Τρίτη, Απριλίου 28

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου (Τελευταίος για φέτος)


ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
PLAY OFFS  Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε η 6η και τελευταία αγωνιστική των playoffs και μαζί το 35ο πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας με την Α.Ε.Κ. να κατακτά και τυπικά τον τίτλο παρά την ήττα της στις Κεραμειές με σκορ 4-1 από την Εικοσιμία.
Στο άλλο παιχνίδι που έγινε, και αυτό βαθμολογικά αδιάφορο, ο Α.Ο.Κ.Ι. επικράτησε των Διλινάτων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 3-2.
        
Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο το 35ο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Κεφαλονιάς-Ιθάκης που ως γνωστό ανέδειξε πρωταθλήτρια για 3η συνεχόμενη χρονιά την Α.Ε. Κεφαλονιάς.
Χρονικά πρώτο έγινε το παιχνίδι Εικοσιμίας-Α.Ε.Κ. το Σάββατο το απόγευμα όπου στις Κεραμειές η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη γοήτρου από την τρις πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς με σκορ 4-1. 
Η ομάδα της Λειβαθούς φάνηκε να το θέλει πολύ και φάνηκε πολύ δυνατή στην έδρα της για ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι σε αυτή του Γ. Τόγια. 
Να πούμε ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με πάρα πολλές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με αυτό που έπαιξε μέχρι τώρα αλλά και με "δέκα" για 60 περίπου λεπτά λόγω αποβολής του Χ. Λαμπρόπουλου.
Στο άλλο παιχνίδι που ακολούθησε την επόμενη ημέρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα επίσης αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο Α.Ο.Κ.Ι. με ένα γκολ στο 89' κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των πολύ καλών χθες Διλινάτων και έτσι να κλείσει την φετινή αγωνιστική περίοδο νικηφόρα. Αντίθετα με τους αντιπάλους του που ολοκλήρωσαν τη σειρά με 1 μόνο ισοπαλία και 5 συνεχόμενες ήττες. Μια παρουσία που απογοήτευσε τους φίλους της ομάδας οι οποίοι περίμεναν πολλά περισσότερα από αυτή μιας και η 1η θέση που τερμάτισε στην κανονική περίοδο σε αυτό οδηγούσε!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής playoffs
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.
2 - 3
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ4 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική τους σειρά....
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  4-1
Σε ένα αδιάφορο και περισσότερο αγγαρεία παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. έχασε από την Εικοσιμία και μαζί το αήττητο στη σειρά.
Παρά το αδιάφορο του αγώνα το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και τους γηπεδούχους καλύτερους να φτάνουν σε μια εύκολη νίκη, έστω και αν δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία για το έναν ή τον άλλον αντίπαλο.
Οι "κυανόλευκοι" όπως είπαμε  ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα να δημιουργούν ευκαιρίες στα καρέ του Τσιαουσντέλιο και τελικά θα πετύχουν 4 γκολ κλείνοντας ονειρικά μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Ουσιαστικά χτύπησαν στην αρχή και στο τέλος του αγώνα.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  2-3
Στο τελευταίο και εντελώς αδιάφορο παιχνίδι των playoffs του φετινού πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας, με το οποίο έπεσε και η αυλαία του, ο Α.Ο.Κ.Ι. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τυπικά φιλοξενούμενος επικράτησε δύσκολα και στο τέλος των Διλινάτων με σκορ 3-2 και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φετινές του υποχρεώσεις τερματίζοντας στην 2η θέση 3 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ..
Οι τυπικά γηπεδούχοι των Διλινάτων για ένα ακόμη παιχνίδι, παρά την πολύ καλή τους παρουσία, δεν κατάφεραν να πάρουν μια νίκη και με 5 ήττες και 1 ισοπαλία στη σειρά  (5 συνεχόμενες) τερμάτισαν στην τέταρτη και τελευταία θέση της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας απογοητεύοντας κατά κάποιον τρόπο στο τέλος τους φίλους τους.
Την 6η αγωνιστική των playoffs επικράτησαν οι γηπεδούχοι.... 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε  "χ"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "Χ" αφού είχαμε μία (1) νίκη από κάθε πλευρά ενώ δεν υπήρξε καμία ισοπαλία
Εφτά (7) ήταν οι ποδοσφαιριστές και αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν το ίδιο μέτριο, αφού βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων"  1 κόκκινη. 
Επίσης αυτή την αγωνιστική βγήκαν συνολικά 8 κίτρινες κάρτες!!!! 3 περισσότερες από την προηγούμενη!!
Στα σημαντικά της ημέρας η 6η συνεχόμενη ήττα των πρωταθλητών κανονικής περιόδου Διλινάτων, αλλά και η μεγάλη νίκη της Εικοσιμίας επί της πρωταθλήτριας Α.Ε.Κ.!
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την   και τελευταία αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκες για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους, καμία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, την 6η αγωνιστική ημέρα σημειώθηκαν συνολικά και πάλι 10 τέρματα. 
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής. 
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που πέτυχαν από 6 έναντι των φιλοξενούμενων δηλαδή 5 περισσότερα από την προηγούμενη.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Α.Ο.Κ.Ι. με 12 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα:Της Α.Ε.Κ. με 5 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση:Των Διλινάτων με  5 τέρματα ενεργητικό. 
Χειρότερη άμυνα:Τα Διλινάτα με 13 γκολ παθητικό.
Περισσότερες νίκες: Α.Ε.Κ. 4.
Περισσότερες ισοπαλίες:Α.Ο.Κ.Ι.-Εικοσιμία έχουν από 2.
Περισσότερες ήττες:Διλινάτα 5.
Λιγότερες νίκες:Διλινάτα με 0!!
Λιγότερες ισοπαλίες:Α.Ε.Κ.-Διλινάτα έχουν από 1.
Λιγότερες ήττες:Α.Ε.Κ. 1.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 8. Από 4 σε κάθε παιχνίδι με διαιτητές στις Κεραμειές τον κ. Δ. Ματιάτο και Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τον κ. Π. Κομητόπουλο.
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν και πάλι το ίδιο μέτριο, αφού είχαμε σε δυο μόλις αγώνες μια κάρτα αυτού του χρώματος..
 
Η τελική βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 
15
6
4
1
1
9
5
2.
Α.Ο.Κ.Ι.
12
6
3
2
1
12
8
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 
8
6
2
2
2
11
11
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
5
6
0
1
5
5
13
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Στην Α.Ε. Κεφαλονιάς για την και τυπικά κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος Α' κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και τρίτου συνεχόμενου δικού της!
Μια ομάδα που αγωνίστηκε έναν ολόκληρο γύρο με "δέκα". Μια ομάδα που πίστεψαν, τόσο ο ισχυρός άντρας της ομάδας Δ. Κουμαριώτης, όσο και ο προπονητής της Γ. Τόγιας και στο τέλος δικαιώθηκαν για την πίστη τους σε αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν και πολλές φορές υπερέβαλαν εαυτούς για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που παρουσιαζόταν. Τώρα δουλειά αφού η μεγάλη πρόκληση έρχεται σε λίγο με τα μπαράζ ανόδου Γ' Εθνικής. Σίγουρα μια δύσκολη αποστολή για τους "κιτρινόμαυρους" που όμως θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση!
*Σε όλες τις ομάδες που προσπάθησαν μέσα σε αντίξοες πραγματικά συνθήκες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος αλλά πολύ περισσότερο παίζοντας στα ακατάλληλα γήπεδα της Κεφαλονιάς.
Όλοι έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Τους εύχομαι την επόμενη χρονιά και με το νέο της ξεκίνημα οι υπεύθυνοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών και να αγωνίζονται σε γήπεδα πραγματικά και όχι σε τέτοια όπως τα σημερινά.
* Στον Δήμαρχο Ιθάκης και Πρόεδρο της τοπικής Προόδου ο οποίος βραβεύτηκε, έστω και καθυστερημένα, με αναμνηστική πλακέτα από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για την εκλογή του όντας άνθρωπος του ποδοσφαίρου ως Δήμαρχος του νησιού του Οδυσσέα. Σίγουρα ο Διονύσης το άξιζε και με το παραπάνω, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι, "αιμοδότες" των ομάδων που δυστυχώς δεν είναι στην σκέψη των υπευθύνων!!!
* Στον Οδυσσέα Ιθάκης με την δική του βράβευση για την περσινή κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος Β΄κατηγορίας. Μαζί και στον Παναγιώτη Κουτσουβέλη ο οποίος παρέλαβε το έπαθλο του 1ου σκόρερ της περυσινής επίσης περιόδου στην ίδια κατηγορία.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε αντίθετοι οι συγκεκριμένες απονομές να γίνονται σε κάποιες αίθουσες ή σε κάποιες γιορτές. Αυτές θεωρούμε, όπως και οι περισσότεροι, ότι πρέπει να γίνονται στο "σπίτι" τους, που είναι το γήπεδο την ώρα της χαράς της επιτυχίας. Τη στιγμή που θα ανήκουν στο ίδιο Σωματείο και όχι σε κάποιο άλλο!!! Ο τρόπος υπάρχει ας τον βρουν όσοι πρέπει. Στην Αχαία, στην Ηλεία και σε λίγο στη Ζάκυνθο ήδη έχουν γίνει.... Εμείς γιατί όχι;
* Στους αδελφούς Μεταξά και στον Θανάση Μουίκη για την τεράστια προσφορά τους στο στίβο. Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά κάνουν τεράστια προσπάθεια για να τον κρατήσουν ζωντανό.
Μάλιστα ήταν αυτοί που επανέφεραν τα "Βεργώτεια" τα οποία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο με απόλυτη επιτυχία. Ήταν συγκλονιστικό μετά από 34 χρόνια, "ξύπνησαν" μνήμες, κάποιοι δάκρυσαν. Και στο κάτω κάτω ήταν μια ηθική δικαίωση στην οικογένεια Βεργωτή που είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του τοπικού αθλητισμού τότε και τώρα!!
* Στον Γεράσιμο, γιο του Θανάση Μουίκη. Ένα αυθεντικό ταλέντο στο άλμα σε ύψος. Ένα νεαρό παιδί γύρω στα 17, το οποίο με την βοήθεια των προπονητών του αναμένεται να αφήσει εποχή. Είναι η "χρυσή" ελπίδα του Κεφαλονίτικου αθλητισμού. Έχει ρεκόρ 1,95 και στα Βεργώτεια κέρδισε την 1η θέση με άλμα 1,90 ενώ είχε πολύ καλά στη συνέχεια στο 1,95 και έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου το σπάσιμο του σημερινού του ρεκόρ.
 Στα πλην της αγωνιστικής 
Τελευταίος απόηχος για φέτος ας μην είμαστε γκρινιάρηδες και απλά να ευχηθούμε Καλό Καλοκαίρι σε όλους. Ραντεβού πιο δυνατοί το Φθινόπωρο.
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Νέα νίκη και 2Χ2 για το Ν.Ε.Ο.Λ. 73-54 τον Ποσειδώνα Παραλίας στο Ληξούρι
Και στο δεύτερο παιχνίδι των μπαράζ,  απέναντι στον Ποσειδώνα Παραλίας, ο ΝΕΟΛ εύκολα και χαλαρά ήταν ο τελικός νικητής με σκορ 73-54.
Η ομάδα της Πάτρας ήταν ιδιαίτερα άστοχη επιθετικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ενώ βελτιώθηκε κάπως στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου ο Ν.Ε.Ο.Λ. χαλάρωσε αμυντικά λόγω της διαφοράς. 
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μόνο στα πρώτα 6 λεπτά του, όταν και η ομάδα του Ληξουρίου προηγείτο με 13-10. Στη συνέχεια, έτρεξε ένα σερί 8-1 και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 21-11 υπέρ της. 
Το σκηνικό συνεχίστηκε και στα δύο επόμενα δεκάλεπτα, με τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς, παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο προπονητής Μ. Τζουγανάτος. 
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ποσειδώνα προσπάθησαν πολύ για να μειώσουν περισσότερο τη διαφορά που σε κάποια φάση είχε φτάσει τους 32 πόντους και τα κατάφεραν αφού ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με -19.
Η επόμενη 3η αγωνιστική την Κυριακή 3-5
(playoffs)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
03/05/15
8:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ


ΑΙΓΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ - ΝΙΚΗ ΑΣ


ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
Μεγαλη νικη 73-40 του Κεφαλληνιακου επι της Ηλιδας Αμλιάδας 
Ο ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ Α.Ο υποδέχθηκε, την Κυριακή 25 Απριλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης" την ομάδα της Ήλιδας Αμαλιάδας στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Γ2 ΕΣΚΑ-Η.
Η ομάδα τις Κεφαλονιάς, που είχε ηττηθεί εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, πήρε "εκδίκηση" και νίκησε την ομάδα της Αμαλιάδας με το εμφατικό 73 – 40.
Ο κόσμος, για άλλη μια φορά, ζέστανε την ατμόσφαιρα του γηπέδου και συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη αυτής της νίκης.
Αρκετό χρόνο συμμετοχής πήραν από τον Γιώργο Αντωνάτο και οι "μικροί" του Κ.Α.Ο. που απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι το μέλλον τους ανήκει.
Με αυτή την μεγάλη νίκη ο Κεφαλληνιακός σκαρφάλωσε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 
Την επόμενη αγωνιστική, Κυριακή 3-5-15 και ώρα 3 μ.μ. θα παίξει εκτός εδρας με αντίπαλο την Γαστούνη στο "Αέθλειο" κλειστό Γυμναστήριο.
Η επόμενη αγωνιστική
(9η 2 και 3/5/2015)

Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
03/05/15
3:00:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ - ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 2013
03/05/15
5:30:
Β.ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΗΛΙΔΑ ΑΣ - ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ
02/05/15
9:00:
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΣ - ΠΕΤΕΙΝΟΙ Α.Ο
02/05/15
6:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΕΝΑΙΙΚΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή χωρίς τη άδεια του Sportsthea.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου