Δευτέρα, Ιουλίου 14

Στο τέλος το σηκώνουν πάντα οι Γερμανοί!


Η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, κατέκτησε το τρόπαιο!
Η Γερμανία λύγισε στο 113' της παράτασης την Αργεντινή και με την γκολάρα του Γκέτσε κατέκτησε το 4ο τρόπαιο (1954, 1974, 1990) της ιστορίας της κι έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο σε διοργάνωση που διεξάγεται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής!
Ετσι λοιπόν, η Γερμανία επιστρέφει στην κορυφή του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου έπειτα από 24 χρόνια, με τον Μέσι να κινείται σε ρηχά νερά και να αποτυγχάνει να οδηγήσει την «αλμπιτσελέστε» στην κατάκτηση του Mundial. Μοιραία λοιπόν παραμένει ακόμα στην σκιά του Μαραντόνα...
Αυτός είναι ο τρίτος διαδοχικός τελικός που οδηγείται σε παράταση και ο τρίτος διαδοχικός που έχει νικήτρια ευρωπαϊκή ομάδα (2006 Ιταλία, 2010 Ισπανία).
Οι Γερμανοί λοιπόν έχουν στο 2-1 (στις νίκες) την «αλμπιτσελέστε», καθώς μετά την ήττα στον τελικό του 1986, το πήραν στην Ιταλία το 1990 κι απόψε στην Βραζιλία.
Κατοχή ποιοι άλλοι; Οι Γερμανοί
Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως το περιμέναμε, με τη Γερμανία να έχει κατοχή και να κυκλοφορεί τη μπάλα και την Αργεντινή, σωστά στημένη, να περιμένει με υπομονή να γίνει το λάθος για να βγει στην κόντρα.
Το έπραξε δυο-τρεις φορές στο πρώτο τέταρτο από το δεξί της άκρο, όμως δεν κατάφερε να βγάλει τελική προσπάθεια.
Τεράστια ευκαιρία-δώρο με Ιγκουαΐν!
Η «αλμπιτσελέστε» έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 21' έπειτα από γκέλα ολκής του Κρόος. Ο Γερμανός μέσος γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω με κεφαλιά, χωρίς να δει τον Ιγκουαΐν που καραδοκούσε! Ο Αργεντινός επιθετικός βγήκε απέναντι από τον Νόιερ, όμως σάστισε και τέλειωσε άτσαλα τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ σε μια «καθαρή» ευκαιρία!
Στο 32' ο Λεβ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Κράμερ που έκανε ντεμπούτο στην 11άδα, ζαλιζόταν από ένα σφοδρό χτύπημα που είχε δεχτεί από τον Γκαράι κι έδωσε τη θέση του στον Σίρλε.
Η Αργεντινή όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και συνέχισε να επιτίθεται μονόμπαντα (σ.σ.: από δεξιά) με τον Μέσι να παίζει κυρίως από εκείνη την πλευρά και να εκμεταλλεύεται τις αργές αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας των «πάντσερ».
Δοκάρι με Χέβεντες!
Στο 45+1' ο Κρόος εκτέλεσε κόρνερ, ο Χέβεντες πετάχτηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ρομέρο, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου του τελικού.
Ευκαιρία από τα… αποδυτήρια
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία για την Αργεντινή. Ο Μπίλια έβγαλε ωραία κάθετη στον Μέσι, ο οποίος πλάσαρε τον Νόιερ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ! Ο Σαμπέγια με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τον Αγουέρο αντί του Λαβέτσι.
Κατά τα άλλα, το ματς είχε την εικόνα του πρώτου μέρους, με τους Αργεντινούς να δίνουν χώρο και να ψάχνουν την κόντρα και τους Γερμανούς να κυκλοφορούν τη μπάλα, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την καλά στημένη «αλμπιτσελέστε».
Οσο περνούσε η ώρα, οι ομάδες έμεναν από δυνάμεις και δεν ρίσκαραν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση, έπειτα από ένα κακό, ποιοτικά, δεύτερο ημίχρονο.
Η παράταση…
Η παράταση ξεκίνησε με ευκαιρία για τη Γερμανία, με τον Σίρλε (91') να βρίσκεται σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής και να σουτάρει, όμως η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας κι ο Ρομέρο έδιωξε με τις γροθιές.
Η Αργεντινή «απάντησε» με μια «καθαρή» ευκαιρία του Παλάσιο. Ο βραχύσωμος φορ, εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Χούμελς (97') που πήδηξε για κεφαλιά σε λάθος χρόνο, κατέβασε τη μπάλα με το στήθος, έκανε λόμπα μπροστά από τον Νόιερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ!
Γκολάρα και κούπα με Γκέτσε!
Η Γερμανία κατάφερε τελικά να λυγίσει την μαχητική Αργεντινή, με τον Μάριο Γκέτσε να λύνει τον «γόρδιο» δεσμό με τις δυο αλλαγές του Λεβ να συνεργάζονται άψογα.
Ο Σίρλε έκανε πολύ καλή κούρσα από αριστερά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ο βραχύσωμος επιθετικός των «πάντσερ» έκανε εξαιρετικό κατέβασμα με το στήθος κι «εκτέλεσε» με διαγώνιο σουτ στην κίνηση τον Ρομέρο στο 113' για να χαρίσει το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην γερμανική ομάδα!
ΣΚΟΡΕΡ: 113' Γκέτσε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ριτσόλι (Ιταλία)
ΔΟΚΑΡΙ: 45+1' Χέβεντες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29' Σβαϊνστάιγκερ, 34' Χέβεντες – 64' Μασεράνο, 65' Αγουέρο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (120' Μερτεζάκερ), Κλόζε (88' Γκέτσε), Μίλερ, Λαμ, Κρόος, Μπόατενγκ, Κράμερ (32' λ. τρ. Σίρλε)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Πέρες (86' Πέρες), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Ρόχο, Λαβέτσι (46' Λαβέτσι)
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος
http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου