Παρασκευή, Μαρτίου 18

Η Pre game της 1ης αγωνιστικής των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας


Και τώρα οι τέσσερις τους..... 
Τέσσερις ομάδες από αύριο και σε ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγώνων θα παλέψουν για να διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο που θα στείλει την μια, παράλληλα με την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνικής.
Σίγουρα όλες έχουν δικαίωμα στο όνειρο, άλλη περισσότερο, άλλη λιγότερο, όμως όλες δικαιούται να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και αναμένεται να παλέψουν κάνοντας τη σειρά άκρως ενδιαφέρουσα.
Η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου Εικοσιμία 
Η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου Εικοσιμία με το +4 που τις έδωσε η πρωτιά, φιλοξενεί στις Κεραμειές τον πολύ δυνατό φέτος και τον τελευταίο καιρό ανεβασμένο αγωνιστικά Παλληξουριακό.
Ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και τις ομάδες να θέλουν το ξεκίνημα τους να είναι με το "δεξί"! Να αναφέρουμε ότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στα playoffs με +2 βαθμούς σαν δεύτεροι.
Η τρις φορές πρωταθλήτρια και φετινή κυπελλούχος, Α.Ε. Κεφαλονιάς σε μια άγνωστη, τα τελευταία χρόνια, για αυτήν θέση, την τρίτη στην τελική κατάταξη και με τον +1 βαθμό που της δίνει αυτή, φιλοξενεί στα Φαρακλάτα τον Παγκεφαλληνιακό και σίγουρα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης. Βέβαια και ο Παγκέ δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση για αυτούς και χωρίς άγχος θέλει να πάρει το αποτέλεσμα που θα συνεχίσει να δίνει ζωή στο όνειρο!
Πλέον εδώ που έφτασαν οι ομάδες, σίγουρα δεν χωρούν λάθη ή γκέλες, αφού η διαδικασία είναι τόσο μικρή και δεν υπάρχει χρόνος στη συνέχεια να διορθώσεις.
Όλοι, όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσουμε παιχνίδια με ανάλογο ενδιαφέρον και προπάντων, μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διαιτησία θα κόψει το "καρπούζι" στη μέση, βάζοντας και αυτή ένα "λιθαράκι" να πάμε το τοπικό ποδόσφαιρο ένα βήμα πιο μπροστά.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο πρωταθλητής της Ένωσης μας θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ ανόδου Γ' Εθνικής τους πρωταθλητές Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου σε ένα ανάλογο μίνι πρωτάθλημα, για να διεκδικήσει μια από τις δυο θέσεις που οδηγούν στην παραπάνω κατηγορία.
Πέρυσι η Α.Ε.Κ. έχασε τελευταία στιγμή την ευκαιρία, φέτος όμως υπάρχει διπλή για τον πρωταθλητή μας και δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  19-3-2016 ώρα:  16:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ε. Κεφαλονιάς - Παγκεφαλληνιακός
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Μαγουλάς Σπ.
Σούλα Ε.

2.

Σάββατο  19-3-2016 ώρα:  16:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Παλληξουριακός

Θανάσης
Ευστάθιος

Κομητόπουλος Π.
Κώτσης Ι.

Αναλυτικά οι αγώνες:
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
                                   
Δυνατό παιχνίδι στα Φαρακλάτα.... Και οι δυο "καίγονται" για τη νίκη
Σε αυτή την φάση θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Έτσι και σε αυτό, που ανοίγει και την αυλαία των playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας και θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, μεταξύ της κυπελλούχου Α.Ε. Κεφαλονιάς και του Παγκεφαλληνιακού στις 4 το απόγευμα, κάτι τέτοιο ισχύει.
Οι ομάδες θέλουν να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί και θα παλέψουν με «νύχια και με δόντια» ώστε να μην χαθεί ο στόχος με το "καλημέρα", αφού μια ήττα ή ακόμη και ισοπαλία, ένθεν και ένθεν θα κάνει πολύ δύσκολη τη συνέχεια, ιδιαίτερα αν η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου ομάδα της Εικοσιμίας περάσει νικηφόρα, στις Κεραμειές, το μεγάλο "εμπόδιο" του Παλληξουριακού.
Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν να προασπίσουν τα κεκτημένα και να πανηγυρίσουν στο τέλος την τέταρτη σερί κατάκτηση της κούπας.
Αντίθετα ο νεανικός Παγκεφαλληνιακός, που μπήκε σαν τέταρτος την τελευταία στιγμή στη σειρά και μάλιστα με πολύ πάθος, μπορεί να μην είναι το φαβορί με αποτέλεσμα αυτό να του δίνει το δικαίωμα να πάει στο ντέρμπι χωρίς άγχος και να γίνεται πολύ επικίνδυνος. 
Όλοι στην ομάδα του Θ. Βουκελάτου γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο με νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορούν να ελπίζουν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να μπουν "σφήνα" στα φαβορί.
Η ομάδα του Γ. Τόγια σε μια.... άβολη για αυτούς τρίτη θέση, ξεκινάει μόλις με 1 βαθμό την διαδικασία και περιθώρια οποιασδήποτε βαθμολογικής απώλειας θα δημιουργήσουν προβλήματα στη συνέχεια. Έτσι με σεβασμό στον αντίπαλο, σοβαρότητα και πίστη για το τελικό αποτέλεσμα, θα κατέβει να διεκδικήσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και παράλληλα να εκμεταλλευτεί, ότι καλύτερο έρθει από τις Κεραμειές.
Αναμένουμε ένα συναρπαστικό και ποιοτικό παιχνίδι, άλλωστε τα μεταξύ τους φέτος, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο, αυτό  μας έδειξαν.
Τα προβλήματα για τον Γ. Τόγια είναι πολλά, μιας και ο βασικός του τερματοφύλακας, ο Α. Τσιαουσντέλιο, όπως και ο Λ. Λογκόνης αποτελούν παρελθόν από τους "κιτρινόμαυρους", ενώ υπάρχουν και κάποια προβλήματα τραυματισμών, όπως των Χ. Χαραλαμπόγλου, Κ. Παπαδημητρόπουλο, με τη συμμετοχή του πρώτου να είναι αμφίβολη, ενώ ο δεύτερος μάλλον χάνει την υπόλοιπη σεζόν.
Αντίθετα ο Θ. Βουκελάτος δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και θα παρατάξει την ομάδα του με ότι καλύτερο διαθέτει προκειμένου να κάνει καλό "ποδαρικό" στα playoffs.
Τα μεταξύ τους αποτελέσματα φέτος:
Μια νίκη σχετικά εύκολη και σκορ 4-0 για τους γηπεδούχους στον πρώτο γύρο στα Φαρακλάτα και μια ισοπαλία 1-1 στις Κεραμειές στον δεύτερο.
Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και στον ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου με την ομάδα του Γ. Τόγια να προκρίνεται αρκετά δύσκολα στον τελικό με νίκη και σκορ 1-0.

Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Σούλα Ε.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
                           
Νίκη για να μπουν με το "δεξί" στα playoffs
Μεγάλο παιχνίδι επίσης την ίδια ώρα στις Κεραμειές, με την πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου ομάδα της Εικοσιμίας να φιλοξενεί τον δυνατό Παλληξουριακό.
Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες, αφού εκτός του ότι επιθυμούν να ξεκινήσουν τα playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α΄κατηγορίας με το «δεξί», οι τρεις βαθμοί θα δώσουν, στην ομάδα που θα τους κατακτήσει, πλεονέκτημα τουλάχιστον έναντι της άλλης. Αν αυτοί είναι οι γηπεδούχοι, θα τους φέρει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην τελική πρωτιά. Αν είναι οι φιλοξενούμενοι, θα είναι αυτοί που θα μπουν πια πολύ δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου και παράλληλα θα βάλουν φωτιά στο πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.
Οι γηπεδούχοι με τον αέρα της έδρας θα προσπαθήσουν να πάρουν το σημαντικό αυτό τρίποντο. Το ίδιο ισχύει και για τους φιλοξενούμενους που με την ίδια «συνταγή» του αγώνα πρωταθλήματος και τη νίκη τους με σκορ 3-0 στο ίδιο γήπεδο, θα αγωνιστούν μόνο για τη νίκη. Μια νίκη, που όπως προαναφέραμε, θα αλλάξει τα δεδομένα και θα τους κάνει φαβορί στη συνέχεια!
Περιμένουμε ένα δυνατό, αλλά και ποιοτικό παιχνίδι, μιας και οι συγκεκριμένες, είναι ομάδες που μπορούν να προσφέρουν ποιότητα και θέαμα.
Προβλήματα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα και τόσο ο Δ. Ζησιμάτος, όσο και ο Γ. Θωμάς θα παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Όσο για τη συμμετοχή του Κόμητα που αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, αυτή θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή.
Τα μεταξύ τους αποτελέσματα φέτος:
"Λευκή" ισοπαλία (0-0) στον Άγιο Αντώνη και μια εύκολη σχετικά νίκη των «ερυθρόλευκων» με σκορ 3-0 στις Κεραμειές.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Κώτση.
Πως πηγαίνουν οι ομάδες στα playoffs
Ειδική βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
1
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
0
Η επόμενη αγωνιστική 
(2η  playoffs 27/3)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου