Δευτέρα, Οκτωβρίου 23

Προβάδισμα πρόκρισης τα Φωκάτα 2-0 την Εικοσιμία στο τοπικό (Εικόνες)


Σε ένα μέτριο και με αρκετό ενδιαφέρον προς το τέλος παιχνίδι, για το τοπικό κύπελλο και στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι των Κεραμειών, τα Φωκάτα πήραν μεγάλο «2» από την Εικοσιμία και πλέον έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στους «8».
Να σημειωθεί ότι η Εικοσιμία αγωνίστηκε με «δέκα» λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε με τη συμμετοχή του «μικρού» της ομάδας!!!! 
Αυτό το αριθμητικό μειονέκτημα και για 90’, αγώνα σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του στην έκβαση του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα Φωκάτα δεν άξιζαν αυτή τη σημαντική νίκη.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1’ η σέντρα του Λογόνη στο β’ δοκάρι στον αμαρκάριστο Αραβαντινό, ο τελευταίος θα πιάσει το σουτ, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσέτσα.
Μια εντυπωσιακή επιθετική, ομαδική ενέργεια των τυπικά φιλοξενουμένων στο 17’ θα φέρει το 0-1. Ο Κόμητας θα κλέψει την μπάλα και θα πασάρει εκπληκτικά με κάθετη πάσα στον Λογόνη, αυτός θα παίξει την μπάλα παράλληλα στον Αποστόλου, ο οποίος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να την στείλει με πλασέ στην κενή εστία και στα δίχτυα.
Στο 43’ η Εικοσιμία θα φτάσει μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Μπούσι από δεξιά, με ωραία ατομική ενέργεια θα αποφύγει δυο αμυντικούς και θα βγάλει την σέντρα στο β’ δοκάρι. Εκεί ο Αλ. Πολλάτος θα πιάσει ένα αριστερό γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυνομένων και στη συνέχεια απομακρύνεται.
Αυτές ήταν και οι κυριότερες φάσεις για τα πρώτα 45’. 
Στην επανάληψη και στο 51’ ο Μινέτος εκτελεί το φάουλ από αριστερά και ο Μαρκαντωνάτος αποκρούει με δυσκολία την μπάλα.
Νέα ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους στο 58’ όταν οι αμυντικοί απομακρύνουν την σέντρα από δεξιά του Μπούσι, η μπάλα θα φτάσει λίγο έξω από την περιοχή στον Αποστολάτο που θα κάνει το σουτ και η μπάλα θα φύγει άουτ.
Με τη συμπλήρωση 64’ τα Φωκάτα θα πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων με σκόρερ και πάλι τον Αποστόλου σε μια περιπετειώδη φάση. Συγκεκριμένα μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή ο Γκέκας θα κάνει το σουτ, ο Τσέτσα αποκρούει εντυπωσιακά και στην προσπάθεια του Στεφανάτου να απομακρύνει την μπάλα, ξανά ο Αποστόλου θα βάλει την προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Στο 80’ ο Τσέτσα θα σώσει την Εικοσιμία από το 0-3, όταν θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, ύστερα από εκτέλεση έμμεσου φάουλ μέσα στην περιοχή με κομπίνα και τελικά σουτ που θα γίνει από τον Γκέκα.
Νέα μοναδική διπλή ευκαιρία για τα Φωκάτα να πετύχουν ακόμη ένα γκολ που θα σιγούρευε και την πρόκριση.
Συγκεκριμένα στο 90+1’ ο Τανουσάι θα περάσει όποιον βρει μπροστά του θα πιάσει έναν "κεραυνό" με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Τσέτσα, στην επαναφορά της ο Γκέκας με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας θα βρει την μπάλα με το γόνατο και θα την στείλει ψηλά άουτ, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία.
Στο 90+3’ είναι η σειρά της Εικοσιμίας να αγγίξει το γκολ και να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως ο Μαρκαντωνάτος θα πει «όχι».
Ο Αντ. Κορσιάνος από δεξιά, με ωραία ενέργεια θα βρει στο β’ δοκάρι τον Μπούσι, αυτός θα στρώσει με το κεφάλι την μπάλα στον αμαρκάριστο Αλ. Πολλάτο, ο τελευταίος θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας των Φωκάτων διώχνει εντυπωσιακά, όπως και οι αμυντικοί του στη συνέχεια!
Έτσι το τοπικό θα ολοκληρωθεί με μια εντυπωσιακή και «καθαρή» νίκη των Φωκάτων, πράγμα που τους δίνει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους «8».
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Απ. Καραίσκο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Τσέτσα, Στεφανάτος, Μινέτος (67' Κορσιάνος Αντ.), Φωκάς, Ζαμπαύτης, Αποστολάτος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Καπλάνης (76' Βασιλάκης), Μαρκαντωνάτος (78' Πολλάτος Διον.).
Α.Ο. Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Κόμητας, Σελένιτσας, Μαρκάτος, Ντουκάι, Αραβαντινός (83' Τανουσάι), Λογόνης, Αποστόλου (75' Αλεξάτος), Σαλαππάτας (62' Γκέκας), Φωκάς (67' τριανταφυλλίδης).
Εικόνες από το παιχνίδι
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου