Δευτέρα, Οκτωβρίου 23

Προκήτυξη «4ο Σουλάτσο Καρνηπάτι» Και αγώνα ζωής 5 Km


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
4Ο ΣΟΥΛΑΤΣΟ ΣΤΟ ΚΡΑΝΗΠΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 5ΚΜ
26/11/2017
 (τρέξιμο, περπάτημα) με δωρεάν συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους, και  μετάλλια για όλους, αναλόγου συμβολισμού. Λέμε όχι στον καρκίνο, στην παχυσαρκία, στα καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα, στη ψυχική καταβολή
Ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς, διοργανώνει το 4Ο Σουλάτσο στο Κρανηπάτι που περιλαμβάνει :
·        ΑΓΩΝΑ  19.500 ΚΜ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
·        ΑΝΔΡΕΣ
–          18 -34
–          35-44
–          45+
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
–          18 -34
–          35-44
–          45+
·        ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ 5ΚΜ (τρέξιμο, περπάτημα) με δωρεάν συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους, και  μετάλλια για όλους, αναλόγου συμβολισμού. Λέμε όχι στον καρκίνο, στην παχυσαρκία, στα καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα, στη ψυχική καταβολή
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες υπάρχει μία γενική κατηγορία, όπου βραβεύονται οι τρείς πρώτοι νικητές/νικήτριες και στους δύο αγώνες, όσοι διακρίνονται στην γενική δεν βραβεύονται στις ειδικές κατηγορίες .
Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μετάλλιο συμμετοχής
ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ –ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Αφετηρία  και τερματισμός του  αγώνα ορίζεται το καφέ Σουλάτσο στην περιοχή των Κτελ Αργοστολίου. Οι αγώνες των παιδιών θα διεξαχθούν στον Κούταβο ενώ οι άλλες δύο διαδρομές θα διέλθουν από τον Κούταβο σε ειδικά χαραγμένα και καθαρισμένα μονοπάτια διαμέσου περιοχών εξαιρετικού, φυσικού αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος.
Οι εγγεγραμένοι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σαββάτο 25/11/2017 ώρα 18.30-20.00 στο καφέ Σουλάτσο. Όσοι αθλητές δεν έχουν προμηθευτεί τον αριθμό τους οφείλουν να βρίσκονται στην αφετηρία της διοργάνωσης 1 ώρα προ της ενάρξεως του  πρώτου αγώνα, δηλαδή ώρα 8:00 προκειμένου να λάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και να υπογράψουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση.
ενώ για τα 5κμ στο:
https://docs.google.com/forms/d/1CkpqKqs_EpRQe-mfJJkooWHNOHctOsWtwOKffywSwkw/edit
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως ακολούθως : Ώρα 9.15 θα λάβει χώρα ο αγώνας των 19.500 km. Ώρα 9 :45 θα δοθεί εκκίνηση του αγώνα των 5 km.
Μέγιστος χρόνος αναμονής αθλητών για τον αγώνα των 20 km είναι οι τρεις ώρες και 40 λεπτά από ενάρξεώς του. Δηλαδή ώρα 13.00 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αγώνισμα και να επιστρέψουν οι εθελοντές του συγκεκριμένου αγώνα που υποστηρίζουν τους σταθμούς και την διαδρομή, στην βάση τους. Παράλληλα θα περισυλλέγουν οι δρομείς που δεν έχουν επιστρέψει .
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΓΩΝΑ
O αγώνας των  19500 km  θα υποστηρίζεται από 3 αντίστοιχους σταθμούς (ο ένας στο 6km  από τον οποίο περνάμε δύογια το 19μισάρι) . Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται οι αθλητές να φέρουν το προσωπικό τους παγούρι για ανεφοδιασμό νερού από τους σταθμούς (καθώς θα υπάρχει δεξαμενή τροφοδοσίας) λόγω των απαιτήσεων της διαδρομής. Για τα 5κμ θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας. Στο ακόλουθο λινκ εντοπίζεται η πλήρης υψομετρική για το Σουλάτσο στο Κρανηπάτι
ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Όλοι οι αγώνες θα υποστηρίζονται από εθελοντές που θα καθοδηγούν, θα εποπτεύουν τους συμμετέχοντες και θα υποστηρίζουν τους σταθμούς τροφοδοσίας. Οι διαδρομές θα φέρουν σήμανση και πινακίδες όπου κρίνεται απαραίτητο ώστε να διαχωρίζονται τα αγωνιστικά γεγονότα και να μην αποπροσανατολίζονται οι δρομείς. Στην διαδρομή θα παρέχονται νερά, ηλεκτρολύτες και φρούτα. Στον τερματισμό θα προσφερθούν κρέπες, τσάι και νερά, ενώ θα υπάρχει και μπουφές με γλυκίσματα. Οι  συμμετέχοντες όλων των αγωνιστικών γεγονότων θα λάβουν δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής. Θα υπάρχει ασφαλώς η ανάλογη ιατρική υποστήριξη και παροχή πρώτων βοηθειών αν απαιτηθεί.
ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Στόχος μας είναι :
·        Με τα 19.500 ο κόσμος να γνωρίσει, να εξοικειωθεί και να αγαπήσει το ορεινό τρέξιμο, το οποίο παρουσιάζει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το τρέξιμο στους δρόμους. Χαρακτηριστικά, απαιτεί άλλου είδους τεχνική τρεξίματος, ορθή και λελογισμένη κατανομή δυνάμεων, εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την ποικιλία και τις εναλλαγές του τοπίου, προσκαλεί και προκαλεί σε μία δρομική περιήγηση και εξερεύνηση της φύσεως για όσους από εμάς επιθυμούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα ή  τους συνηθισμένους τρόπους τρεξίματος  και εκγύμνασης γενικότερα.
·        Με τα 5κμ αγωνιζόμαστε για την υγεία και την ευζωία μας δίνοντας ένα ηχηρό παρόν ενάντια σε κάθε ασθένεια ψυχοσωματικής φύσεως και το μετάλλιο έχει ανάλογο συμβολισμό. Κυρίως επιθυμούμε να παράσχουμε ένα κίνητρο σε μικρούς και μεγάλους ανεξαρτήτως φύλου ηλικίας και επαγγέλματος προκειμένου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικά σε ένα είδος που υποσχόμαστε να κεντρίσει και να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας από την πρώτη σας επαφή. Λέμε όχι στον καρκίνο, στην παχυσαρκία, στα καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα, στη ψυχική καταβολή.
        ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
·        Ο αγώνας των 20 km  απαιτεί διαχείριση δυνάμεων. Στόχος θα πρέπει να είναι ο τερματισμός χωρίς καταπόνηση και τραυματισμό και η απόλαυση των πραγματικά εντυπωσιακών διαδρομών. Οι δρομείς οφείλουν να κινούνται σε έδαφος σταθερό, προσέχοντας τα πατήματά τους ακολουθώντας πάντα τις ενδείξεις και τα σημάδια της διαδρομής. 
Σε περίπτωση που προχωρώντας δεν εντοπίζουν σημάδια καλό είναι να επιστρέψουν στο σημείο όπου παρατήρησαν την τελευταία ένδειξη/σήμανση και να ξεκινήσουν εκ νέου από εκεί την διαδρομή, καθώς κινδυνεύουν να χαθούν και να καθυστερήσουν πολύ να τερματίσουν.
·        Θα πρέπει να φοράνε μακρύ κολάν ώστε να αποφευχθούν γδαρσίματα από τσουκνίδες και θάμνους, παπούτσια κατά το δυνατό τρακτερωτά ώστε να μην γλιστρούν, πολλών δε αν έχει προηγηθεί βροχή, γυαλιά και καπέλο αν έχει ήλιο. 
Οι διαδρομές δεν προσφέρονται για προσπεράσεις παρά μόνο στα δρομικά ους κομμάτια όπου υπάρχει και ο σχετικός χώρος. 
Επειδή σε κάποια σημεία οι δύο αγώνες ακολουθούν κοινή διαδρομή ή μη έμπειροι δρομείς καλό είναι στα μονοπάτια να κάνουν στην άκρη να προσπερνούν οι δρομείς που κινούνται με ταχύτητα προκειμένου να επιτύχουν έναν καλό χρόνο, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα. Επισημαίνεται ότι οι δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν τραυματισμούς ή ατυχήματα ούτε για προβλήματα υγείας των συμμετεχόντων που πιθανά να εκδηλωθούν κατά την διαδρομή.
Πληροφορίες και διευκολύνσεις στην ακτοπλοϊκή μετάβαση στο 6977050224.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου