Κυριακή, Απριλίου 26

Με νίκη 3-2 τα Διλινάτα και 2η θέση στην τελική κατάταξη ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις ο Α.Ο.Κ.Ι.

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  2-3
                                 
Νέα ήττα 2-3 για τα Διλινάτα αλλά με καλή παρουσία
Στη 2η θέση ο Α.Ο.Κ.Ι........  Χατ τρίκ ο Μάκης Πολλάκης
Στο τελευταίο και εντελώς αδιάφορο παιχνίδι των playoffs του φετινού πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας, με το οποίο έπεσε και η αυλαία του, ο Α.Ο.Κ.Ι. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τυπικά φιλοξενούμενος επικράτησε δύσκολα και στο τέλος των Διλινάτων με σκορ 3-2 και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φετινές του υποχρεώσεις τερματίζοντας στην 2η θέση 3 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ..
Οι τυπικά γηπεδούχοι των Διλινάτων για ένα ακόμη παιχνίδι, παρά την πολύ καλή τους παρουσία, δεν κατάφεραν να πάρουν μια νίκη και με 5 ήττες και 1 ισοπαλία στη σειρά  (5 συνεχόμενες) τερμάτισαν στην τέταρτη και τελευταία θέση της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας απογοητεύοντας κατά κάποιον τρόπο στο τέλος τους φίλους τους.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν καλό και τις δυο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων αφού ούτε άγχος αλλά ούτε και σκοπιμότητα υπήρχε. Οι «μελανόλευκοι» του Σπ. Παπαδάτου με δυο πέναλτι και ένα γκολ λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού θα πάρουν μια σημαντική νίκη γοήτρου.
Τη νίκη τους αυτή επισκίασε ο αρκετά σοβαρός τραυματισμός του Κούκλη (βαρύ διάστρεμμα) με κύρια ευθύνη τη δραματική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Τα Διλινάτα από την άλλη δικαιούταν κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι, πάλεψαν, έπαιξαν με τη σειρά τους αρκετά καλό ποδόσφαιρο αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι. Σε ένα μπάσιμο του Πολλάκη στην περιοχή από αριστερά και σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Δημ. Τζωρτζάτο θα βρεθεί στο «χόρτο» με τον διαιτητή κ. Κομητόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο ίδιος και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη γράφοντας το 0-1.
Ο Λογκόνης στο 5’ με ωραία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Διλινάτων θα βρει τον Κόμητα, αυτός θα κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή και πλάγια αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ παράλληλα με την εστία του Καλαφάτη.
Στο 19’ ο Κούκλης θα πέσει άτσαλα στο «στολίδι» μας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας και με ένα βαρύ διάστρεμμα από τον αγωνιστικό χώρο. Τη θέση του θα πάρει ο Κ. Παπαναστασάτος για το υπόλοιπο του αγώνα.
Στο 26’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Κ. Τζωρτάτος εκτελεί ένα κόρνερ από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Χρ. Τζωρτζάτος πιεζόμενος δεν πιάνει την κεφαλιά με αποτέλεσμα να ξεγελαστεί ο Μαγδαληνός, να περάσει η μπάλα η οποία τελικά θα καταλήξει απ’ ευθείας στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του.
Στο 42’ τα Διλινάτα θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 2-1 με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ του Κουρκουμέλη ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Διον. Τζωρτάζτο.
Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων και οι φιλοξενούμενοι στο 45’ με ένα νέο πέναλτι που θα σφυρίξει ο κ. Κομητόπουλος στην ανατροπή του Πολλάκη μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα Καλαφάτη θα πετύχουν το 2-2 με τον ίδιο εκτελεστή. Ένα πέναλτι που έφερε κάποιες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων.
Έτσι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τις ομάδες ισόπαλες στο σκορ 2-2.
Στην επανάληψη το θέαμα παρέμεινε το ίδιο καλό και στο 47’ ένα μακρινό σουτ του Σπ. Κουρκουμέλη θα αποκρουστεί με δυσκολία και προσωρινά από τον Μαγδαληνό. Στην επαναφορά της μπάλας ο Γ. Αναλυτής με πλασέ από την μικρή περιοχή θα αστοχήσει χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Μια κακή απομάκρυνση με το πόδι από τον Λ. Καλαφάτη θα δώσει την μπάλα στον Πολλάκη μέσα στην μεγάλη περιοχή, αυτός θα σεντράρει ψηλοκρεμαστά για τον Κόμητα στο απέναντι δοκάρι αλλά ο τελευταίος δεν θα πιάσει καλά το πλασέ με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.
Ο Πολλάκης στο 70’ μετά από μια κούρσα από αριστερά θα μπει στην περιοχή και από πλάγια θέση θα κάνει το σουτ με την μπάλα όμως να περνάει συρτά άουτ από το δεξί δοκάρι του Λ. Καλαφάτη.
Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 81’. Ο Κουρκουμέλης θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά, η παρέμβαση με το κεφάλι του Διον. Τζωρτζάτου θα φέρει σε πλεονεκτική θέση τον Κορσιάνο αλλά το σουτ του τελευταίου ανακόπτεται τελευταία στιγμή λίγο πριν την γραμμή τέρματος από τον Κλειτογιάννη σε κόρνερ και ενώ ο Μαγδαληνός ήταν εξουδετερωμένος.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι ομάδες έχουν συμβιβαστεί με την «μοιρασιά» και το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, ο Λογκόνης θα βρει τον Πολλάκη πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων και απέναντι από τον Λ. Καλαφάτη που πραγματοποιούσε έξοδο, ο επιθετικός του Α.Ο.Κ.Ι. θα τον προλάβει και αφού τον αποφύγει θα πλασάρει στην κενή εστία για το τρίτο προσωπικό του τέρμα και το τελικό 2-3 του αγώνα.
Τελευταία φάση στο 90’ με τον Βουκελάτο να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή και να πιάνει ένα σουτ με την μπάλα όμως να περνάει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη.
Έτσι ο Α.Ο.Κ.Ι. ολοκλήρωσε την φετινή του παρουσία με νίκη αντίθετα με τα Διλινάτα που δεν «γεύτηκαν» τη χαρά της νίκης σε αυτή την φάση!!
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Ε. Μενεγάτο.
Συνθέσεις
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Λ. Καλαφάτης, Μύρτο, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ., Κουρκουμέλης, Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Φ., Αναλυτής Γ. (69’ Καλαφάτης Στ.), Τζωρτζάτος Χρ., Κατσούρης (46’ Κορσιάνος).
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Μαγδαληνός, Κλειτογιάννης, Κούκλης (λ.τ. 17’ Παπαναστασάτος), Δράμης (74’ Βουκελάτος), Λυκούδης, Κόμητας, Λογκόνης, Δεστούνης, Πολλάτος Αλ., Αρμάντο, Πολλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου