Τρίτη, Ιουλίου 22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ "1ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΗΝΑΙΑΣ ΓΗΣ"


Την Κυριακή 20 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Δρόμου της Θηναίας, σε έναν εξαιρετικά όμορφο χώρο, με έκδηλο το στοιχείο της παράδοσης και ζωντανό τοπικό χρώμα. Οι συμμετοχές τόσο των αθλητών όσο και του κοινού υπερέβησαν κάθε προσδοκία και δεν περιορίστηκαν στους κατοίκους της περιοχής αλλά ενισχύθηκαν και από αρκετούς επισκέπτες της νήσου μας. 
Οι  δρομείς όλων των κατηγοριών που έλαβαν  μέρος στην διοργάνωση ξεπέρασαν τους 140 και απεκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για τα αγωνιστικά δρώμενα όσο και για το σύνολο της οργανωτικής πρωτοβουλίας και τις επιπλέον παροχές του αγώνα μεταξύ των οποίων τα εκλεκτά σπιτικά φαγητά και γλυκά που είχαν την καλοσύνη να προσφέρουν οι γυναίκες του Αγκώνα.
Ιδιαίτερο θέαμα προσέφερε η επίδειξη του παραδοσιακού αθλήματος της διελκυστίνδας στην οποία έδωσαν το παρόν διαγωνιζόμενοι όλων των ηλικιών, των οποίων η προσπάθεια επιβραβεύθηκε από τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα όσων το παρακολούθησαν.
Εκ μέρους της κοινότητας του Αγκώνα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του πρώτου αγωνιστικού μας εγχειρήματος και απέδειξαν ότι με θέληση, ομοψυχία και διάθεση για προσφορά μπορούμε από κοινού να επιτύχουμε πολλά, καθώς και τον Δήμο Κεφαλλονιάς και την ΚΕΔΗΚΕ, που εξ ΄ αρχής αντιμετώπισαν θετικά την ιδέα μας και συνέδραμαν σε ότι τους ζητήθηκε.
Επίσης ευχαριστούμε τους αθλητές που προσήλθαν στηρίζοντας με την παρουσία τους την προσπάθειά μας, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν οικονομικά, για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση ευελπιστούμε ότι έθεσε τις βάσεις για ένα μέλλον ευοίωνο, με περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας, υγιή και ελπιδοφόρα εξέλιξη για τον τόπο μας.
Αναλυτικά ευχαριστούμε τους:
·         Άγγελο Κωνσταντάκη για την αγαστή μας συνεργασία
·         Ηλία Τουμασάτο, Σοφία ζαχαροπούλου, Ευγενία Μπεκταώρου, Μαραβέγια Σοφία, Ερασμία Μουστάκη, Βιργινία Βαρδαραμάτου, Σοφία Δρόσου, Ιλιάνα Μαρούλη, Ρεγγίνα Κουλουμπή για την κάλυψη των ιδιαίτερα απαιτητικών αναγκών της γραμματειακής υποστήριξης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Ηλία Τουμασάτο και Ηλιάνα Μαρούλη καθώς παρέμειναν στις επάλξεις παρότι εορτάζοντας (τις 20  εόρταζε ο Αγ.Ηλίας) αλλά και την Μαραβέγια Σοφία και Ερασμία Μουστάκη για την επιμονή και υπομονή που επέδειξαν στην χρονοβόρα και επίπονη εργασία της έκδοσης των αποτελεσμάτων
·         Μαρία Αυγουστάτου, Ρούλα Βώρου, Κουλουμπή Παρίση, Ευγενία Βασιλάτου, για την χρονομέτρηση των  αθλητών καθώς, την γενικότερη συμβολή τους στην διοργάνωση και για το ότι πάντα ανταποκρίνονται σε κάθε μας κάλεσμα.
·         Μιχάλη Γάκη, Ιατρό του αγώνα, για την ιατρική κάλυψη του γεγονότος του και την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου απαιτήθηκε. Η παρουσία του ήταν πολύτιμη και ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά.
·         Μεταξά Διονύση, για την καθοδήγηση, την διαιτησία και ουσιαστική συμβολή του στο σύνολο της διεξαγωγής του αθλήματος της διελκυστίνδας και  τους αθλητές του, από τον Σύλλογο Πάλης που έλαβαν μέρος ομαδικά στο άθλημα.
·         Κουνάδη Στεφανο, αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών για την διάθεση του εξοπλισμού πρώτων βοηθειών
·         Γεράσιμο Βαγγελάτο για την συνεισφορά του στην ηχητική υποστήριξη του αγώνα έως το πέρας του
·         Νίκο Φωκά για την προσφορά φωσφοριζόντων γιλέκων για τους μοτοσικλετιστές και Φωκά Αικατερίνη για την πρόθυμη βοήθεια της σε οτιδήποτε της ζητήθηκε αναφορικά με την διοργάνωση
·          Γιάννα Κουλουμπή για ολοκληρωμένη και εύστοχη παρουσίαση του αγώνα και όλων των παράλληλων γεγονότων και τον Γιάννη Πρασίδη  (epta tv) για την τεχνική υποστήριξη της προβολής του
·         Τριγώνη Διονύσιο, Άρτεμη Θεοδωράτου, Σίσσυ Κωνσταντίνου, Ασπασία και Ελένη Ζαχαρή, για την συνεισφορά τους στην διανομή των καρτών ελέγχου του περάσματος στην εκκλησία της Παναγίας στα Καρδακάτα στους συμμετέχοντες δρομείς.
·         Παναγιώτη Κουλουμπή, Κώστα Κουλουμπή, Νικο Καλογηράτο για την υποστήριξη των σταθμών τροφοδοσίας νερού
·          Νικόλαο Κακαρούμπα για την προσφορά του εξοπλισμού (τραπέζια –ομπρέλες κτλ), στον χώρο της εκκλησίας
·          Τουμασάτο Δημήτριο, για όλη την βοήθειά του στο στήσιμο, και στις μεταφορές.
·         Ανδρέα Μοσχόπουλο  για στην διακομιδή ενός αθλητή στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο και την γενικότερη συμβολή του στην πλήρη αποκατάσταση του  και στην επιστροφή του στην οικογένειά του
·         Τοπική κοινότητα Ζόλων, τον πρόεδρο κο Απέργη, Τοπική Κοινότητα Καρδακάτων τον πρόεδρο Κωσταντάτο, Τοπική κοινότητα Νυφίου, τον πρόεδρο κο Βανδώρο και Σύλλογο Νυφίου, για την ενεργό συμμετοχή τους στην εκδήλωση
·         Αθηνά Καρούση, την εξαιρετική μας γραφίστριά που έδωσε ξεχωριστό τόνο στην διοργάνωση με την έμπνευση και την σχεδιαστική της παρέμβαση στις αφίσες, τα διπλώματα και τον χάρτη του αγώνα μας
·          Τους αδελφούς Μάκη Κουλουμπή του Ανδρέα, Ορέστη Κουλουμπή, Αλέξανδρο Κουλουμπή, Νικηφόρο Κουλουμπή, τον πατέρα τους Ανδρέα Κουλουμπή, τον εξάδελφο Μάκη Κουλουμπή του Παναγή, που συνέβαλλαν τα μέγιστα, στον εξωραϊσμό και την προετοιμασία του χωριού, του δρόμου και της εκκλησίας για την προετοιμασία διοργάνωση, καθώς και στις μεταφορές των προμηθειών (αναψυκτικά κάποια γλυκά) και σε σωρεία άλλων διαδικαστικών θεμάτων.
·         Τον Αυγουστινιάτο τον Στέλιο για την επιμέλεια και  τον καθαρισμό/καλλωπισμό του χώρου της εκκλησίας
·         Τις κυρίες : Γερασιμίνα Κουλουμπή, Γερασιμούλα Κουλουμπή, Μαρία Κουλουμπή, Ευαγγελία Κουλουμπή, Βούλα Κουλουμπή , Νικολέτα Κουλουμπή, Μαρίνα Τρυγώνη, Χρυσούλα Βιντσεντζάτου, Σοφρώνη ζαφειράτου, Κατερίνα Κουλουμπή, Σεβαστή Κουλουμπή, Σοφία Δρόσου, για τις εξαιρετικές χειροποίητες γευστικές τους δημιουργίες που εντυπωσίασαν όλους τους παραβρισκόμενους καθώς και τον Κουλουμπή Παναγή - Παρίση για την συνεισφορά του στο σερβίρισμα των επισκεπτών
·         Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήτοι :
·         www.sportsthea.blogspot.gr,
·         www.kefalonias.gr
·           www.kefalonitis.com,
·         www.kefalonizw.com
·         www.RunningNews.gr
·         www.kefaloniapress.gr
·         www.inkefalonia.gr
·         www.e-kefalonia.net
·         www.portoni.gr,
·         www.kefalonitikanea.com,
·         www.efhmeridakefalonia.gr
·          http://anexarttitosblog.gr/
·         Εφημερίδα ημερήσιος Κεφαλονιάς
·         Εφημερίδα ανεξάρτητος Κεφαλονιάς
Και ο διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός www.epta.tv
Τα οποία μας προέβαλλαν από την προετοιμασία έως το πέρας της διοργάνωσης αδιαλείπτως. 
Τους χορηγούς μας που χωρίς την οικονομική βοήθειά και τις προμήθειές τους δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε την διοργάνωση:
  • Τον Γιώργο Κατηφόρη
  • Τον Φίλιππα Φιλιππάτο
  • Την Αναστασία Βανδώρου ( αρχιτεκτονικό γραφείο STUDIO PLAN_B)
  • Το ψητοπωλείο ο «Γύρος της πλατείας» και τους Αδελφούς Βανδώρου
  • Το ταξιδιωτικό γραφείο «Kouloubis Travel»
  • Το κρεοπωλείο «Κουλουμπής»
  • Τους Αφούς Στ.Κρεμμύδα Ο.Ε
  • Το ταξιδιωτικό γραφείο «Katsouris»
  • Τους Αφούς Καρούσου Ο.Ε
  • Το Αρτοποιείο των Αφών Σπαθή
Και τέλος να ευχαριστήσουμε τον Παρίση Κουλουμπή του Ανδρέα και την Ευαγγελία Σαμόλη που ανέλαβαν από κοινού τον συντονισμό και την οργανωτική επιμέλεια του αγώνα καθώς και τις επαφές με τα ΜΜΕ.
Αναφορικά με το θέμα που ενέκυψε με την αθλήτρια Βασιλάτου, που αναφέρθηκε ότι «έκλεψε», σας γνωρίζουμε ότι η βράβευσή της έλαβε χώρα εις γνώση των διοργανωτών παρά το ότι η κοπέλα επέβαινε για λίγα μέτρα στην μηχανή. Η συγκεκριμένη αθλήτρια προπορευόταν όλων των γυναικών (και της Σαμόλη όπου νίκησε τελικά τον αγώνα) έως ότου αισθάνθηκε αδιαθεσία καθώς είναι λεχώνα και θήλαζε μωρό. Ζήτησε να ανέβει στην μηχανή να την χτυπήσει λίγο ο αέρας και μετά από λίγα μέτρα συνέχισε την προσπάθειά της
 Η διαφορά της με της συναθλήτριές της,- της τάξεως των δέκα λεπτών-, υπολογίσθηκε ότι  δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση  να καλυφθεί στα λίγα μέτρα που επιβιβάστηκε στην μηχανή και ως εκ τούτου θα κέρδιζε έτσι και αλλιώς στην κατηγορία της. Η ίδια μας ανέφερε το γεγονός και μας ρώτησε εάν θα ακυρωθεί.
Η Βασιλάτου προϋπήρξε αθλήτρια από της καλύτερες στον δρόμο αντοχής στο νησί και με διακρίσεις στο στίβο. Αποφάσισε τώρα, παρότι νέα μητέρα να ξεκινήσει εκ νέου την προσπάθειά της και ως διοργανωτές λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη της 1ης γυναίκας της Σαμόλη την οποία έως της αδιαθεσίας της προσπερνούσε η Βασιλάτου, κρίθηκε πρέπον να μην ακυρωθεί και να βραβευθεί κανονικά, ως επιβράβευση για το νέο της ξεκίνημα και την δυναμική έως τώρα πορεία της και με την βεβαιότητα ότι δεν αδικήθηκαν οι συναθλήτριές της κατηγορίας της,  καθώς η διαφορά της μαζί τους ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε πρακτικά να καλυφθεί.
Ζητούμε συγνώμη αν παραλείψαμε κάποιον να αναφέρουμε αλλά και για τις τυχόν ελλείψεις του αγώνα. Τα αποτελέσματα τα επεξεργαζόμαστε και θα τα ανακοινώσουμε προσεχώς.
Υποσχόμαστε να επανέλθουμε του χρόνου, εδώ στην Θηνιά, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και αρτιότερη διοργάνωση.
ΕΚ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου