Κυριακή, Ιουλίου 20

Απόλυτα επιτυχημένος "1ος Δρόμος Θηναίας γης" στον Αγκώνα


Στην τοπική κοινότητα Αγκώνα το τόλμησαν και πέτυχαν!! Τόλμησαν να διοργανώσουν έναν αγώνα δρόμου μέσα στο κατακαλόκαιρο όντας σίγουροι για την επιτυχία του και τελικά ο τολμών νίκησε.
Έτσι οργανωτικά και σε συμμετοχές πέτυχαν σχεδόν το άριστα. Όλα ήταν τακτοποιημένα με κάθε λεπτομέρεια ώστε να κάνουν εύκολη τη «ζωή» των δρομέων.
Μιλάμε φυσικά για τον «1ο αγώνα της Θηναίας γης» που διεξήχθη ανάμεσα στις δυο εκκλησίες των χωριών Αγκώνα-Καρδακάτων συνολικής απόστασης 7.100 m.
Πήραν μέρος περισσότεροι από 140 αθλητές.
Η Αγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε  στις 7μ.μ. με τον αγώνα των λιλιπουτείων αθλητών εντός του προαυλίου της εκκλησίας, με τις κατηγορίες :
    κορίτσια  έως έξι ετών
    αγόρια έως έξι ετών
    Ακολούθησαν στη συνέχεια τα 200 μ. και τις κατηγορίες 7-9 και 10-13 ετών αγόρια  κορίτσια που έτρεξαν σε κοινή διαδρομή.
Τέλος δόθηκε η εκκίνηση στον αγώνα των 7.100 μ.. με τις παρακάτω κατηγορίες:
- 14-έως 17 ετών αγόρια
- 14 έως 17 ετών κορίτσια
- 18 έως 30 ετών άνδρες
- 18 έως 30 ετών γυναίκες
- 31 έως 40 ετών άνδρες
- 31 έως 40 ετών γυναίκες
- 41 έως 50 ετών άνδρες
- 41 έως 50 ετών γυναίκες
- 51 + άνδρες
- 51 + γυναίκες, 
όπου παρά την υπερβολική ζέστη που επικρατούσε στην περιοχή οι αθλητές ύστερα από μεγάλη προσπάθεια τερμάτισαν καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους εκεί θεατές.
Στον τερματισμό προσφέρθηκαν τοπικά γλυκά, χυμοί και νερά σε όλους.
Μετά την ολοκλήρωση του δρόμου των 7.100 μ. και τον τερματισμό όλων των αθλητών πραγματοποιήθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικός αγώνας, αυτός της διελκυστίνδας στον οποίο πραγματικά έπεσαν "κορμιά"!.
Τέλος έγιναν οι απονομές στους τρεις πρώτους νικητές ενώ δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους η βουλευτής του Νομού κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Παναγής Βανδώρος και ο νεοκλεγείς πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Τουμαζάτος,  ενώ την παρουσίαση έκανε με εντυπωσιακό τρόπο η γλυκύτατη Γιάννα Κουλουμπή.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου