκολ με φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ στο απέναντι παραθυράκι του τερματοφύλακα των Πρόννων Μασσαλή, ανοίγοντας το σκορ για τον Ηρακλή που κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το ημίχρονο το προβάδισμά του χωρίς να απειληθεί. 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πρόννοι πέρασαν στον αγώνα ως δεύτερο επιθετικό τον Στέλλο δίπλα στον Κατσιλίδη, καθώς και τον πολύπειρο Κυριάκο Κουρκουμέλη στη μεσαία γραμμή, αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα του Ηρακλή. 
Οι Πρόννοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 51’ όταν σε αντεπίθεση και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο λίμπερο του Ηρακλή Γ. Ρασσιάς έδιωξε στη γραμμή κεφαλιά του Αναγνώστη. 
Η κρίσιμη φάση για την εξέλιξη του αγώνα έγινε στο 55’ όταν ο 16χρονος Σολωμός, στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Ηρακλή, ανέτρεψε με το σώμα τον Αναγνώστη στην πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Η απόφαση αμφισβητήθηκε από τους παίκτες του Ηρακλή θεωρώντας ότι το «κέρδισε» περισσότερο ο παίκτης των Πρόννων, ωστόσο ήταν στην ευχέρεια του διαιτητή να δείξει το σημείο του πέναλτι, καθώς ο άπειρος παίκτης του Ηρακλή πήγε απρόσεκτα στη φάση. Ο ίδιος ο Αριστείδης Αναγνώστης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε το σκορ.
Έχοντας πια την ψυχολογία με τους μέρος τους, οι Πρόννοι πέτυχαν την ανατροπή μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 70’ με κεφάλια του Κ. Κουρκουμέλη στο δεύτερο δοκάρι που κατέληξε πάνω στον αμυντικό του Ηρακλή Παναγή Καμπίτση, ο οποίος πάνω στη γραμμή ήταν αδύνατο να διώξει σωστά την μπάλα, στέλνοντάς τη έτσι στα δίχτυα της ομάδας του. 
Μετά το 2-1 ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να απειλήσει ή να κρατήσει την μπάλα και εκτός από κάποια στημένα, δεν μπήκε στην περιοχή των Πρόννων ως το τέλος του αγώνα. Ωστόσο στο 86’ σε εκτέλεση φάουλ ο Σπυράγγελος Ρασσιάς μετά από ασθενή απόκρουση της άμυνας των Πρόννων βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή των Πρόννων και ολιγώρησε χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 2-2 για τον Ηρακλή.
 Οι Πρόννοι βρίσκοντας πια ανοικτούς χώρους απείλησαν και σε άλλες περιπτώσεις και τελικά πέτυχαν στο 88’ το 3-1 με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια του Ντεμάϊ ένω από τη μεγάλη περιοχή, που κέρδισε τις κόντρες έπαιξε το 1-2 και βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κορκό, πλασάροντας εύστοχα στην έξοδό του τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, γράφοντας το τελικό 3-1. 
Αξιοσημείωτο ότι τρίτος βοηθός δεν προσήλθε και έτσι ανέλαβε χρέη βοηθού διαιτητή ο φίλαθλος Γερ. Κουρκουμέλης. Η διαιτητική τριάδα ήταν σχεδόν αλάνθαστη παρότι ο διαιτητής Μενεγάτος κλήθηκε να σφυρίξει σε ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι.
Οι Πρόννοι πέτυχαν τον στόχο τους και έδειξαν ότι διαθέτουν πληθώρα λύσεων και ένα πολύ ποιοτικό σύνολο για τα δεδομένα της Β’ κατηγορίας. Άξιζαν με την εικόνα τους 3 βαθμούς σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες, ωστόσο δεν κατάφεραν όσο θα μπορούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε καθαρές φάσεις για γκολ, επιτρέποντας  τελικά στον Ηρακλή να ελπίζει με το ανέλπιστο προβάδισμα που πήρε, ότι μπορεί να αποκομίσει βαθμολογικό όφελος. Πλέον οι Πρόννοι υποδέχονται την Έρυσσο στα Τζαννάτα και με ανάλογη εμφάνιση θα είναι ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.
Ο Ηρακλής έδειξε μεγάλη τακτική βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα του σε όλες τις γραμμές και μέχρι το 60’ διατήρησε δυνάμεις και μαχητικότητα. Στον επιθετικό τομέα έδειξε ότι ακόμα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί και να κρατήσει τη μπάλα. Στα θετικά το ότι δεν επέτρεψε να γίνουν ευκαιρίες για γκολ στα καρέ του από μια ανώτερη ομάδα και λύγισε από ένα πέναλτι και μια στημένη φάση. Πλέον αναμένοντας επιστροφές τραυματιών ποδοσφαιριστών και του τιμωρημένου Α. Σπαθή μπορεί να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις υποχρεώσεις του. Τον Ηρακλή περιμένει  σε 6 ημέρες και δεύτερο συνεχόμενο τοπικό ντέρμπι με το γείτονα Παπυργιακό μετά από πολλά χρόνια στα Τζαννάτα, σε ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι.
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Πρόννων:(Γ. Κουρκουμέλης), Μάσαλης, Καραλής, Χιώνης (65' Κουρκουμέλης Κυρ.), Σολωμός, Λιναρδάτος, Κουρκουμέλης Σπ., Τραυλός, Αναγνώστης, Κατσιλίδης, Ταραζής, Ντεμάι.
Α.Ο. Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κορκός, Καμπίτσης, Μαράτος, Διαμαντάτος, Μεταξάς-Αγγελάτος, Ρασσιάς Γ., Κορισιάνος (Βανδώρος Κ.), Καμπίτσης Σπ., Καμπίτσης Δημ. (Ρασσιάς Σπ.), Μανέντης, Σολωμός.
Οι φώτο είναι από παλαιότερο αγώνα των Πρόννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου