Σάββατο, Μαρτίου 26

Νίκη-τίτλου ο Εθνικός 3-0 στα Τζανάτα τον Α.Ο. Πρόννων


 Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ  0-3
                                                             
Λίγο πριν την "στέψη" ο Εθνικός....... Ψάξτε τον δεύτερο
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στα playoffs αποχωρεί από τα Τζαννάτα με το «χρυσό» τρίποντο της νίκης ο Εθνικός Κεφαλονιάς κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της ομάδας του Ληξουριού, στην Α’ κατηγορία στην παρθενική της εμφάνιση στο τοπικό ποδόσφαιρο. Αυτή την φορά επί των Πρόννων με σκορ 3-0.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη, από την αρχή και την πρώτη παρουσία της, ήταν το φαβορί στο πρωτάθλημα των «μικρών» και το αποδεικνύει σε κάθε της αγώνα, είτε εντός, είτε εκτός έδρας σε δύσκολες ή εύκολες έδρες!
Α.Ο. Εθνικός ένα βήμα πριν την "κούπα"
Στο παιχνίδι τώρα ήταν καλύτεροι «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε 2-0 και η νίκη της σίγουρα είναι δίκαιη. Μια νίκη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου της δίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή της Β΄κατηγορίας παράλληλα με την άνοδο της στην «μεγάλη» κατηγορία!
Από την άλλη οι γηπεδούχοι του Γ. Κουρκουμέλη, σε ένα κομβικό παιχνίδι, με πολλές ελλείψεις, πάλεψαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό που βελτιώθηκαν, είχαν δυο ευκαιρίες και ένα δοκάρι, παρά την διαφορά του σκορ, αλλά η ανωτερότητα του αντιπάλου δεν άφηνε πολλά περιθώρια με τα τόσα προβλήματα και βρέθηκαν πολύ νωρίς εκτός πλάνων, επαναλαμβάνουμε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αν και μιλάμε για ποδόσφαιρο.
Φάσεις και γκολ
Ο Εθνικός στην πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 25’ θα ευτυχήσει να προηγηθεί στο σκορ 0-1, όταν ο Γαλανός θα κερδίσει μετά από κόντρες την μπάλα στα όρια της περιοχής, προσποιείται σε δυο αμυντικούς των γηπεδούχων και πλασάρει τον Παπαβασιλείου για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Μοσχόπουλος στο 30’ με καταπληκτική απόκρουση θα κρατήσει το 0-1 της ομάδας του στο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Κ. Ζαπάντη.
Στο 43’ ο Αναλυτής θα βγάλει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή, ο Κ. Αραβαντινός θα προσπαθήσει με προβολή να την στείλει στα δίχτυα, όμως αυτή θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Σε μια σέντρα από δεξιά στο 45’, ο Παπαβασιλείου δεν συγκρατεί την μπάλα η οποία φτάνει στον Κατσιβέλη που δεν έχει πρόβλημα με κοντινό πλασέ να την στείλει στα δίχτυα για το 0-2 δίνοντας παράλληλα πια σοβαρό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.
Έτσι με τους «κυανόλευκους» μπροστά στο σκορ 2-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και στο 50’ ένα μακρινό σουτ του Κουτροκόη, από πλάγια δεξιά, θα αποκρουστεί δύσκολα από τον Μοσχόπουλο που απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο.
Ο Κατσιβέλης στο 55’ με ωραία κάθετη πάσα στην περιοχή θα βρει τον Γ. Αναλυτή απέναντι στον Παπαβασιλείου, με τον τελευταίο να σώνει από το 0-3.
Άτυχοι θα σταθούν οι γηπεδούχοι στο 72’, αφού το δυνατό σουτ του Κ. Ζαπάντη έξω από την περιοχή, θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Μοσχόπουλου.
Οι φιλοξενούμενοι στο 85’ θα «κλειδώσουν» τη νίκη και κατά πολύ τον τίτλο αφού θα πετύχουν το 0-3, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Αντωνάτου.
Νέα πολύ καλή επέμβαση στο 90’ από τον Παπαβασιλείου στο γυριστό σουτ του Αναλυτή από το ύψος της μικρής περιοχής.
Τέλος στο 90+2 ο Αναγνώστης θα φύγει στην κόντρα, αλλά στο τετ α τετ του με τον Μοσχόπουλο, θα νικηθεί από τον Ληξουριώτη τερματοφύλακα που αποκρούει με τα πόδια.
Έτσι ο Εθνικός θα αποχωρήσει από τα Τζαννάτα έχοντας στις "αποσκευές" του, μια μεγάλη νίκη και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, το κύπελλο του πρωταθλητή της Β’ κατηγορίας. Τίτλος που χαρίζει παράλληλα και την άνοδο στο πρωτάθλημα των «μεγάλων»! 
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλο με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι: (Γ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κ. Ζαπάντης, Θωμάς (46’ Κουτροκόης), Κατσιλίδης, Αναγνώστης, Μπεσλίκας, Τραυλός Αθ. (75’ λ.τ. Ιντζές), Τζωρτζάτος Σπ., Κουρκουμέλης Κυρ., Γκουντής, Σολωμός (56’ Σπαθής).
Εθνικός: (Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Αραβαντινός Ανδρ., Μαυροειδής, Γαλανός, Λαδάς, Κατσιβέλης, Σιμωτάς (68’ Αραβαντινός Ν.), Αντωνάτος (83’ Γιακουμάτος), Τορομάνι (85’ Τσίγγανος), Αραβαντινός Κ., Αναλυτής.
*** Οι φώτο είναι από παλαιότερους αγώνες των δυο ομάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου