Σάββατο, Μαρτίου 19

Με το "δεξί" στα playoffs οι κιτρινόμαυροι 3-0 τον Παγκέ


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  3-0
                                      
Νίκη 3-0 με στόχο το νταμπλ
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η τρις πρωταθλήτρια και φετινή κυπελλούχος, Α.Ε. Κεφαλονιάς επικράτησε 3-0 του δυνατού Παγκεφαλληνιακού και έδειξε με το καλημέρα ότι διαθέτει, μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα και μπορεί να επαναλάβει ότι τα τρία προηγούμενα χρόνια, αν και φέτος θα είναι ακόμη πιο γλυκό, αφού αν τελικά τα καταφέρει θα έχει πετύχει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της.
Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 1’ του παιχνιδιού. Ήταν ένα γκολ που τους έδωσε «αέρα» απαλλάσοντας τους συγχρόνως από το άγχος, αν και απέναντι της είχε μια ομάδα που πάλεψε και μέχρι το 60’ ήταν πολύ ανταγωνιστική, χάνοντας μάλιστα και κάποιες καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει.
Το δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 60’ η εικόνα ήταν σχεδόν η ίδια του πρώτου μισού του αγώνα. Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα του Γ. Τόγια ανέβασε «στροφές» και κατάφερε να πετύχει το 2-0 και να απλοποιήσει κάπως την κατάσταση.
Στη συνέχεια μάλιστα πέτυχε και ένα τρίτο γκολ για τον τελικό 3-0!
Φάσεις και γκολ
Με την έναρξη του αγώνα, μόλις στο 1’ οι κυπελλούχοι θα ανοίξουν το σκορ και θα προηγηθούν 1-0 με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ, έξω από την περιοχή του Αλ. Λυκούδη, που έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Μαγδαληνού.
Ο Τούρλας θα απαντήσει στο 6’ με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από την εστία του Σκαμαντζούρα.
Μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του θα χάσει στο 31’ ο Πολλάκης, όταν θα εκμεταλλευτεί κατά το ήμισυ την ασταθή απόκρουση του Μαγδαληνού στο σουτ εκτός περιοχής του Εμιλιάνο, όμως δεν πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα περνάει άουτ πάνω από την εστία του νεαρού τερματοφύλακα του Παγκέ.
Στο 33’ ο Τούρλας, εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Στεφανάτου, αλλά πιεζόμενος από τον Κοσμάτο δεν πιάνει καλά το σουτ και αποκρούει εύκολα ο Σκαμαντζούρας.
Ο Μπαζάρογλου στο 52’ εκτελεί το φάουλ στην περιοχή, ο Πολλάκης θα πιάσει μια κεφαλιά και ο Μαγδαληνός θα μπλοκάρει την μπάλα.
Σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 58’, όταν ο Σκαμαντζούρας θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ στην κεφαλιά του Ντεντλάλα, μετά από φάουλ του Κλειτογιάννη από δεξιά.
Στο 62’ οι «κιτρινόμαυροι» θα πετύχουν το 2-0 με εντυπωσιακό σουτ του Εμιλιάνο λίγο έξω από την περιοχή.
Ο Κλειτογιάννης στο 64’ θα πιάσει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα και θα καταλήξει άουτ.
Κεφαλιά του Ντεντλάλα στο 65’ μετά από την σέντρα του Βασιλάκη από δεξιά, θα στείλει την μπάλα και πάλι άουτ πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 70’ θα έρθει όμως το 3-0 για την Α.Ε.Κ., βάζοντας οριστικά τέλος στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για κάτι καλό. Συγκεκριμένα ο Πολλάκης, μετά την κάθετη πάσα του Τζωρτζάτου θα βρεθεί απέναντι από τον Μαγδαληνό και με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η απογοήτευση των «κυανόλευκων» από αυτή την αρνητική εξέλιξη θα δώσει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν, αλλά και να χάσουν κάποιες καλές ευκαιρίες στη συνέχεια για ένα μεγαλύτερο σκορ.
Ο Εμιλιάνο στο 79’, μετά την πάσα του Βουκελάτου δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαγδαληνό.
Στο 82’ στη νέα σέντρα ακριβείας του Βουκελάτου από αριστερά, ο Μαλισόβας θα αστοχήσει στην κοντινή κεφαλιά αφού θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα.
Στο επόμενο λεπτό ο Παπαδάκος, από το ύψος της περιοχής θα πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Στο 84’ ο Εμιλιάνο ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια θα πλασάρει τον Μαγδαληνό, αλλά ο Αντωνίου θα σώσει προ κενής εστίας από το 4-0.
Τέλος στο 90’ οι φιλοξενούμενοι θα σταθούν άτυχοι αφού στην κεφαλιά του Ντεντλάλα μέσα από την περιοχή η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλάς και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Σκαμαντζούρας, Στεφανάτος, Μπάμπης, Παπαδάκος, Κοσμάτος, Φωκάς, Πολλάκης (73′ Λαμπρόπουλος), Λυκούδης (73′ Βουκελατος), Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (60′ Τζωρτζάτος), Μαλισόβας.
Παγκεφαλληνιακός: (Θ. Βουκελάτος), Μαγδαληνός, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Αρμάντο, Αντωνίου, Παπαναστασάτος (76′ Γιαννάτος), Μοσχόπουλος, Σπανός, Ντεντλάλα, Τούρλας (49′ Κορσιάνος), Κατσιγιώργης (66′ Κοψίνης).
Ακολουθεί σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου