Κυριακή, Οκτωβρίου 22

Νίκησε 2-0 την Πρόοδο ο Οδυσσέας στο τοπικό και έθεσε βάσεις πρόκρισης (Εικόνες - Video)


Σήμερα στην Ιθάκη διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι της σειράς για το τοπικό Κύπελλο μεταξύ του τυπικά γηπεδούχου Οδυσσέα και της Προόδου. Η Πρόοδος έμεινε με τις καλές φάσεις και ο Οδυσσέας από την άλλη πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.
Ένα παιχνίδι που σε τίποτα δεν θύμιζε τα κλασικά ντέρμπι που έχουμε μάθει να γίνονται μεταξύ αυτών των δύο ιστορικών ομάδων. Δεν υπήρχαν δυνατές μάχες όπως και θέαμα γιατί και οι δύο ομάδες είναι εμφανώς απροετοίμαστες.
Από τη μία ο Οδυσσέας ο οποίος ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξαν όλοι οι παίκτες μαζί με κάποια λάθη στην αμυντική του λειτουργία και δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας. Επίσης έχασε και νωρίς από το παιχνίδι τον Προσαλέντη όπως και τον Καιπάνο. Θετικό στοιχείο το οποίο θα είναι και η δύναμή του και φέτος είναι ο Cela ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στο παιχνίδι, αλλά και οι πιτσιρικάδες της ομάδας που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.
Από την άλλη η Πρόοδος με τις πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες (Πρεβεζιάνος-Γ. Τσιντήλας-Παπαδόπουλος) καθώς και πολλούς παίκτες που κατέβηκαν για πρώτη φορά φέτος στο παιχνίδι, κάτι που δείχνει βαθμό ετοιμότητας της ομάδας. Η Πρόοδος είχε τις φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Στ. Πόρτολος.
Από την Πρόοδο κορυφαίος παίκτης ήταν ο Τσάμης ο οποίος έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο.
Ο Οδυσσέας πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, αλλά βάσει του προσώπου που έδειξαν και οι δύο ομάδες, περιμένουμε να παρακολουθήσουμε έναν δυνατό δεύτερο αγώνα την ερχόμενη εβδομάδα, που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και ανατροπές!
Φάσεις και γκολ
Στο 17’ η πρώτη φάση για την Πρόοδο, με μια κεφαλιά του Αρταβάνη να μπλοκάρεται δύσκολα από τον Καϊπάνο.
25’ Σέντρα από τον Hyka, ο Καρανίκας σε σχεδόν κενή εστία δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στο τέρμα, αλλά άουτ.
31’ Ένα φάουλ από τον Cela μπλοκάρει δύσκολα ο Σολδάτος.
37’ Φάουλ κερδισμένο από τον Προσαλέντη αναλαμβάνει την εκτέλεση ο Cela με την μπάλα, μετά από λάθος εκτίμηση της πορείας της, από τον Σολδάτο, να καρφώνετε στο κέντρο της εστίας του κάνοντας το 1-0 για τον Οδυσσέα.
39’ Πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του ο Οδυσσέας, όταν μετά το γέμισμα από την άμυνα, ο Κουτσουβέλης κάνει την κούρσα στην πλάτη της άμυνας της Προόδου, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Σολδάτο τον οποίο πλασάρει, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ πάνω από την εστία.
49’ Μεγάλη ευκαιρία για την Πρόοδο, όταν ο νεαρός Κανέλος πραγματοποιεί τη σέντρα σουτ με τον Δευτεραίο αρχικά και τον Haidari στη συνέχεια, να μην προλαβαίνουν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα του Οδυσσέα.
Στο 57’ ωραία ενέργεια με εναλλαγές της μπάλας, μεταξύ Αρταβάνη και Haidari και τον τελευταίο να βγαίνει μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα Pulja, αλλά το πλασέ που πραγματοποιεί περνάει ελάχιστα άουτ.
60’ Ο Κουτσουβέλης βγαίνει στην κόντρα μόνος του απέναντι από τον Σολδάτο, αλλά ο Παξινός με αυτοθυσία τσιμπάει την μπάλα τελευταία στιγμή.
65’ Φάουλ για την Πρόοδο στο ύψος της μεγάλης περιοχής προς το κόρνερ με τον Δευτεραίο να εκτελεί και την μπάλα να περνάει λίγο πλάι από το δεξί «Γ» της εστίας του Οδυσσέα.
75’ Πολύ μεγάλη ευκαιρία της Προόδου να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν μετά από σουτ του Τσίρου, ο Κώτσης διώχνει επάνω στην γραμμή, στη συνέχεια η μπάλα να παίρνει ύψος και ο Αρταβάνης, αμαρκάριστος σε κενή εστία, να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Pulja.
88’ Γκοοοολ για τον Οδυσσέα. Μετά από σέντρα σουτ από τα αριστερά, ο κορυφαίος του Οδυσσέα Cela, ερχόμενος με μεγάλη ταχύτητα από το ύψος του πέναλτι πιάνει το συρτό σουτ, γράφοντας το τελικό 2-0 για την ομάδα του.
90’ Μεγάλη ευκαιρία και πάλι για την Πρόοδο, όταν ο Βασιλάκης μετά από σέντρα του Haydari, πιάνει την κεφαλιά, εντελώς αμαρκάριστος και στέλνει την μπάλα άουτ δίπλα από την εστία του  Pulja.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Καϊπάνος (28’ λ.τ. Pulja), Λεκατσάς, Βλησμάς, Φατούρος, Λαμπρόπουλος, Προσαλέντης Γ., Ρενάτο (80’ Παππάς), Τούρλας, Κουτσουβέλης, Προσαλέντης Ν.  (35’ λ.τ. Κώτσης), Cela.
Πρόοδος:(Στ. Πόρτολος), Σολδάτος, Hyka, Κανέλος (50’ Πατέρης, Παξινός, Tσίρος, Αρταβάνης, Γρίβας, Τσάμης, Καρανίκας (Βασιλάκης), Haydari, Δευτεραίος (70’ Τσιντήλας Τ).
Video 1
Εικόνες από τον αγώνα




























Ευχαριστούμε τον Αρη Μουράγι για τις φώτο και το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου