Τρίτη, Απριλίου 14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (ΤΟΥ ΣΤ. ΨΑΛΛΙΔΑΚΗ)


Τρίτη 14 Απριλίου 2015
Λέσχη Φιλάθλων Προοδευτικής No Gater’s
Αγαπητοί φίλαθλοι,
Η Λέσχη Φιλάθλων Προοδευτικής αφού πρώτα σας ευχηθεί υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στο 1ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά που είχαμε την τιμή να διοργανώσουμε στο Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας. Υποδεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων καθώς επίσης και τον «αδελφικό» Σύνδεσμο Φιλάθλων του Περαμαϊκού.

Η διοργάνωση μας περιελάμβανε δύο αγώνες διάρκειας 45′ αρχικά ανάμεσα στην Λέσχη Φιλάθλων Προοδευτικής και τον Σύνδεσμο Φιλάθλων του Περαμαϊκού με τελικό αποτέλεσμα 2-3 για να ακολουθήσει η επόμενη αναμέτρηση απέναντι στην Εθνική Ομάδα Ποδσφαίρου Αστέγων με σκορ 1-2.
Πρίν την έναρξη των αγώνων τιμήθηκαν από την Λέσχη Φιλάθλων Προοδευτικής ο οπαδός της ομάδας μας κ. Δημήτρης Γαβράς ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της ακατάπαυστης εδώ και δεκαετίες παρουσίας του ανάμεσα μας σε κάθε εξέδρα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Γιάννης Δρακωνάκης για τις συνεχείς και πολυετείς υπηρεσίες του στο σωματείο μας και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Σίμος Καραγιαννίδης για την προσφορά του στο σύλλογό μας. Να επισημάνουμε πως ο κ. Γιάννης Δρακωνάκης τιμήθηκε συμβολικά και από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων του Περαμαϊκού.
Πρωτίστως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους φιλάθλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στις εξέδρες καθώς επίσης και όσους απουσιάζαν αλλά αμφότεροι όλοι μαζί συγκεντρώσαμε και προσφέραμε στους εκπροσώπους της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Αστέγων ΧΡΗΜΑΤΑ, τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Ασφαλώς να συγχαρούμε το Περιοδικό Δρόμου «Σχεδία» και την καμπάνια «Γκολ στη φτώχεια» που δίνει την δυνατότητα στην ευπαθή αυτή κοινωνική ομάδα να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και να βρεθεί ανάμεσα μας με αξιοπρέπεια να αγωνιστεί όπως κάνει καθημερινά άλλωστε για την επιβίωσή της. Επιπλέον να ευχαριστήσουμε τον Σύνδεσμο Φιλάθλων και το «αδελφό» σωματείο του Περαμαϊκού που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση μας ενώ ασφαλώς είναι υποχρέωσή μας να πούμε ένα ειλικρινές ευχαριστώ στο Δ.Σ. του σωματείου της Προοδευτικής που όχι μόνο μας τίμησε με την παρουσία του αλλά μας διευκόλυνε σε διαδικαστικά θέματα της διοργάνωσης.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε την βοήθεια του γενικού γραμματέα δήμου Νίκαιας κ. Κώστα Τσέφαλα για να διεξαχθεί ομαλά η διοργάνωση στην ιστορική έδρα μας. Αξίζει να ευχαριστήσουμε τον φωτογράφο της διοργάνωσης κ. Ντίνο Λιορέιση ο οποίος άμεσα συμφώνησε να μας βοηθήσει εθελόντικα όπως άλλωστε και ο φυσικοθεραπευτής κ. Γιώργος Γραμμέλης που ήταν ανάμεσα μας για να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον αθλητή χρειάστηκε. 

Επιπλέον να ευχαριστήσουμε τον διαιτητή κ. Γιάννη Παπάδη που σφύριξε τους αγώνες με βοηθούς τους κ. Στάθη Δαφνά και Πάνο Στεργίου αλλά και όλους όσους ενεπλάκησαν με την διοργάνωση και μας βοήθησαν να την υλοποιήσουμε στην πράξη κάτι που χρειάστηκε πολύ δουλειά και προσωπικό κόπο είτε ατομικά είτε συλλογικά σε μια προσπάθεια αρκετών ημερών από όλους μας.
Επιπροσθέτως να ευχαριστήσουμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας κ. Αντώνη Καλαμάκη για την συμπαράστασή του και την συμβολή του στην διοργάνωση καθώς επίσης και τον κ. Παντελή Καρανικόλα ο οποίος ταξίδεψε για να μας υποστηρίξει και να βρεθεί στο πλευρό μας και επιφυλασσόμαστε στους επόμενους αγώνες μας να τους ανταποδώσουμε με τον πιο εγκάρδιο τρόπο την προσφορά τους στο σωματείο αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο έργο τους.
Τέλος μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στον κ. Νίκο Λεμονή ο οποίος προσέφερε μεγάλη ποσότητα τροφίμων όπως επίσης και στην Ε.Π.Σ.Π. που κι αυτή με την σειρά της διέθεσε σημαντική ποσότητα υλικών για τους συνανθρώπους μας αλλά και στο σωματείο Α.Π.Ο. Κερατσίνι για τα όσα παρείχε για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό. Αξίζει αναφοράς η στάση του σωματείου της Δόξας Πειραιά που στήριξε εμπράκτως την διοργάνωση και η χορηγία του πανό από τον κ. Τάκη Πικραμένο πρός την Λέσχη μας ενώ αξιομνημόνευτη ήταν και η χρηματική χορηγία του κ. Βασίλη Κατσαρού προς την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων. 

Να τονιστεί στο σημείο αυτό πως οι προσφορές των συνανθρώπων μας ήταν συγκινητικές και υπάρχει ονομαστικός κατάλογος που περιλαμβάνει δεκάδες ονόματα όσων βοήθησαν στο να συγκεντρωθεί όλος αυτός ο όγκος υλικών και χρημάτων που ανέλπιστα πέρασαν κάθε προσδοκία.
Αντί επιλόγου ήταν χρέος μας πριν την έναρξη των αγώνων να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για όλα τα μέλη της «βυσσινί» οικογένειας που έχουν φύγει από την ζωή. Άλλωστε λίγες ημέρες νωρίτερα χάσαμε τον παλαίμαχο «άσσο» Βαγγέλη Μπαλόπουλο, τον αγαπητό σε όλους οπαδό μας Νίκο Δρέττα και τον συνθέτη του ύμνου μας Δημήτρη Κλεάνθη.
Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και την συμμετοχή σας στην διοργάνωση η οποία μας γέμισε με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον και ευχόμαστε να καθιερωθεί ως θεσμός που θα μας ενώνει συχνότερα με την τοπική κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Ήδη τις μέρες αυτές πολλές οικογένειες και άνθρωποι χαμογέλασαν έστω και για λίγες ώρες γιατί με τις πολυάριθμες προσφορές όλων των φιλάθλων και όχι μόνο τους προσφέραμε τα αυτονόητα αφού ήταν ανέλπιστα πολλά τα όσα συγκεντρώθηκαν τα οποία και διατέθηκαν, όχι μόνο στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων και τους εκπροσώπους της, αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Νίκαιας όπου παρέλαβε σημαντικές ποσότητες τροφίμων και υλικών. 

Ο στόχος μας επετεύχθη και δεν ήταν άλλος από το να δώσουμε χαμόγελο και χαρά, αξίες ανεκτίμητες, στους συνανθρώπους μας με την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας στην οποία η Λέσχη Φιλάθλων Προοδευτικής και το σωματείο της Προοδευτικής αποτελούν αναπόσπαστα μέλη εδώ και δεκαετίες.
Με εκτίμηση,
Λέσχη Φιλάθλων Προοδευτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου