Σάββατο, Ιουλίου 12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑΣ


Στα πλαίσια της διεξαγωγής του πρώτου αγώνα της Αθηναίας Γης θα πραγματοποιηθεί για 1η φορά και το άθλημα της  διελκυστίνδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση το αγώνα δρόμου και έως της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
  . Η διελκυστίνδα για όσους δεν ξέρουν (αγγλ. Tug-of-War) είναι ένα άθλημα που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες τραβούν ένα σχοινί προσπαθώντας η μία να τραβήξει την άλλη προς το μέρος της. Στους Ολυμπικαούς Αγώνες διεξαγόταν από το 1900 ως το 1920, ενώ συμπεριλήφθηκε και στους Β΄ Διεθνείς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1906 στην Αθήνα, στη λεγόμενη μεσοολυμπιάδα.
Η διελκυστίνδα έχει αρχαίες ρίζες και η καταγωγή της είναι αβέβαιη. Η φήμη της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Στην αρχαία Ελλάδα χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αναφέρεται ανάμεσα στα αγωνίσματα δύναμης που ασκούνταν οι νέοι για να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και να αποκτήσουν ρώμη. Αναφέρεται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όπως: αρχαία Αίγυπτος, Ρώμη, Κίνα, Ινδία (από το 12ο αιώνα μ.Χ.), Βιρμανία, ακόμα και στη Νέα Γουινέα. Στα χρόνια του μεσαίωνα υπάρχουν αναφορές για αγώνες με σχοινιά στην Ευρώπη, στη Γερμανία και στη Σκανδιναβία. Μετά το 1500 διεξάγονταν δημοφιλή τουρνουά στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά το 1800 αναφέρονται και αγώνες ανάμεσα σε ναύτες με βάρκες.
Η αγγλική ονομασία του αθλήματος προήλθε από τη φράση «tug of war», που σημαίνει στην κυριολεξία, τον καθοριστικό αγώνα που θα κρίνει το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης. Τη μονομαχία από την οποία που θα κριθεί το αποτέλεσμα μιας μάχης. Μόλις το 19ο αιώνα δίνεται το όνομα αυτό στο άθλημα της διελκυστίνδας.
Οι κανονισμοί της διελκυστίνδας είναι απλοί και καθορίζονται από τη «Διεθνή Ομοσπονδία Διελκυστίνδας», όμως για λόγους ασφαλείας και προσαρμογής στα δεδομένα του τόπου διεξαγωγής (στην εκκλησία της Παναγίας στον Αγκώνα) θα τροποποιηθούν ελαφρώς.
Οι ομάδες θα αποτελούνται από 5 άτομα έκαστη, θα πρέπει να φοράνε κάποιο χαρακτηριστικό μπλουζάκι σήμα ή ότι επιλέξουν  ώστε να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία και  θα δώσουν ένα όνομα στην ομάδα τους προκειμένου να είναι αναγνωρίσιμη .
Οι 3 πρώτες ομάδες νικητών θα λάβουν ειδικά μετάλλια σε  απονομή που θα λάβει χώρα μετά το πέρας του αθλήματος

Δηλώσεις των ομάδων θα γίνονται στα τηλ 6977533958, και 6977050224 έως και την Πέμπτη 17/7/2014.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου