Σάββατο, Οκτωβρίου 21

Δίκαιη μοιρασιά στον Καραβόμυλο... Πυλαριακός-Πρόννοι 1-1


Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, είχαμε στον Καραβόμυλο σήμερα το απόγευμα. Ο Πυλαριακός φιλοξένησε τους Πρόννους για την πρώτη σειρά του τοπικού κυπέλλου. 
Τις δυο ομάδες χωρίζουν μια ολόκληρη κατηγορία, κάτι που δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί και…. στρίμωξαν για τα καλά τους φιλοξενούμενους.
Τελικά ύστερα από ένα αμφίρροπο 90'+ το παιχνίδι βρήκε ισόπαλες τις δυο ομάδες με σκορ 1-1 και τους Πρόννους παράλληλα να έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση στους «8» του θεσμού, στον επαναληπτικό που θα γίνει στα Τζαννάτα.
Οι δυο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι το πρώτο στο οποίο έχασαν πολλές ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι και την πρόκριση, ενώ οι φιλοξενούμενοι το δεύτερο που θα μπορούσαν ακόμη και να πάρουν τη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Ο Αναγνώστης στο 2’ μόνος απέναντι από τον Καλιβωκά, μετά την εξαιρετική κάθετη στην περιοχή του Ζαπάντη, θα νικηθεί στο πλασέ του από τον τερματοφύλακα του Πυλαριακού.
Στο 7’ οι Πρόννοι που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 1-0. Ο Παπαδημητρόπουλος μέσα στην περιοχή και αριστερά θα πιάσει το σουτ στη κίνηση, ο Καλιβωκάς δεν κάνει καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, η οποία θα κοντράρει στο πόδι του και θα στρωθεί στον Περαμαντζή που δεν έχει πρόβλημα να την σπρώξει στην κενή εστία δίνοντας το προβάδισμα στους Πρόννους.
Ένα δυνατό σουτ του Ζαπάντη από τα όρια της περιοχής στο 12’ θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Καλιβωκάς.
Οι Πρόννοι πίεζαν για το 2-0 και στο 18’ θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν. Ο Γ. Σπαθής θα κάνει λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Μοντεσάντος θα του «κλέψει» την μπάλα και θα φύγει στην αντεπίθεση, θα μπει περιοχή και θα πλασάρει, όμως και πάλι ο Καλιβωκάς θα πει όχι στο μεταξύ τους τετ α τετ.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 19’, όμως ο Χρ. Κουρκουμέλης θα διώξει την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή, στο πλασέ του Γρηγοράτου.
Νέα απειλή για τους γηπεδούχους στο 30’, όταν το φάουλ του Ποταμιάνου θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Καστή.
Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ο Μοντεσάντος αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, δεν πιάνει καλά την κεφαλιά, μετά την σέντρα του Λ. Σπαθή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Πυλαριακός μπήκε με μια αλλαγή, βγάζοντας έναν αμυντικογενή, τον Παπαδάτο και ενίσχυσε την επίθεση του με τον Αντ. Γιαννάτο.
Έτσι η ομάδα του Κ. Βιτωράτου άρχισε να αλλάζει μπάλα και να είναι αυτή που πατάει καλά, πλέον στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 60’ μάλιστα θα υπάρξουν διαμαρτυρίες για πέναλτι υπέρ τους, όταν ο Γρηγοράτος ανατρέπεται από τον Λ. Σπαθή και τον διαιτητή κ. Κώτση να δίνει φάουλ στην γραμμή της περιοχής θεωρώντας, ότι η παράβαση έγινε εκτός, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνους τους γηπεδούχους που ζήτησαν να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα.
Στο 64΄ο Μοντεσάντος θα κάνει το μακρινό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καλιβωκά.
Πολύ σημαντική ευκαιρία για τον Πυλαριακό στο 66΄όταν ο Ποταμιάνος θα βγάλει τον Φάντη απέναντι από τον Κάστη, όμως το πλασέ του νεαρού επιθετικού των γηπεδούχων στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 69’  όμως θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1 για τους γηπεδούχους. Ο Φάντης από δεξιά με ωραία πάσα θα βρει στην περιοχή τον Γιαννάτο και ο τελευταίος με έξυπνο πλασέ θα νικήσει τον Κάστη και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 79’ με μια σημαντική ευκαιρία που χάνεται από τον Μοντεσάντο, όταν μόνος στην περιοχή απέναντι από τον Καλιβωκά, χάνει το κοντρόλ και συγχρόνως την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1.
Τέλος στο 90+2’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, με τον Rexha να φεύγει στην αντεπίθεση, να πασάρει παράλληλα στην περιοχή στον Γιαννάτο, όμως ο τελευταίος θα κάνει άστοχο σουτ, σπαταλώντας μια σημαντική ευκαιρία για την ανατροπή του σκορ και τη νίκη της ομάδας του.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Κ. Κιόση.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκάς, Γ. Γασπαρής (64’ Θ. Κουλουμπής), Σολδάτος, Σπαθής Γ., Ποταμιάνος, Νικολοβιέννης, Φάντης, Παπαδάτος (46’ Γιαννάτος), Γρηγοράτος (81’ Rexha), Γονατάς (89’ Τουλάτος).
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Κάστης, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής Ε., Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χ., Κατσιλίδης (44’ λ.τ. Λιναρδάτος-81’ Ρώσσης), Ζαπάντης, Κουρκουμέλης Σπ., Αναγνώστης (28’ Ζαρνακούπης), Μοντεσάντος, Περαμαντζής.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου