Σάββατο, Απριλίου 25

Με πολύ μεγάλη επιτυχία η αναβίωση των "Βεργώτειων" αγώνων στίβου


Με πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία αλλά και συμμετοχές είχαν οι σημερινοί αγώνες «Βεργώτεια 2015» που πραγματοποιήθηκαν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές όλων των ηλικιών, ενώ έλαμψαν με την παρουσία τους και «ομόρφυναν» ακόμη περισσότερο την διοργάνωση οι αθλήτριες, Πανελληνιονίκες, Δέσποινα Μουρτά και Αναστασία Φουτσιτζίδου.

Στους αγώνες εκτός από Κεφαλονίτες αθλητές έλαβαν μέρος και πολλοί άλλοι εκτός νησιού, όπως από Πύργο, Αίγιο, Πάτρα, Αμαλιάδα κ.λ.π. και τα Σωματεία, (Πέλοπας, Ολυμπιάδα, Παναχαϊκη, Πατραϊκή, Αρίων, Κούρος, Αθηνόδωρος, Απόλλων, Κόροιβος Αμαλιάδας, Εθνικός Αθηνών) που διαγωνίστηκαν σε αγώνες ταχύτητας (100μ., 200μ., 400μ., 1.500μ.), άλμα εις μήκος, τριπλούν, ύψος και σφαιροβολία με αποτέλεσμα οι αγώνες να είναι εξαιρετικοί και να διεξαχθούν εντυπωσιακές κούρσες.
Ιδιαίτερα διακρίθηκαν οι αθλητές: Γεράσιμος Μουίκης, και οι Πανελληνιονίκες Δέσποινα Μουρτά από την Ολυμπιάδα Πατρών και Αναστασία Φουτσιτζίδου από τον Κούρο.
Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος συνεχάρη τον Στέφανο Βεργωτή, που τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση, εκπροσωπώντας τη μεγάλη οικογένεια των ευεργετών του νησιού.  
Τιμήθηκαν από τους διοργανωτές οι:κ. Στ. Βεργωτής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Βαγγέλης Τζελάτης και ο Πρόεδρος της ΓΕΚ, Νίκος Αγγελόπουλος. 
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Ιδιαίτερα στα αδέλφια Μεταξά που με αγάπη, όρεξη και μεράκι δουλεύουν καθημερινά τα παιδιά του στίβου αλλά και για την απόφαση τους να επαναφέρουν αυτούς τους πολύ μεγάλους αγώνες. Φυσικά και τον Θανάση Μουίκη που συνέβαλε τα μέγιστα για την διεξαγωγή και την επιτυχή κατάληξη των αγώνων.
Να πούμε ότι τα «Βεργώτεια» ήταν μια συνδιοργάνωση της Γ.Ε.Κ. και της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.
Απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα  και μετάλλια στους τρεις πρώτους αθλητές και κύπελλο στον 1ο νικητή κάθε αγωνίσματος.
Στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου διακρίναμε μεταξύ άλλων τους Δημοτικούς Συμβούλους, Σπύρο Σαμούρη και Νίκο Σκλάβο, τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και Πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ, Βαγγέλη Μαζαράκη, το νέο Αστυνομικό Διευθυντή, Ιωάννη Αγγελόπουλο, τον Αντιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, Γιάννη Βασιλόπουλο κ.α. Το παρών σε μια ακόμη σημαντική εκδήλωση του νησιού έδωσε φυσικά και το Λυκείο Ελληνίδων (παράρτημα Αργοστολίου), με την πρόεδρο του Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη και τις κοπέλες του, ντυμένες με την Κεφαλλονίτικη αγροτική φορεσιά, που συμμετείχαν στις απονομές των αναμνηστικών μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές. 
Τα αναμνηστικά έπαθλα αθλοθέτησαν η ΚΕΔΗΚΕ και το Λύκειο Ελληνίδων.
Στο τέλος όλοι αποχώρησαν ευχαριστημένοι από την επιτυχία των αγώνων και ανανέωσαν το νέο τους ραντεβού για του χρόνου την ίδια εποχή.
Οι νικητές, τα πλήρη αποτελέσματα αλλά και οι χρόνοι θα ανακοινωθούν στη συνέχεια από τους διοργανωτές.

Από την πλευρά μας να συγχαρούμε όλους όσους συνέβαλλαν στην επαναφορά αλλά και την επιτυχή έκβαση των «Βεργώτειων» αγώνων στίβου 2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου