Παρασκευή, Ιανουαρίου 26

Η pre game των επαναληπτικών προημιτελικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου το Σαββατοκύριακο 27-28/1


Με τα τέσσερα παιχνίδια της σειράς συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 27-28/1 το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (επαναληπτικοί αγώνες) των προημιτελικών του τοπικού κυπέλλου.
Οι τρεις από τις οκτώ ομάδες της σειράς, εκτός απροόπτου, έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά και στους "4" της διοργάνωσης.
Παλληξουριακός, Πρόννοι και Διλινάτα είναι οι ομάδες που λογικά θα τα καταφέρουν, απέναντι σε Σάμη, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Οδυσσέα αντίστοιχα.
Ενώ η ομάδα που θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο θα είναι μια εκ των Εθνικού Κεφαλονιάς - Εικοσιμίας.
Το Σάββατο το πρωί, τα Διλινάτα φιλοξενούν στις Κεραμειές τον Οδυσσέα Ιθάκης με το 3-2 του πρώτου αγώνα να έχει κρίνει σχεδόν, το πια ομάδα θα μπει στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..
Το απόγευμα στο Ληξούρι με σκορ ασφαλείας το 3-1 του Καραβόμυλου, ο Παλληξουριακός της Γ' Εθνικής, φιλοξενεί τη Σάμη και αν δεν περάσει στους "4" η Ληξουριώτικη ομάδα θα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη!
Την Κυριακή το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο, ο Εθνικός με ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης, φιλοξενεί την Εικοσιμία, στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της σειράς και αναμένεται "μάχη" για το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών.
Τέλος, την ίδια ώρα στα Τζαννάτα, σε ένα διαδικαστικού κυρίως χαρακτήρα παιχνίδι, οι πρωτοπόροι της Α' κατηγορίας Πρόννοι, φιλοξενούν τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, απλά για να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκριση τους.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο   27-1-2018   ώρα:  11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα – Οδυσσέας Ιθάκης
Μαγουλάς
Σπύρος
Καλογηράς Ι.
Ρηγοπούλου Δ.
2.
Σάββατο   27-1-2018   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο Παλληξουριακός – Α.Ο. Σάμης
Κώτσης
Γιάννης
Αντωνιάδης Ν.
Κιόσης Κ.
3.
Κυριακή    28-1-2018   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Εθνικός Κεφ/νιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας
Κιόσης
Κώστας
Αντωνιάδης Ν.
Κώτσης Γ.
4.
Κυριακή     28-1-2018   ώρα:  15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Χρηστάτος
Σπύρος
Καπογιαννόπουλος Ι.
Καραίσκος Απ.
            
Σάββατο 27/1
Με το παιχνίδι Διλινάτων – Οδυσσέα Ιθάκης, το Σάββατο, 11 το πρωί στις Κεραμειές, ανοίγει η αυλαία των επαναληπτικών, προημιτελικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου ερασιτεχνών.
Με τις δυο ομάδες να χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία και με το 3-2 υπέρ των γηπεδούχων στο Βαθύ στον πρώτο αγώνα, ο επαναληπτικός δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», σίγουρα με καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ, είναι το φαβορί για τη πρόκριση και τη συμμετοχή της στα ημιτελικά, αρκεί να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της.
Από την άλλη ο Οδυσσέας που ουσιαστικά δεν έχει να χάσει κάτι, μιας και δεν είναι το φαβορί, θα αγωνιστεί στις Κεραμειές χωρίς άγχος για το καλύτερο. Το σίγουρο είναι ότι οι εμπειρίες από ένα τέτοιο παιχνίδι θα χρειαστούν για τη συνέχεια και τη "μάχη" που αναμένεται να δώσει για την επάνοδο του στην Α’ τοπική κατηγορία.  
Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες
Α.Ο. Διλινάτα:Πολύ εύκολα πήρε την πρόκριση με δυο νίκες από τον Ηρακλή Πρόννων. Στο πρώτο παιχνίδι των Τζαννάτων επικράτησε άνετα με σκορ 10-0, ενώ στον επαναληπτικό των Κεραμειών, επίσης με μια νέα άνετη νίκη και σκορ 3-0!
Π.Α.Ο. Οδυσσέας:Απέκλεισε την συντοπίτισσα του, Πρόοδο με μια νίκη 2-0 στον πρώτο αγώνα και μια ήττα 2-3 στον δεύτερο, με μια μοναδική ανατροπή, αφού στο τέλος το 0-3 έγινε 2-3. Έτσι πέρασε στους "8" με την υπέρ του διαφορά τερμάτων.
Πρώτος αγώνας στο Βαθύ: Νίκη με σκορ 3-2 για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου.
            
Στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι επίσης το την ίδια μέρα, στις 3 το απόγευμα, οι περυσινοί φιναλίστ του κυπέλλου, Παλληξουριακός – Σάμη, θα αναμετρηθούν στον επαναληπτικό της ρεβάνς του 1-3 του Καραβόμυλου.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, μια κατηγορία παραπάνω, σίγουρα καλύτερη και πιο ποιοτική, με ένα σκορ που την κάνει αναμφισβήτητα ως φαβορί της πρόκρισης, θέλει να κλείσει αυτή την σειρά παίρνοντας την πρόκριση για τους «4» του τοπικού κυπέλλου και παράλληλα ρεβάνς της περυσινής του απώλειας, από την ίδια ομάδα στο μεγάλο τελικό των Φαρακλάτων και εκείνο το εντυπωσιακό 3-1 της Σάμης!
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, όχι στα καλύτερα τους και με νέο πρόσωπο στον πάγκο τους τον Βαγγέλη Μιχαλάτο, τον άνθρωπο που της χάρισε πέρυσι τον πρώτο της τίτλο στο θεσμό του τοπικού κυπέλλου θέλουν να δώσουν τη δική τους "μάχη" ανεξάρτητα του τελικού αποτελέσματος. 
Μάλιστα γνωρίζουν πολύ καλά την δυσκολία μιας τόσο μεγάλης ανατροπής για αυτό θα πάνε στον Άγιο Αντώνη για το καλύτερο, αλλά και να παίξουν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, απέναντι στο εκπρόσωπο μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Ανεξάρτητα λοιπόν όλων των παραπάνω θεωρούμε ότι θα δούμε ένα καλό παιχνίδι, από δυο πολύ καλές ομάδες, γιατί όχι ανοικτό και με πολλά γκολ.
Οι δε «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής, δεν έχουν πλέον άλλο στόχο από την κατάκτηση του τροπαίου, μιας και η παραμονή στην Γ’ Εθνική φαίνεται εντελώς αβέβαιη.
Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες:
Οι γηπεδούχοι της Σάμης απέκλεισαν πολύ δύσκολα την Εύγερο στη διαφορά τερμάτων, αφού τα δυο παιχνίδια της προηγούμενης σειράς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.
Το πρώτο στον Καραβόμυλο 0-0 και το δεύτερο στα Φαρακλάτα 1-1!
Οι φιλοξενούμενοι εύκολα και απλά με δυο νίκες την Έρυσσο. Πρώτο παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη με σκορ 7-0 και δεύτερο στον Καραβόμυλο 5-0.
Πρώτος αγώνας στον Καραβόμυλο. Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι 1-3 για τον Παλληξουριακό.
    
Κυριακή 27/1
Συνέχεια της αγωνιστικής δράσης την Κυριακή το απόγευμα στις 3 μ.μ. στον Άγιο Αντώνη και στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της σειράς, όπου ο Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί την Εικοσιμία, στη ρεβάνς του υπέρ του 2-3 στον πρώτο αγώνα στις Κεραμειές.
Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους στις Κεραμειές, σίγουρα έχουν το προβάδισμα στα προγνωστικά, όμως με την Εικοσιμία ποτέ δεν μπορείς να εφησυχάσεις.
Είναι οπωσδήποτε ένα διαφορετικό παιχνίδι από ότι το πρώτο των Κεραμειών και οι φιλοξενούμενοι έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορούν και αντιδρούν. Πρόσφατο παράδειγμα στην πρώτη σειρά όταν είχαν ηττηθεί στον πρώτο αγώνα από τα Φωκάτα 0-2 και στη ρεβάνς πήρα μια εύκολη σχετικά πρόκριση με σκορ 4-0!
Ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες  είναι άλλες. Τότε τα προβλήματα για την ομάδα της Λειβαθούς, όπως θα θυμάστε ήταν πολλά, αφού εκτός των απουσιών είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με "δέκα".
Στον Εθνικό όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά, δεν εφησυχάζουν και είναι έτοιμοι, να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα την πρόκληση που ανοίγεται στην ομάδα τους, με την πρόκριση της στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της.
Η ψυχολογία θα λέγαμε ότι είναι με το μέρος των φιλοξενούμενων, από το γεγονός της επικράτησης τους, πριν μια εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο, στον αγώνα πρωταθλήματος με σκορ 3-0. Μάλιστα θεωρούν ότι έχουν την δυνατότητα να το επαναλάβουν. 
Βέβαια χρειάζονται ένα καθαρό 2-0 ή κάποιον άλλον συνδυασμό τερμάτων και υψηλό σκορ για να συμβεί αυτό. Γεγονός κάθε άλλο παρά εύκολο.
Περιμένουμε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι και τις δυο ομάδες να δίνουν μεγάλη «μάχη» για την είσοδο τους στα ημιτελικά και στους «4» του θεσμού. 
Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες:
Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς, με μια μεγάλη ανατροπή επί των Φωκάτων.
Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, τυπικά γηπεδούχοι, ηττήθηκαν από την ομάδα της Λακήθρας με σκορ 0-2 και εκεί που όλα φαινόταν τελειωμένα, σε ότι αφορά την τύχη τους στον θεσμό, στον επαναληπτικό και πλέον ως τυπικά φιλοξενούμενοι, πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή με ένα επιβλητικό 0-4 και πήραν έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης στους "8".
Η ομάδα από το Ληξούρι ήταν η τυχερή της πρώτης κλήρωσης, αφού πέρασε εδώ χωρίς να δώσει κάποιον αγώνα.
Πρώτος αγώνας. Πολύ μεγάλη νίκη για την Ληξουριώτικη ομάδα, μέσα στις Κεραμειές με σκορ 3-2.
    
Την ίδια ώρα στα Τζαννάτα, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της αγωνιστικής με τον πιο αδιάφορο, από άποψη πρόκρισης, αγώνα της ημέρας.
Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Πρόννοι, στη ρεβάνς του 0-4 του πρώτου αγώνα των Κεραμειών, φιλοξενούν τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, την δεύτερη ομάδα που συμμετέχει και εκπροσωπεί σε αυτή την σειρά την Β' κατηγορία, τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Ένας αγώνας ουσιαστικά, όπως προαναφέραμε χωρίς ενδιαφέρον, μιας και αυτό το υπέρ των γηπεδούχων 4-0 δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης για το πια ομάδα θα συνεχίσει στους «4» του θεσμού.
Έτσι αναμένουμε ένα παιχνίδι, ανοικτό, χωρίς σκοπιμότητες, στο οποίο θα έχει την ευκαιρία ο Δημ. Κουρκουμέλης να δώσει λεπτά συμμετοχής σε παίκτες, τους οποίους δεν έχουν  πάρει μέχρι τώρα, ξεκουράζοντας παράλληλα τους βασικούς του, ώστε να είναι έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το ματς που ακολουθεί στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο, τον επικίνδυνο Εθνικό Κεφαλονιάς.
Κάπως έτσι και ο Τ. Φωής θα δει το παιχνίδι για την ομάδα του, από την οποία θα ζητήσει από τους παίκτες του καλό θέαμα,εκμεταλλευόμενοι τον αντίπαλο από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν εμπειρίες για τη συνέχεια, αφού και ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι αδύνατον να κάνει μια τεράστια υπέρβαση. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ότι η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων είναι μεγάλη.
Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες:
Οι «πράσινοι» με μια νίκη 0-2 και μια ισοπαλία 1-1 με τα Ομαλά στις Κεραμειές (κοινή έδρα των δυο ομάδων).
Οι Πρόννοι πήραν δίκαια την πρόκριση, με μια νίκη στα Τζαννάτα και σκορ 3-1 επί του Πυλαριακού και μια ισοπαλία 1-1 στον Καραβόμυλλο.
Πρώτος αγώνας στις Κεραμειές. Ένα εύκολο 0-4 για την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου