Κυριακή, Μαρτίου 20

Πέρασε σαν πρωταθλητής από τα Τζανάτα ο Εθνικός 1-0 τον Ηρακλή


 Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ  0-1
                                               
Σημαντική νίκη που τον κάνει φαβορί
Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στα Τζανάτα, ο Εθνικός Κεφαλονιάς πέρασε σαν πρωταθλητής παίρνοντας μια σημαντική νίκη και ένα τρίποντο που του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει «οδηγός» στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό, ιδιαίτερα από την πλευρά των γηπεδούχων και σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο δεν άφηνε τις ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Έτσι ήταν επόμενο να μην υπάρχουν πολλές φάσεις αλλά και καλό θέαμα.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο, αν και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο ομάδα και κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα.
Από το 70’ περίπου και μετά που οι γηπεδούχοι έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις, οι πρωταθλητές της κανονικής περιόδου θα το εκμεταλλευτούν και θα πιέσουν για το γκολ που μπορεί αρχικά στο 79’ να μην ήρθε, μετά το χαμένο πέναλτι του Αραβαντινού Κ., όμως στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 87’ θα το πετύχουν και θα είναι μάλιστα από ατόφιο «χρυσάφι»! αφού θα είναι αρκετό να τους χαρίσει τη νίκη.
Έτσι οι «κυανόλευκοι» του Ληξουριού θα μπουν με το δεξί στα playoffs και μάλιστα σαν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και για την άνοδο τους στην Α’ κατηγορία, στην πρώτη τους και ιστορική παρουσία στα τοπικά ποδοσφαιρικά πράγματα.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι μάλλον έχασαν κάθε ελπίδα διεκδίκησης των παραπάνω, αφού αυτή η διαφορά των -7 βαθμών είναι αδύνατον να καλυφθεί στη συνέχεια.
Πάντως είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με το ίδιο πάθος για τη φανέλα και το γόητρο, ολοκληρώνοντας στο τέλος ένα πραγματικά όμορφο «ταξίδι» που θα τους δώσει πολλές εμπειρίες για τη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Στο πρώτο 45λεπτο οι φάσεις ήταν πολύ λίγες, αφού και οι δυο ομάδες πρόσεχαν την άμυνα τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.
Έτσι στο 7’ σε ένα σουτ του Γιακουμάτου από την γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Άννινο που πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 16’ η απάντηση θα έρθει από την πλευρά των γηπεδούχων. Μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Γ. Ρασσιά, ο Κυρ. Στάβερης θα στρώσει στην περιοχή για τον Ν. Στάβερη, όμως ο τελευταίος δεν πιάνει καλά το πλασέ και η μπάλα αποκρούεται εύκολα από τον Μοσχόπουλο.
Τέλος στο 40’ ο Αραβαντινός Ζαφ. εκτελεί το φάουλ από δεξιά (κάτι σαν κόρνερ), η μπάλα θα καταλήξει στον Γιακουμάτο που είναι μόνος στο δεύτερο δοκάρι, δεν κάνει όμως σωστά την προβολή και η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι φάσεις και αναγκαστικά οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και για ένα 15λεπτο το θέαμα ήταν κακό με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάποια καλή φάση σε αυτό το διάστημα, ενώ τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι συνεχείς διακοπές δεν μπορούσαν να δώσουν ρυθμό στον αγώνα.
Στο 63’ ο Ν. Στάβερης εκτελεί ένα μακρινό συρτό φάουλ, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μοσχόπουλου που έδειχνε να ελέγχει την φάση.
Στο 68’ ο Λαδάς μετά από εναλλαγή της μπάλας σε ένα κόρνερ θα πιάσει το ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Άννινος θα διώξει δύσκολα με την βοήθεια και του δοκαριού, στη επαναφορά της μπάλας ο Αραβαντινός Λεων. Θα την σπρώξει στα δίχτυα αλλά η υπόδειξη του α’ βοηθού ήταν άμεση υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ και το γκολ θα ακυρωθεί σωστά από τον διαιτητή κ. Μαγουλά.
Ο Δ. Καμπίτσης στον 79’ θα υποπέσει σε πέναλτι, αφού σπρώχνει μέσα στην περιοχή τον Σιμωτά. Η παράβαση καταλογίζεται αμέσως από τον διαιτητή κ. Μαγουλά.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Αραβαντινός Κων. που σουτάρει ψηλά άουτ, πάνω από την εστία του Άννινου.
Στο 87’ όμως ο Γαλανός ύστερα από μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει τον Άννινο επιτυγχάνοντας το 0-1 που πανηγυρίστηκε έξαλα από όλους.
Ο Τορομάνι στο 90’ θα κερδίσει την κόντρα από τον Κάραλη, αλλά τελευταία στιγμή θα βγει ο Άννινος και θα απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο του 0-2.
Τέλος στο 90+3’ ο Κυρ. Στάβερης θα εκτελέσει το μακρινό φάουλ, μόνο που η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την αριστερή γωνία του Μοσχόπουλου.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης θα βρει τους φιλοξενούμενους μια αγκαλιά αν πανηγυρίζουν μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη για το μέλλον τους.
Διαιτητής ο κ Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Μυρσίνια και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής: (Γ. Γιαννάκης), Άννινος, Δημητράτος Ε. (76’ Κάραλης), Καμπίτσης Δ., Στάβερης Ν., Σπαθής (88’ Πούλος), Ρασσιάς Γ., Λυμπεράτος (64’ Διαμαντάτος Μιχ.), Τότολος, Στάβερης Κυρ., Ραπάι, Καμπίτσης Γ..
Εθνικός: (Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Αραβαντινός Ανδρ., Μαυροειδής, Αραβαντινός Ζαφ., Γαλανός, Σιμωτάς, Αντωνάτος, Βώρος (90+6’ Αντωνέλος), Τορομάνι (90’ Παπλάς), Αραβαντινός Κ., Γιακουμάτος (46’ Λαδάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου