Κυριακή, Μαρτίου 27

Μεγάλο "διπλό" η Εικοσιμία 1-0 στα Φαρακλάτα την Α.Ε. κεφαλονιάς


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - A.O. EIKOΣΙΜΙΑΣ  0-1
                          
Παρέμεινε στο κόλπο της διεκδίκησης η Εικοσιμία... Κινδυνεύει να σταματήσει το σερί των "κιτρινόμαυρων
Μεγάλη νικήτρια ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των playoffs, σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα, αναδείχθηκε η Εικοσιμία, αφού επικράτησε της Α.Ε. Κεφαλονιάς με σκορ 1-0 ρεφάροντας με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τον Παλληξουριακό.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και στην αρχή οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικές. 
Στη συνέχεια και μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η ομάδα της Λειβαθούς ήταν καλύτερη, κυκλοφορούσε σωστά μπάλα και είχε την κατοχή, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ πέτυχε και το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε γκολ που της έδωσε τους τρεις βαθμούς, αλλά και μεγάλη ανάσα για τη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, νευρικοί χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα με αποτέλεσμα να μην είναι σε καμία περίπτωση απειλητικοί για την εστία του Κουστουμπάρδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο κάτι οι αλλαγές του Γ. Τόγια, κάτι ο αέρας που ήταν υπέρ της, σε αυτό το μέρος, κάτι η έννοια των φιλοξενουμένων να κρατήσουν το σκορ, έδωσε το δικαίωμα στους κυπελλούχους να ισορροπήσουν και κάποιες στιγμές να γίνουν και επικίνδυνοι. Μάλιστα στάθηκαν άτυχοι στην φάση που η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Όμως και πάλι ο εκνευρισμός των ποδοσφαιριστών του, ήταν ο κακός τους σύμμαχος και μάλιστα θα μπορούσε να το είχαν πληρώσει ακόμη περισσότερο.
Η κίνηση του Δ. Ζησιμάτου να φέρει τον Μπούσι μπροστά από τα δυο του στόπερ, αποδείχθηκε σοφή, αφού η άμυνα ήταν απροσπέλαστη και στο τέλος αυτή που κράτησε το μεγάλο διπλό!
Σε γενικές γραμμές η νίκη των φιλοξενούμενων ήταν δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα έρθει μόλις στο 2’ με τον Μπούσι να εκτελεί το φάουλ από αριστερά (κάτι σαν κόρνερ), την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Σκαμαντζούρα και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Οι φάσεις ήταν πολύ λίγες και σε μια από αυτές στο 27’ οι «κυανόλευκοι» από την Λειβαθώ θα πετύχουν το γκολ, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν από ατόφιο "χρυσάφι". Ο Τανουσάι εκτελεί κόρνερ από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντουκάι θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα βρίσκει στην ρίζα της δεξιάς δοκού των γηπεδούχων και στην επιστροφή της, ο Στεφανάτος με σουτ από κοντά θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.
Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου στο 42’, ο Γερασιμάτος θα αλλάξει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά με τον Μπούσι, όμως το σουτ του τελευταίου θα περάσει άουτ λίγο πάνω από το δεξί «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Με αυτές, τις λίγες καλές στιγμές θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα και την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου μπροστά στο σκορ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι υπό το βάρος του 0-1, θα ισορροπήσουν και θα ψάξουν το γκολ, όμως ανορθόδοξα με αποτέλεσμα, ποτέ να μην έρθει η ισοφάριση.
Και σε αυτό το διάστημα οι φάσεις ήταν λίγες και ανήκουν στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά.
Έτσι στο 46’ σε εκτέλεση ενός κόρνερ από δεξιά του Μπαζάρογλου, η μπάλα με πολλά φάλτσα θα περάσει λίγο άουτ από το δεύτερο δοκάρι της εστίας του Κουστουμπάρδη.
Στο 49’ ο Σκαμαντζούρας θα κάνει μεγάλη απόκρουση και θα κρατήσει το 0-1, όταν θα πεταχτεί εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό μακρινό σουτ του Ντουκάι.
Ένα δυνατό σουτ του Παπαδάκου από την γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά στο 55’ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Κουστουμπάρδη, αφού η μπάλα θα φύγει εκτός εστίας.
Παραλίγο στο 58’ να έρθει η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Μπαζάρογλου σεντράρει από αριστερά, ο Δ. Τζωρτζάτος θα νικήσει τον Κουστουμπάρδη στην έξοδο, αλλά η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας και στη συνέχεια στην αγκαλιά του.
Στα υπόλοιπα τριάντα λεπτά του αγώνα και στις καθυστερήσεις δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση, εκτός από δυο – τρία σουτ και από τις δυο ομάδες που δεν βρήκαν στόχο.
Έτσι με τη νίκη της αυτή, η Εικοσιμία ξαναμπαίνει δυναμικά στο κόλπο της διεκδίκησης της «κούπας» και παράλληλα όπως είπαμε ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας.
Από την άλλη οι κυπελλούχοι έχασαν σημαντικό έδαφος για τη συνέχεια αφού ήδη έμειναν τέσσαρους βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό και 3 από την σημερινή τους αντίπαλο και κινδυνεύει να σταματήσει το σερί τους.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Ε Σούλα.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Κεφαλονιάς:(Γ. Τόγιας), Σκαμαντζούρας, Στεφανάτος (46’ Αποστόλου), Μπάμπης, Παπαδάκος, Κοσμάτος, Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (75’ Βουκελάτος, Τζωρτζάτος.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Ψάλτης, Τανουσάι, Ντουκάι (81’ Αντωνάτος), Αποστολάτος, Κορσιάνος (90+1’ Καπλάνι), Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος (90+4’ Μαρκαντωνάτος), Στεφανάτος, Γερασιμάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου