Τρίτη, Μαρτίου 22

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Πολύ δυνατά μπήκαν στα playoffs, Παλληξουριακός και Α.Ε.Κ., πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες για την πορεία τους, αντίθετα με την Εικοσιμία που έχασε με το "καλημέρα" το πλεονέκτημα και έκανε δύσκολη τη συνέχεια.
Ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός
Ο Παλληξουριακός πέρασε, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι από τις Κεραμειές επικρατώντας της πρωταθλήτριας της κανονικής περιόδου Εικοσιμίας με σκορ 1-0 και ανέτρεψε τα δεδομένα τόσο για τον ίδιο, όσο και γενικότερα στο πρωτάθλημα.
Παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός και με όπλο άλλη μια φορά την πολύ καλή του άμυνα "καθάρισε" το τρίποντο που τον φέρνει οδηγό στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος.
Από την άλλη η Εικοσιμία παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου, με πολλά νεύρα στο παιχνίδι, τα οποία έφεραν και δυο αποβολές και σε αυτό δεν μπορεί να έχει σαν άλλοθι τη διαιτησία! Αν θέλουν να ελπίζουν στον αρχικό τους στόχο, άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.
Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής στα Φαρακλάτα, η τρις πρωταθλήτρια και φετινή κυπελλούχος Α.Ε. Κεφαλονιάς, δείχνοντας πόσο ποιοτική και με πολλές λύσεις ομάδα είναι, επικράτησε του δυνατού Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-0 και έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση της 4ης συνεχόμενης κούπας του πρωταθλητή της Α' κατηγορίας Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Ο Παγκεφαλληνιακός, παρά το 3-0, ήταν αρκετά ανταγωνιστικός μέχρι το 60,' το πάλεψε και έπεσε όρθιος στην πρώτη του "μάχη" για τα playoffs.
Έτσι με το "καλημέρα", Παλληξουριακός και Α.Ε.Κ. έγιναν τα φαβορί, φαίνεται ότι θα δούμε στη συνέχεια ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα και γιατί όχι και την Εικοσιμία, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος, να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια;
Ο Πάγκε έμεινε αρκετά πίσω και δύσκολα θα τα καταφέρει. Βέβαια οι -5 βαθμοί δεν θα είναι απαγορευτικοί, αν επανέλθει αμέσως στις νίκες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3 - 0
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
0 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-1

Σε ένα πολύ δυνατό και επεισοδιακό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, ο Παλληξουριακός πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής, βρέθηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και μπήκε με το δεξί στην διαδικασία των playoffs.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές, ήταν μέτριο με πολλές διακοπές, λάθη από τους ποδοσφαιριστές και τους διαιτητές, κίτρινες, κόκκινες κάρτες, πολλά νεύρα, διακοπή και διαμαρτυρίες.
Αποτέλεσμα όλων αυτών να μην παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και η Εικοσιμία μάλιστα στο 53’ να μείνει στον αγωνιστικό χώρο με «εννιά».
Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν «μουδιασμένα» στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι τους περισσότερο ήταν αναγνωριστικό. 
Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να βγάζουν... μάτια, αν και από το 39’ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, έδειχναν να πατάνε λίγο καλύτερα στο πρώτο 45λεπτο και ήταν αυτοί που πήραν «κεφάλι» στο σκορ προηγήθηκαν 0-1 μετά από εκτέλεση πέναλτι του Χασάι. Γενικά οι φάσεις σε αυτό το διάστημα ήταν λίγες.
 
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  3-0
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η τρις πρωταθλήτρια και φετινή κυπελλούχος, Α.Ε. Κεφαλονιάς επικράτησε 3-0 του δυνατού Παγκεφαλληνιακού και έδειξε με το καλημέρα ότι διαθέτει, μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα και μπορεί να επαναλάβει ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια, αν και φέτος θα είναι ακόμη πιο γλυκό, αφού αν τελικά τα καταφέρει θα έχει πετύχει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της.
Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 1’ του παιχνιδιού. Ήταν ένα γκολ που τους έδωσε «αέρα» απαλλάσσοντας τους συγχρόνως από το άγχος, αν και απέναντι της είχε μια ομάδα που πάλεψε και μέχρι το 60’ ήταν πολύ ανταγωνιστική, χάνοντας μάλιστα και κάποιες καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει.
Το δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 60’ η εικόνα ήταν σχεδόν η ίδια του πρώτου μισού του αγώνα. Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα του Γ. Τόγια ανέβασε «στροφές» και κατάφερε να πετύχει το 2-0 και να απλοποιήσει κάπως την κατάσταση.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
1
1 - 0
5
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
1
3 - 0
4
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
1
0 - 1
4
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
1
0 - 3
0
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(2η  playoffs)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Με τους φιλοξενούμενους, Εθνικό και Πρόννους να φεύγουν με το διπλό από Τζανάτα και Κεραμειές αντίστοιχα, άνοιξε η αυλαία των playoffs στην «μικρή» κατηγορία, παίρνοντας δικαιωματικά τον τίτλο των φαβορί για την κατάκτηση της κούπας και της ανόδου τους στην Α’ κατηγορία του ενός εκ των δυο.
Ο πρωτοπόρος Εθνικός Κεφαλονιάς
Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Εθνικός Κεφαλονιάς, πέρασε ένα δύσκολο εμπόδιο, όπως είναι ο Ηρακλής Πρόννων στα Τζανάτα και απέδρασε με μια σημαντική για τη συνέχεια νίκη και σκορ 1-0.
Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν αρκετά, αλλά στο τέλος τα προβλήματα και η κούραση ήταν η σημαντικότερη αιτία που δεν άντεξαν τουλάχιστον να διεκδικήσουν το «Χ».
Πάντως η δουλειά που γίνεται φέτος στον Ηρακλή είναι πολύ καλή και αυτό είναι κάτι που αφήνει υποσχέσεις ότι την επόμενη περίοδο μας περιμένουν εκπλήξεις!
Στο άλλο παιχνίδι της σειρά στις Κεραμειές, οι ανανεωμένοι Πρόννοι έφυγαν με το τρίποντο της νίκης. Ένα τρίποντο που δίνει το δικαίωμα να γίνουν ένα από τα φαβορί για την άνοδο. 
Σίγουρα οι τελευταίες προσθήκες ανέβασαν σε άλλο επίπεδο τους Σκαλισιάνους και στη συνέχεια αναμένουμε μεγάλη «μάχη», κυρίως απέναντι στον Εθνικό.
Τα Ομαλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, με αποτέλεσμα να φέρουν μια ήττα που σίγουρα αναμένεται να κοστίσει, αφού πλέον βρίσκεται -5 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Εθνικό!
Σε γενικές γραμμές η 1η αγωνιστική ανέδειξε τις δυο αυτές ομάδες (Εθνικό-Πρόννους), σαν φαβορί για τη συνέχεια, χωρίς να αποκλείεται και μια παρουσία των Ομαλών στη συνέχεια!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
0 - 1
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ. – Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ.
0 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  0-1
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές οι Πρόννοι μπήκαν με το δεξί στα φετινά playoffs της Β’ κατηγορίας επικρατώντας των Ομαλών με σκορ 1-0!
Οι Πρόννοι σαφώς ενισχυμένοι με την παρουσία έμπειρων πρωτοκλασσάτων ποδοσφαιριστών από την Α’ κατηγορία, έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχαν δείξει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και φαίνεται ότι αυτοί μαζί με τον Εθνικό θα διεκδικήσουν την «κούπα» και την άνοδο στην Α’ κατηγορία.
Στο πρώτο μέρος το ενδιαφέρον των δυο ομάδων στάθηκε περισσότερο στο πως να μην δεχθούν κάποιο τέρμα, κάτι που κατάφεραν για 43’, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
 
Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο.ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-1
Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στα Τζανάτα, ο Εθνικός Κεφαλονιάς πέρασε σαν πρωταθλητής παίρνοντας μια σημαντική νίκη και ένα τρίποντο που του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει «οδηγός» στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό, ιδιαίτερα από την πλευρά των γηπεδούχων και σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο δεν άφηνε τις ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Έτσι ήταν επόμενο να μην υπάρχουν πολλές φάσεις αλλά και καλό θέαμα.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο, αν και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο ομάδα και κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα.
Από το 70’ περίπου και μετά που οι γηπεδούχοι έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις, οι πρωταθλητές της κανονικής περιόδου θα το εκμεταλλευτούν και θα πιέσουν για το γκολ που μπορεί αρχικά στο 79’ να μην ήρθε, μετά το χαμένο πέναλτι του Αραβαντινού Κ., όμως στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 87’ θα το πετύχουν και θα είναι μάλιστα από ατόφιο «χρυσάφι»! αφού θα είναι αρκετό να τους χαρίσει τη νίκη.
Έτσι οι «κυανόλευκοι» του Ληξουριού θα μπουν με το δεξί στα playoffs και μάλιστα σαν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και για την άνοδο τους στην Α’ κατηγορία, στην πρώτη τους και ιστορική παρουσία στα τοπικά ποδοσφαιρικά πράγματα.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι μάλλον έχασαν κάθε ελπίδα διεκδίκησης των παραπάνω, αφού αυτή η διαφορά των -7 βαθμών είναι αδύνατον να καλυφθεί στη συνέχεια.
Πάντως είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με το ίδιο πάθος για τη φανέλα και το γόητρο, ολοκληρώνοντας στο τέλος ένα πραγματικά όμορφο «ταξίδι» που θα τους δώσει πολλές εμπειρίες για τη συνέχεια.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
1
1 - 0
7
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
1
1 - 0
4
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
1
0 - 1
2
4.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
1
0 - 1
0
Ο Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2  βαθμούς
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(2η playoffs)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
2.
Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ισόπαλες στις νίκες την 1η αγωνιστική γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "Χ"
Πρώτος μπαίνει στη σειρά ο Παλληξουριακός με την διαφορά στον 1 βαθμό από Α.Ε.Κ. - Εικοσιμία
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "Χ" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μία (1) και οι φιλοξενούμενοι επίσης μια (1). Την 1η αγωνιστική δεν είχαμε καμία ισοπαλία.
Τέσσερις (4), ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν την αγωνιστική και "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σάββατο για τους ποδοσφαιριστές ήταν άσχημο γενικά, αφού είχαμε δυο (2) κόκκινες κάρτες στα 2 μόλις παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των playoffs, αλλά και κάποιες απομακρύνσεις από τους πάγκους. 
Επίσης, βγήκαν συνολικά, 11 κίτρινες κάρτες!!!! Οι περισσότερες, εννιά (9), στο παιχνίδι μεταξύ Εικοσιμίας - Παλληξουριακού, στις Κεραμειές με διαιτητή τον κ. Ε. Θανάση. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 2 αγώνες της σειράς, που διεξήχθησαν για την 1η αγωνιστική των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, το περασμένο Σάββατο είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 1η αγωνιστική με τους δυο πλέον αγώνες της, ήταν καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 4 τέρματα. 
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Α.Ε.Κ. - Παγκεφαλληνιακού (3-0) στα Φαρακλάτα, συνολικά 3.
Στα γκολ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3 έναντι 1 των φιλοξενούμενων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Α.Ε.Κ. με 3 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Παλληξουριακού και της Α.Ε.Κ. με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα Εικοσιμίας-Παγκεφαλληνιακού με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, του Παγκεφαλληνιακού με τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδες, Α.Ε.Κ.-Παλληξουριακός που έχουν πετύχει 1 νίκη, σε αγώνα.
Περισσότερες ισοπαλίες, Δεν υπάρχει στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Λιγότερες ήττες Α.Ε.Κ.-Παλληξουριακός με 0!
Λιγότερες ισοπαλίες όλες οι ομάδες 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 11!
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν μελανό, αφού είχαμε 2 κάρτες τέτοιου χρώματος αλλά και κάποιες αναγραφές στα Φ.Α. για προπονητές και παράγοντες.
Τα αξιοσημείωτα της 1ης αγωνιστικής
* Οι μεγάλες νίκες, τόσο του Παλληξουριακού, εκτός έδρας, την πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου ομάδα της Εικοσιμίας, αλλά και αυτή της κυπελλούχου Α.Ε.Κ. στα Φαρακλάτα με αντίπαλο τον Παγκεφαλληνιακό! 
Η κακή αγωνιστική, αλλά και γενικότερα εικόνα της Εικοσιμίας και τα πολλά νεύρα στον αγωνιστικό χώρο, όπου μαζί με κάποια άλλα γεγονότα της στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη που θα την έκανε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου!!

Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι φιλοξενούμενοι την 1η αγωνιστική και φουλ του 2
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "2"
Στην κορυφή ο Εθνικός Κεφαλονιάς με +3 από τους Πρόννους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατέκτησαν κάποια και οι φιλοξενούμενοι δυο (2). Δεν υπήρξε αυτή την αγωνιστική κάποια ισοπαλία.
Δύο (2),  ήταν οι ποδοσφαιριστές, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν αυτή την αγωνιστική.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν μέτριο, αφού είχαμε 1 κόκκινη κάρτα στα 2 παιχνίδια που διεξήχθησαν την 1η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, (11) κίτρινες κάρτες!! Οι περισσότερες, έξι (6), στο παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή - Εθνικού Κεφαλονιάς με διαιτητή τον κ. Σπ. Μαγουλά.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν για την  αγωνιστική των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, την περασμένη Κυριακή είχαμε: 
0 νίκες για τους γηπεδούχους και 2 για τους φιλοξενούμενους. Δεν υπήρξε κάποια ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους δυο αγώνες της, ήταν μέτρια.
Σημειώθηκαν συνολικά μόλις 2 τέρματα.
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Ηρακλή Πρόννων-Εθνικού στα Τζανάτα (0-1) και στο Ομαλά-Πρόννους (0-1) επίσης, στις Κεραμειές, συνολικά σε κάθε αγώνα από 1. 
Στα γκολ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο (2) και οι γηπεδούχοι κανένα (0)
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 1 ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα των Εθνικού Κεφαλονιάς-Πρόννων με 1 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα επίσης των Εθνικού-Πρόννων με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Ηρακλή Πρόννων-Ομαλών με 0 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, επίσης των Ηρακλή Πρόννων-Ομαλών με 1 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, οι Εθνικός Κεφαλονιάς-Πρόννοι που έχουν πετύχει  1 νίκη σε αγώνα.
Περισσότερες ισοπαλίες, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής.
Λιγότερες ήττες Εθνικός Κεφαλονιάς και Πρόννοι με 0!
Λιγότερες ισοπαλίες δεν υπάρχουν ισοπαλίες.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 11!!!  
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών, αυτή την αγωνιστική ήταν μέτριο, μιας και είχαμε (1) μία κόκκινη την  των playoffs του πρωταθλήματος.
Τα αξιοσημείωτα της 1ης αγωνιστικής
* Οι σημαντικές εκτός έδρας νίκες Εθνικού Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννων, που αυτόματα τις χρήζει και φαβορί για την κούπα που παράλληλα δίνει άνοδο στην Α' κατηγορία.
 
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας


 * Οι τεράστιες και πάλι επιτυχίες του αθλητή μας Γεράσιμου Λιγνού στους αγώνες της 10ης Διεθνούς Κολυμβητικής Συνάντησης Ατόμων με Αναπηρίες που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νάουσας, με τη συμμετοχή πάνω από 150 αθλητών από 6 χώρες.
Μάλιστα ο Γεράσιμος κατάφερε να πετύχει εντυπωσιακούς χρόνους με νέα μάλιστα ατομικά ρεκόρ και να κερδίσει σε όλα την πρώτη θέση:
Στα 100 ύπτιο, στα 200 πρόσθιο και στα 100 πεταλούδα, ενώ για λίγο δεν κατέρριψε, αυτό του Πανελληνίου στα 100 πρόσθιο αφού ο χρόνος του ήταν 1.17.60 και το Πανελλήνιο 1.17.26.
Γεράσιμε συνέχισε όλοι είμαστε δίπλα σου, σε πιστεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρεις πολλά, απλά γιατί είσαι "μεγάλος"... σε όλα.
* Στον Α.Ο. Σάμης και στα παιδιά της παιδικής του ομάδας. Μια ομάδας θαύμα και μάλιστα με πολύ μέλλον. Της πρωταθλήτριας του παιδικού 2015-2016.
Αυτή λοιπόν η ομάδα με έναν άξιο άνθρωπο στο "τιμόνι" της, έκανε πράγματα και θαύματα στο πρωτάθλημα που μόλις ολοκληρώθηκε και όπως ήταν φυσικό τα πήρε όλα.
Τα κατορθώματα της;
Έκανε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 8Χ8 τερματίζοντας με 24 βαθμούς, 8 περισσότερους από τα δεύτερα Φωκάτα. Είχε την καλύτερη επίθεση με 38 τέρματα και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 7 παθητικό! Τέλος ανέδειξε και τον πρώτο σκόρερ που ήταν ο Trifi M. μαζί με τον Kurti Er. του Α.Ο.Κ.Ι. με 10 γκολ.
Συγχαρητήρια σε όλους και ελπίζουμε αυτά τα παιδιά να αξιοποιηθούν καλύτερα στο μέλλον, δίνοντας τους η ίδια η ομάδα τις ευκαιρίες που πρέπει.
* Σε όσους πήραν μέρος στην ψηφοφορία μας για το ποιοι θα είναι οι πρωταθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων Α' και Β' κατηγορίας.
Τους ευχαριστούμε πολύ!
Το αποτέλεσμα έδειξε Α.Ε.Κ. στην Α' κατηγορία και Εθνικό στην Β'.
Στην Α' κατηγορία ψήφισαν συνολικά 70.
Έλαβαν:
Α.Ε.Κ. ψήφοι 30 που αντιστοιχεί στο 42%
Εικοσιμία ψήφοι 17 - 24%
Παλληξουριακός ψήφοι 12 - 17%
Παγκεφαλληνιακός ψήφοι 11 - 15%
Στην Β' ψήφισαν συνολικά 66.
Έλαβαν:
Εθνικός ψήφοι 42 - 63%
Ομαλά ψήφοι 11 - 16%
Πρόννοι ψήφοι 9 - 13%
Ηρακλής ψήφοι 4 - 06%.
Αναμονή να δούμε αν το ένστικτο των συμμετεχόντων είναι το σωστό!
* Η πρώτη νίκη των παίδων του Στάθη Αναλυτή στο πρωτάθλημα. 
Έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ώστε τα Διλινάτα να πάρουν την πρώτη τους νίκη. Και μάλιστα τι νίκη... 2-1 επί της Εικοσιμίας. 
Φυσικά το ταλέντο υπάρχει στα πιτσιρίκια του Στ. Αναλυτή, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν, απλά κάτι δεν τους έβγαινε και δεν μπορούσαν να πετύχουν το στόχο τους. Τα κατάφεραν όμως και αυτό όλους στην ομάδα του "Μεγάλου Χωριού" τους ικανοποίησε πάρα πολύ. Όσο για τους "μικρούς" το τεράστιο χαμόγελο που έβγαινε από τα χείλη τους με τη λήξη τα έλεγε όλα...
* Στον σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο Κώστα Καβαλλιεράτο, για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει στις Ακαδημίες της Σάμης. Έναν άνθρωπο που δουλεύει αθόρυβα, χωρίς να επιθυμεί τη δημοσιότητα και προσφέρει τόσα πολλά στις ιδιαίτερα, ευαίσθητες αυτές ηλικίες. 
Η προσφορά του ανεκτίμητη και σίγουρα χαίρει την αναγνώριση όλων. Είτε αυτοί λέγονται ποδοσφαιριστές, γονείς ή φίλαθλοι.
Σε εμάς που τον ξέρουμε δεν μας δημιουργεί το έργο του καμία έκπληξη. Ίσα ίσα περιμένουμε να δούμε πολλά ακόμη από ένα άνθρωπο επιστήμονα στο είδος του.
* Στις μεγάλες νίκες με το καλημέρα στα playoffs της Α' και Β' κατηγορίας ,των Παλληξουριακού-Α.Ε. Κεφαλονιάς και Εθνικού-Πρόννων αντίστοιχα.
Φαίνεται ότι αυτές  είναι και οι ομάδες φαβορί για την κατάκτηση της κούπας.
Στην Α' κατηγορία η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα και έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος και στα δύσκολα!
Ο Παλληξουριακός με μια μεγάλη νίκη στις Κεραμειές στέλνει μήνυμα ότι είναι ικανός για κούπα. Βρίσκεται στην κορυφή με το καλημέρα και όλα μπορεί να συμβούν!
Στην Β' ο Εθνικός, πέρασε σαν πρωταθλητής από τα Τζανάτα, στην πρώτη του συμμετοχή σε playoffs, κράτησε μια απόσταση 2 βαθμών από τους Πρόννους και όλα φαίνεται ότι θα κριθούν πλέον στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Οι Πρόννοι μετά τις πολύ σημαντικές προσθέσεις της τελευταίας μεταγραφικής περιόδου, δείχνουν σαφώς πιο ποιοτικοί, πέρασαν με ένα μεγάλο διπλό από τις Κεραμειές με τα Ομαλά και πλέον περιμένουν τα παιχνίδια με τον Εθνικό (το πρώτο το Σάββατο στα Τζανάτα), για να διεκδικήσουν την κούπα, αλλά και την επάνοδο τους μετά από δυο χρόνια στη "μεγάλη" κατηγορία!
Στα πλην της εβδομάδας
* Σε όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας τον τελευταίο καιρό. Πάρτε μέτρα πριν είναι αργά!!
* Σε ένα "μπαμ" που αναμένεται να σκάσει και θα ταρακουνήσει λίγο τα "ύδατα" (αν τελικά γίνει). Οι πρώτοι "πυροβολισμοί" λένε ότι ακούστηκαν από μεριά Φαρακλάτων... Για να δούμε θα γίνει το μεγάλο.... θα πρυτανεύσει η λογική ή ο εγωισμός θα βάλει "φωτιά"! Υπομονή και προπάντων μην είστε περίεργοι να ρωτάτε..... Κάθε πράγμα στον καιρό του.... 
* Στους υπεύθυνους του αθλητισμού μας...... Το ξαναγράφω μετά από απαίτηση αναγνώστη μου και πραγματικά έχει απόλυτα δίκιο.
Ο άνθρωπος την Κυριακή παρακολουθούσε αγώνα της ομάδας του στις Κεραμειές και ήθελε να κάνει την .... ανάγκη του.... που να πάει όμως ο κακομοίρης..... στα χωράφια;
Έτσι από ότι μου δήλωσε παράτησε τον αγώνα και γύρισε στο σπίτι του!!! Είναι αυτό που λέμε "άφησε το γάμο και πήγε για πουρνάρια" και πλήρωσε και 5€ εισιτήριο.... Λίγο παραπάνω πληρώνω και στο Καραϊσκάκη όταν πηγαίνω και βλέπω τον Ολυμπιακό!!!! Τέλος πάντων άλλο θέμα αυτό.
Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να μπει μια χημική τουαλέτα στο χώρο;
ΑΝΔΡΕΣ

Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον ΑΣΚ επί του Προμηθέα

Έτσι και σήμερα στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι, ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, πέτυχε μία σημαντικότατη νίκη στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η, επικρατώντας σε ένα παιχνίδι «θρίλερ» στην παράταση του Προμηθέα με 76-71 (66-66 κ.α.).
Ματ με... πύργους!
Στο παιχνίδι, «έσπασαν καρδιές» και χρειάστηκαν οι δύο «πύργοι» του ΑΣΚ, ο Νικόλας Βαλλιανάτος με την μεγάλη ψυχή του και τους 27 πόντους που σημείωσε και ο Μπάμπης Καβαλλιεράτος, που ήταν «κέρβερος» στην παράταση για να δώσουν την μεγάλη ώθηση για έρθει η νίκη.
Το μεγάλο τρίποντο του Καραπέτσα!
Φυσικά, για να φτάσουμε ως το έξτρα πεντάλεπτο, ο Α.Σ.Κ. χρειαζόταν ένα μεγάλο σουτ και το βρήκε από τον Βαγγέλη Καραπέτσα, ο οποίος πήρε το «όπλο» του και με τρίποντο έβαλε τον Α.Σ.Κ. μπροστά στο σκορ με 66-64 στα 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Στο χρόνο που απέμενε έγινε φάουλ και ο Προμηθέας έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με δύο εύστοχες βολές. Στην παράταση  μέτρησε η εμπειρία και το πάθος των παικτών του Α.Σ.Κ.

Η βαθμολογία

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Ε.Α.Π.

43

21-1

1590-1242
2.
Παναχαϊκή

42

20-2

1544-1302
3.
Αχαγιά '82

40

18-4

1655-1438
4.
Ήφαιστος Αιγίου

36

14-8

1508-1482
5.
Αγυιά

35

13-9

1557-1484
6.
Αραχωβίτικα

34

12-10

1515-1505
7.
Νέοι Προμηθέα

31

9-13

1597-1614
8.
Σφήκα (6β.)

30

8-14

1436-1495
9.
Α.Σ. Κεφαλονιά (5β.)

30

8-14

1396-1486
10.
Νέοι Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. (4β.)

30

8-14

1390-1481
11.
Ολυμπιονίκης

29

7-15

1288-1430
12.
Προφήτης Ηλίας

28

6-16

1353-1474
13.
Κρήνη '97 (+9)

27

5-17

1393-1563
14.
Ε.Α. Παραλίας (-9)

27

5-17

1292-1518
Η επόμενη αγωνιστική  (23η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/03/16
20:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΣΦΗΚΑ ΑΣ - Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΑΚ
28/03/16
21:00
Π.Γ.Ε.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ - ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
28/03/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
28/03/16
19:30
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΧΑΓΙΑ 82 - ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ
28/03/16
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ. - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
28/03/16
20:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ
27/03/16
17:00
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΡ. ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ Α – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Χωρίς να "ιδρώσει" ο Ν.Ε.Ο.Λ. πήρε 20-0 το παιχνίδι με τον Πύργο "99 που έχει παραιτηθεί από το πρωτάθλημα

Χωρίς να.... ιδρώσει ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου πρόσθεσε άλλο ένα "ροζ" Φ.Α. στη συλλογή του αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στην Κεφαλονιά ο Πύργος "99 (έχει παραιτηθεί), με αποτέλεσμα η ομάδα μας να πάρει το παιχνίδι στα "χαρτιά" με σκορ 20-0 μαζί και τους δυο βαθμούς της νίκης.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Ολυμπιάδα
42
20-2
1507-1228
2.
Απολλωνιάδα (+4)
41
19-3
1446-1113
3.
Αίολος Αγυιάς (-4)
41
19-3
1461-1207
4.
Δύμη
38
16-6
1339-1196
5.
Αχαιός '47
35
13-9
1299-1238
6.
Παναχαϊκός
34
12-10
1313-1187
7.
Ζάκυνθος (4β.)
33
11-11
1260-1240
8.
Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου (2β.)
33
11-11
1443-1411
9.
Ε.Φ.Α. Αιγίου (2β.)
31
9-13
1267-1378
10.
Νίκη Προαστίου (1β.)
31
9-13
1343-1425
11.
Κρόνος Πατρών
29
7-15
1298-1412
12.
Υπερίων Αμαλιάδας
27
5-17
1187-1425
13.
Πατρέας
22
0-22
909-1402
14.
Πύργος '99 *
18
3-12
865-1075
Η επόμενη αγωνιστική  (23η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
23/03/16
21:15
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
23/03/16
19:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΝΙΚΗ ΑΣ - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
20:30
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
27/03/16
12:00
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ
23/03/16
20:30
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
23/03/16
20:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
27/03/16
12:30
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Με εντυπωσιακό ένα 4Χ4 ο Κ.Α.Ο. πρώτος και καλύτερος φουλάρει για Γ1
Συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του σερί ο Κεφαλληνιακός επικράτησε σήμερα του Αχαϊκού στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου με σκορ 76-43 και συνεχίζει "οδηγός" στο πρωτάθλημα της Γ2 Ε.Σ.Κ.Α.Η..
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους και από την αρχή ο Κεφαλληνιακός πήρε προβάδισμα νίκης.

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Κεφαλληνιακός

8

4-0

211-111
2.
Διαγόρας Βραχνεΐκων

8

4-0

255-183
3.
Ήλιδα (2β.)

7

3-1

173-159
4.
Ίφιτος Πύργου (1β.)

7

3-1

191-180
5.
Φοίνικας Αγυιάς

6

2-2

214-200
6.
Γαστούνη

6

2-2

186-195
7.
Αστέρια Αχαΐας

5

1-3

202-209
8.
 Αχαϊκός

4

0-4

162-226
9.
Γαλαξίας Δεμενίκων

4

0-4

143-216
10.
Ολυμπιακός Πατρών

3

1-2

130-188
Η επόμενη αγωνιστική  (5η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
23/03/16
21:00
ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΧΑΙΚΟΣ ΓΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ Α.Σ.
23/03/16
19:30
ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ - ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π
23/03/16
19:00
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΣ - ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΕΜΕΝΙ
23/03/16
20:00
Β.ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΗΛΙΔΑ ΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ ΒΡΑΧΝ.
25/03/16
14:00
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΓΑΣΤΟΥΝΗ - ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου