Κυριακή, Ιανουαρίου 28

Με νέα ανατροπή η Εικοσιμία στους "4" του τοπικού κυπέλλου


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, τον επαναληπτικό των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, με πάθος, δύναμη, πάρα πολλές φάσεις και αγωνία ως το τέλος, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, η Εικοσιμία μετά τη νίκη της πριν μια εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, κατάφερε να πάρει και πάλι μια δεύτερη και μαζί την διαφορά των δύο τερμάτων που χρειαζόταν, από τον Εθνικό και συγχρόνως την πρόκριση της στον επόμενο γύρο και στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου.
Ήταν ένα παιχνίδι που από την εξέλιξη του θα μπορούσαν και οι δυο ομάδες να πάρουν την πρόκριση.
Οι φιλοξενούμενοι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, έπαιξαν με «δέκα» από το 65’ και μετά, δεν τα παράτησαν σε καμιά στιγμή του αγώνα και δικαιώθηκαν.
Ο Εθνικός από την άλλη είχε ευκαιρίες να «κλειδώσει» την πρόκριση, δεν το έκανε με αποτέλεσμα η αντίπαλος του πιο έμπειρη να χτυπήσει όταν έπρεπε και να «κλέψει» και σε αυτή την σειρά, μετά τα Φωκάτα, μια ακόμη πρόκριση που φαινόταν σχεδόν χαμένη.
Σίγουρα οι φάσεις που κατά μεγάλο ποσοστό κρίθηκε η πρόκριση για την Ληξουριώτικη ομάδα ήταν αυτές του 19’, 60’, 65’ και  74’ με το δοκάρι.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ ο Αραβαντινός θα σταματήσει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Δημ. Πολλάτου, μέσα από την περιοχή.
Στο 5’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν εκμεταλλεύεται την λάθος απομάκρυνση του Μαυροειδή, αφού σουτάρει ψηλά άουτ από καλή θέση.
Μπούσι – Αποστολάτος στο 9’ θα αλλάξουν την μπάλα εκτός περιοχής και ο τελευταίος με ένα δυνατό σουτ θα την στείλει να περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Πάλι στο 10’ ο Δημ. Πολλάτος δεν εκμεταλλεύεται νέο λάθος απομάκρυνση στο στημένο του Μαυροειδή, αφού σουτάρει άστοχα από κοντά.
Κόρνερ από αριστερά του Μπούσι στο 16’ κεφαλιά του Φωκά λίγο άουτ πάνω από την εστία του Αραβαντινού.
Η απάντηση των γηπεδούχων έρχεται μετά από 20 περίπου λεπτά (19’), ύστερα από ωραία ενέργεια του Μαρούλη, που όμως καθυστερεί στην περιοχή, με αποτέλεσμα τελευταία στιγμή να προλάβει και να απομακρύνει, με ωραίο τάκλιν ο Φωκάς, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.
Ούτε στο 23’ θα είναι τυχεροί αφού το εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» του Αναλυτή, μέσα από την περιοχή, αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Σέσα.
Στο 26’ στην σέντρα από δεξιά του Καπλάνη ο Αλ. Πολλάτος στο πρώτο δοκάρι αμαρκάριστος, δεν βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα με το κεφάλι, στέλνοντας την άουτ, σε μια πολύ καλή στιγμή για να προηγηθεί η ομάδα του.
Ένα δυνατό μακρινό σουτ του εξαιρετικού σήμερα Δημ. Πολλάτου στο 30’ θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Εικοσιμίας στο 34. Ο Μπούσι εκτελεί από αριστερά το κόρνερ με την μπάλα στο α' δοκάρι, ο Αλ. Πολλάτος πιάνει την κεφαλιά και την στέλνει στο β’, εκεί αμαρκάριστος ο Κουμαριώτης και σε άδεια εστία αστοχεί, στέλνοντας την άουτ!
Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες να προηγηθούν το ημίχρονο τελείωνε και το γκολ που θα της έδινε ελπίδες για την πρόκριση δεν ερχόταν, ώσπου στο 45’ ο Δημ. Πολλάτος με ωραία σέντρα θα βρει εντελώς αμαρκάριστο τον Αλ. Πολλάτο και ο τελευταίος με το στήθος θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1 της ομάδας του.
Ένα γκολ που σίγουρα θα έδινε πίστη για την πρόκριση στο επόμενο 45λεπτο, ενώ πλέον μετέφερε και το άγχος στους γηπεδούχους.
Με 1-0 μπροστά την Εικοσιμία θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, έστω και από το 65’ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με αριθμητικό μειονέκτημα.
Στο 48’ ο Μπούσι εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή και αριστερά, στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, εκεί ο Αντ. Κορσιάνος θα πιάσει την γυριστή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Αραβαντινού.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσουν οι γηπεδούχοι για να «κλειδώσουν» την πρόκριση τους στο 60’. Ο Μαυροειδής εκτελεί ψηλοκρεμαστά το φάουλ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Γ. Αναλυτής δεν καταφέρνει να πλασάρει εύστοχα, η μπάλα κοντράρει στον Σέσα και καταλήγει παράλληλα με την εστία κόρνερ.
Στο 65’ ο Μαρούλης θα φύγει με μεγάλη ταχύτητα στην κόντρα, ο Κ. Κουμαριώτης δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από τον σταματήσει αντικανονικά, ώστε να συνεχίσει η ομάδα του να διεκδικεί την πρόκριση. Αποτέλεσμα να δει, απόλυτα δικαιολογημένα, την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος αμυντικός. Όμως είχε σώσει την εστία του και αποδείχθηκε στο τέλος με την πρόκριση.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 67’ με τους Αντώνη και Πάνο Κορσιάνο να αλλάζουν μπάλα στα όρια της περιοχής, ο τελευταίος θα πιάσει το εντυπωσιακό αριστερό σουτ και ο Αραβαντινός απομακρύνει με ωραία προσπάθεια.
Το παιχνίδι πλέον βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού και η πρόκριση ήταν αβέβαιη για οποιαδήποτε ομάδα.
Έτσι στο 74’ ο Αναλυτής με ωραία πάσα θα βρει τον Λαλάι μέσα στην περιοχή και δεξιά, ο νεαρός επιθετικός των γηπεδούχων θα κάνει το σουτ στην απέναντι γωνία, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο εσωτερικό μέρος της δεξιάς δοκού και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς. Ήταν μια φάση που σίγουρα κατά πολύ έκρινε και την εξέλιξη του αγώνα.
Πιο έμπειρη η Εικοσιμία, έστω και με δέκα στον αγωνιστικό πίεσε για το δεύτερο τέρμα. Ένα τέρμα που ήρθε τελικά στο 81’ με κοντινή κεφαλιά του Δημ. Πολλάτου, μετά το φάουλ του Μπούσι από αριστερά, για το 0-2 που πλέον έδινε και την πρόκριση στην ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά πίεσαν για το γκολ που θα τους έστελνε στους «4» του θεσμού.
Στο 90’ ο Μπάμπης με ένα μακρινό σουτ αναγκάζει τον Σέσα να απομακρύνει την μπάλα με γροθιές.
Στο 90+4 ένα φάουλ του Μπούσι από 35 μ. με τον Αραβαντινό να κάνει μεγάλη απόκρουση, αφού διώχνει την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Τέλος στο 90+5’ ο Μαυροειδής θα βγάλει μια επικίνδυνη σέντρα από δεξιά, ο Αναλυτής θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα κοντράρει σε κεφάλι αμυντικού και θα καταλήξει κόρνερ. Κόρνερ που εκτελέστηκε χωρίς επιτυχία και συγχρόνως λήγει το παιχνίδι.
Η Εικοσιμία βρίσκεται στους «4» μετά από τέσσερις περιπετειώδης αγώνες και ανατροπές, περιμένοντας να μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της στα ημιτελικά σε μονό αγώνα.
Ο Εθνικός από την άλλη πρέπει πλέον να συνεχίσει την πολύ καλή του παρουσία στο πρωτάθλημα. Άλλωστε το κύπελλο δεν ήταν ο βασικός του στόχος.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Αραβαντινός-Λιανός, Ρεμούντης, Μαρούλης, Αναλυτής, Γιακουμάτος, Γαβαλάς, Μαυροειδής, Μπάμπης Σ., Αντωνάτος (84’ Φαρακλός), Λαλάι, Βολνίσκι.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Κουμαριώτης, Φωκάς, Αποστολάτος, Κορσιάνος Α. (87’ Στεφανάτος), Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (84’ Ζαμπαύτης), Πολλάτος Διον. (62’ Κορσιάνος Π.), Κούρτι, Πολλάτος Δημ. (90+1’ Σπυρόπουλος), Καπλάνης.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου