Τετάρτη, Απριλίου 15

Επεισοδιακό και εδώ παιχνίδι με νικητή τον Α.Ο.Κ.Ι 2-1 τα Διλινάτα

Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-1
                                    
Στο τέλος πέρασε το εμπόδιο των Διλινάτων ο Α.Ο.Κ.Ι. και πηγαίνει στο ντέρμπι να τα παίξει όλα για όλα
Σε ένα καλό παιχνίδι στο α’ ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη με πολλές αντεγκλήσεις, διακοπές κόκκινες και πολλές κίτρινες κάρτες ο Α.Ο.Κ.Ι. ξεπέρασε το εμπόδιο των Διλινάτων και στο τέλος, που οι αντίπαλοι του αγωνιζόταν με εννιά ποδοσφαιριστές, κατάφερε και πήρε μια «χρυσή» νίκη με σκορ 2-1.
Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν στο α’ 45λεπτο με τη νίκη, αλλά ποτέ η αστοχία, πότε τα κακά τελειώματα αλλά και τα δοκάρια δε τους άφηναν να ξεφύγουν από το άγχος για την επιτυχία κάποιου ή κάποιων τερμάτων.
Γενικά οι "μελανόλευκοι" ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και κρατούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο.
Μελανό σημείο και σε αυτό το παιχνίδι οι αντεγκλήσεις και οι «κοκορομαχίες» μεταξύ των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο και η προσωρινή διακοπή του για 10 περίπου λεπτά προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση που ήταν έκρυθμη προς το τέλος.
Και εδώ δεν θα θέλαμε να πούμε κάτι άλλο..... Υπάρχουν υπεύθυνοι και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Φάσεις και γκολ
Ο Αρμάντο στο 5’ με έξυπνη πάσα θα βρει τον Κόμητα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αυτός θα κάνει το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει εξαιρετικά ο Καλαφάτης και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του.

Ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Κόμητα στο 10’ θα διώξει σε κόρνερ ο Καλαφάτης πετώντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του.
Άτυχος θα σταθεί ο ίδιος ποδοσφαιριστής αφού στο 12’ θα δει την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ που επιχειρεί εκτός περιοχής.
Μια εκπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας των Διλινάτων στο 14’ από τον Λυκούδη στον Λογκόνη, ο τελευταίος μόνος απέναντι από τον Καλαφάτη πλασάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σώζοντας την ομάδα του από το 1-0.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν στο 26’ ο Κόμητας θα μπει από δεξιά στην περιοχή θα κάνει το πλασέ αλλά και πάλι ο Καλαφάτης θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα ατυχία για τους «μελανόλευκους» στο 30’ αφού μετά το σουτ του Λυκούδη έξω από την περιοχή η μπάλα θα σταματήσει και πάλι από το οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Αλ. Πολλάτος θα νικηθεί από τον Καλαφάτη που θα διώξει κόρνερ (που κακώς δόθηκε άουτ).
Ωραία ενέργεια στο 32’ από δεξιά του Λυκούδη που θα κόψει την μπάλα στον Πολλάκη με τον τελευταίο από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ να πετυχαίνει το 1-0.
Δεν κράτησε για πολύ η χαρά των γηπεδούχων για το προβάδισμα αφού στο 36’ ο Κ. Τζωρτζάτος με ένα εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ από αριστερά θα πετύχει την ισοφάριση και το 1-1, παρά τη προσπάθεια του Αγκούσι που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα η οποία θα βρει στο δοκάρι και στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα.
Με τις δυο ομάδες ισόπαλες θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και η εικόνα του αγώνα ήταν μέτρια, ενώ τα κωμικοτραγικά γεγονότα με την διακοπή, τις αποβολές και τις αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών από ένα σημείο και μετά μόνο ποδόσφαιρο δεν άφηναν να παιχθεί.
Στο 54’ η ατυχία θα χτυπήσει και πάλι τους γηπεδούχους που θα δουν για τρίτη φορά την μπάλα, μετά το πολύ μακρινό σουτ του Λυκούδη να σταματάει, στο οριζόντιο δοκάρι του Καλαφάτη.
Στο 61’ ο Λογκόνης με ωραία κάθετη πάσα θα βρει τον Κόμητα μόνο απέναντι από το Καλαφάτη αλλά το πλασέ του θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ.
Άτυχοι θα σταθούν αυτή την φορά οι φιλοξενούμενοι αφού μετά από κόρνερ του Κ. Τζωρτζάτου από δεξιά θα φέρει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι στον Χαραλαμπόγλου, αυτός θα πιάσει μια γυριστή κεφαλιά για να διώξει ο Αγκούσι και στη συνέχεια να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα στον διαιτητή κ. Μενεγάτο για πέναλτι όταν στη «μονομαχία» μέσα στην περιοχή των Κοσμάτου-Γ. Αναλυτή ο τελευταίος θα βρεθεί στο «χόρτο» και τον διαιτητή να δίνει συνέχεια.
Στο 81’ σε διαμαρτυρίες για κάποιο φάουλ στο κέντρο!! ο Δ. Τζωρτζάτος θα δει την κόκκινη κάρτα (δυο κίτρινες) όπως και ο Χαραλαμπόγλου (απ’ ευθείας) με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και τον διαιτητή να διακόπτει προσωρινά τον αγώνα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Κάποια στιγμή μάλιστα υπήρξε και απειλή για αποχώρηση της ομάδας των Διλινάτων.
Με την αποχώρηση του διαιτητικού τρίο και του παρατηρητή, υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων με αποτέλεσμα να ξεφύγει για λίγο η κατάσταση. Με την επέμβαση όμως των ψυχραιμότερων η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και το παιχνίδι ξαναρχίζει μετά από μια διακοπή περισσότερο από 10 λεπτά.
Με την επανέναρξη του αγώνα και συγκεκριμένα στο 88’ ο Πολλάκης θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής ο Καλαφάτης αποκρούει προσωρινά και στην επαναφορά ο Βουκελάτος εύκολα θα την σπρώξει στα δίχτυα για το «χρυσό» 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι θα παραμείνουν στο κυνήγι της πρωτοπόρου Α.Ε.Κ. και αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους την επόμενη αγωνιστική σε ένα μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι δύσκολα πλέον θα ξαναμπούν στο «κόλπο» της διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Χρ. Αβάζαρο.

Α.Ο.Κ.Ι.: (Σπ. Παπαδάτος), Αγκούσι, Κλειτογιάννης, Αρμάντο, Κοσμάτος, Λυκούδης, Κόμητας Γ. (73’ Βουκελάτος), Λογκόνης, Δεστούνης, Πολλάκης, Πολλάτος Αλ., Παπαναστασάτος Κ. (68’ Κούκλης). 
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Καλαφάτης, Κατσούρης (65’ Αναλυτής Γ.), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον., Ταγκίρης (74’ Κουρκουμέλης), Τανουσάι, Τζωρτζάτος Χρ., Κύργιο (55’ Τζωρτζάτος Φ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου