Τετάρτη, Μαρτίου 21

"Ερυθρόλευκος" βάφτηκε ο 38ος τελικός..... Το σήκωσε ο Παλληξουριακός μετά από 17χρόνια


Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για το 2017-2018, με MVP του 38ου τελικού τον Μάκη Πολλάκη, που ήρθε από τον πάγκο να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, αναδείχθηκε απέναντι στους Πρόννους με σκορ 2-1 και μάλιστα μετά από 17 χρόνια πριν από λίγο στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, ο Παλληξουριακός της Γ’ Εθνικής.
Τελευταία φορά που το είχαν καταφέρει οι «ερυθρόλευκοι» ήταν την περίοδο 2000-2001, ενώ αυτή η συμμετοχή, ήταν η τρίτη τα τελευταία 4 χρόνια.
Τρίτη και τυχερή λοιπόν για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, που διψούσε για έναν τέτοιο τίτλο.
Άλλωστε κανείς δεν αμφέβαλλε για το ότι ήταν το φαβορί του τελικού, όμως κάθε άλλο παρά εύκολα τα βρήκε απέναντι στους Πρόννους, στον αγωνιστικό χώρο του Ενωσιακού.
Ο 38ος τελικός μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά ποιοτικός και ικανοποίησε τον κόσμο που γέμισε το Ενωσιακό. Ήταν μια υπέροχη γιορτή για το ποδόσφαιρο μας, έστω και αν στο τέλος είχαμε μια μικρή παρεξήγηση που ευτυχώς δεν πήρε έκταση.
Στο πρώτο 45λεπτο οι Πρόννοι με πίστη και πάθος κατάφεραν να προηγηθούν και να μεταφέρουν τον εκνευρισμό στην αντίπαλη πλευρά.
Σωστά οργανωμένοι στην άμυνα με κορυφαίο τον Παπαδημητρόπουλο και με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να το κρατήσουν με νύχια και με δόντια μέχρι το 86’!
Όμως η κούραση στα τελευταία λεπτά, αλλά και η αποχώρηση του Αθ. Τραυλού στο 60’ λόγω τραυματισμού, ήταν οι βασικές αιτίες μιας ήττας που στεναχώρησε αρκετά.
Όσον αφορά τον Παλληξουριακό, στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακός, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ενώ τα πολλά λάθη στο παιχνίδι του, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται επικίνδυνες φάσεις απέναντι από την εστία του Παπαβασιλείου.
Στο δεύτερο μέρος και ιδιαίτερα μετά τις αλλαγές του Σπ. Παπαδάτου άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να επισκέπτεται την εστία των φιλοξενούμενων πολύ συχνά, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο θα πετύχει δυο τέρματα και θα σηκώσει την κούπα.
Πάντως οι Πρόννοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και έτοιμοι για τα playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας που ξεκινούν άμεσα.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα χάσουν την ευκαιρία να προηγηθούν, αφού το σουτ του Ηλ. Αντωνάτου από τα όρια της περιοχής, μετά την εξαιρετική κάθετη του Βαλεντή, θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
Και στο 14’ η κερκίδα των Πρόννων θα πάρει «φωτιά», μιας και ο Κυρ. Στάβερης θα ανοίξει το σκορ σε 0-1, με πολύ ωραίο πλασέ στην κόντρα, μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Παπαδημητρόπουλου.
Η απάντηση των "ερυθρόλευκων" με μια σημαντική φάση, θα έρθει στο 18’. Ο Λυκούδης εκτελεί το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή και δεξιά των Πρόννων, εκεί ο Ηλ. Αντωνάτος θα νικήσει τον Παπαβασιλείου στην έξοδο και με κεφαλιά θα την στείλει προς την ανυπεράσπιστη εστία, όπου ο Χρ. Κουρκουμέλης θα την απομακρύνει επίσης με κεφαλιά.
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου που η ολοκλήρωση του θα βρει τους Πρόννους μπροστά στο σκορ 0-1!
Στην επανάληψη με τις αλλαγές, όπως προαναφέραμε των Πολλάκη, Μπράτι και Αγγ. Βαλεντή, o Παλληξουριακός θα ανέβει αγωνιστικά κυνηγώντας την ανατροπή.
Στο 61’ ο Ζερβός με έξυπνη εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα χαμηλά να περάσει ελάχιστα άουτ, από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παπαβασιλείου.
Ένα σουτ του Μπράτι στο 64’ εξουδετερώνεται από τον Παπαβασιλείου που μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα επέμβαση στο 67΄του τερματοφύλακα των Πρόννων στο σουτ του Μπράτι, και εφ’ όσον προηγούμενα η μπάλα κοντράρει σε σώμα αμυντικού.
Ο Μπράτι και πάλι στο 69’ θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Μουρελάτο, αυτός θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως το σουτ που πραγματοποιεί είναι πολύ άστοχο και καταλήγει ψηλά άουτ.
Στο 86’ είναι η σειρά της «ερυθρόλευκης» κερκίδας για πανηγύρια, αφού ο Πολλάκης στο β’ δοκάρι με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από ένα γέμισμα του Ζάβαλη από αριστερά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 90+2’ ο Μουρελάτος θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα λύσουν τις «διαφορές» τους στην παράταση, ο Πολλάκης και πάλι στο 90+4’, μετά την σέντρα του Μουρελάτου από αριστερά και τους αμυντικούς να μη μπορούν να απομακρύνουν με κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και τους συμπαίκτες του στα.... κάγκελα για τους πανηγυρισμούς!
Ένα ακόμη γκολ που με την γενικότερη παρουσία του, ήταν βέβαιο ότι θα του χάριζε τον 1ο τίτλο στην ιστορία θεσμού. Του MVP του τελικού και φυσικά απόλυτα δίκαια!
Τέλος στο 90+6’ ο Μοντεσάντος θα δει την δεύτερη κάρτα του διαιτητή κ. Μαγουλά, μετά την υπόδειξη του β’ βοηθού και θα αποβληθεί.
Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή θα βρει τον Παλληξουριακό να πανηγυρίζει τον φετινό τίτλο, ύστερα από την περίοδο 2000-2001 και στους Πρόννους να αφήνει μια γλυκόπικρη στεναχώρια. Όμως το ζεστό χειροκρότημα όλων των θεατών ήταν η επιβράβευση για τη σημερινή παρθενική του εμφάνιση!
Και σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησε η απονομή του τροπαίου στους κυπελλούχους του Παλληξουριακού και οι απονομές των μεταλλείων στους διαιτητές και τον φιναλίστ Α.Ο. Πρόννων.
Τον MVP Μάκη Πολλάκη βράβευσε ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου κ. Σαβ. Σαβαόγλου, τα μετάλλια των διαιτητών παρέδωσε ο πρόεδρος της Ε.Δ. και μέλος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Ηλ. Κουρκουμέλης, στους φιναλίστ των Πρόννων ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ.  Αγγ. Κωνσταντάκης, στους κυπελλούχους ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. κ. Γερ. Καραντινός και το κύπελλο στους νικητές ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμης Βαλσαμής.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο – Απ. Καραίσκο και 4ο τον κ. Κ. Κιόση.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Καππάτος (58’ Βαλεντής Αγγ.), Ζάβαλης, Ζερβός, Λυκούδης, Κόμητας, Βαλεντής (58’ Μπράτι), Αντωνάτος Ηλ. (62’ Πολλάκης), Χασάι, Μουρελάτος, Αραβαντινός.
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Αλ., Σπαθής, Κουρκουμέλης Χρ. (83’ Λαλάι), Παπαδημητρόπουλος, Τραυλός (λ.τ. 60’ Κατσιλίδης), Ζαρνακούπης, Κουρκουμέλης Σπ., Μοντεσάντος, Μπάμπης (70’ Περαματζής), Στάβερης (86’ Αναγνώστης).
*****************************
Μικρά από τον τελικό
** Μια νέα και ευχάριστη καινοτομία είχαμε στον σημερινό τελικό. Συγκεκριμένα οι αθλητικοί συντάκτες για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ψήφισαν τον MVP του τελικού, που όπως προαναφέραμε και ήταν απόλυτα δίκαιοι στην κρίση τους ανέδειξαν  τον Μάκη Πολλάκη.
** Γεμάτες και φέτος ήταν οι κερκίδες του Ενωσιακού με τους διοργανωτές να παίρνουν άριστα στον σχεδιασμό και τις εκπλήξεις που μας παρουσίασαν.
** Το Ενωσιακό θύμιζε πραγματικά αγώνα Champions league.
** Όμορφο τόνο έδωσαν οι τσιρλίντερς του Art & style dance studio, της σχολής χορού της Όλγας Γαλιατσάτου, με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα στην αρχή και λίγο πριν την έναρξη του τελικού.
** Τόνο επίσης στην γιορτή έδωσαν και οι φίλαθλοι των δυο ομάδων με τα χαρακτηριστικά φανελάκια και τα κασκόλ των ομάδων τους.
Εδώ μάλλον τη «μάχη» της κερκίδας κέρδισαν αυτοί των Πρόννων!
** Αλλά και τα βεγγαλικά που έκαναν μέρα τον ουρανό των Φαρακλάτων.
** Οι ποδοσφαιριστές του Παλληξουριακού μέσα στην χαρά που τους έδινε αυτή η κατάκτηση, δεν ξέχασαν και δυο συμπαίκτες τους που βρίσκονται εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού, τον αρχηγό Γιώργο Λούλουδα και τον τερματοφύλακα Σπύρο Κουστουμπάρδη, στους οποίους αφιέρωσαν την κούπα!
** Παρόν έδωσαν στα Φαρακλάτα και τον τελικό, ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς και μέλος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Ηλ. Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου κ. Σαβ. Σαββαόγλου κ.α.
** Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμης Βαλσαμής, από την οργανωτική, αλλά και αγωνιστική επιτυχία του τελικού και θα προσθέταμε με το δίκιο του!!!
** Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στο café Ristretto του Δημ. Κουμαριώτη, ο οποίος σε δύσκολες οικονομικά εποχές, δεν διστάζει να βοηθάει το τοπικό ποδόσφαιρο με διάφορους τρόπους.
** Μεγάλη πρέπει να πούμε, ότι υπήρξε και η συμβολή των κοριτσιών της γραμματείας της διοργανώτριας, Χρύσας και Ειρήνης που έκαναν τα πάντα για να έχουμε αυτή την επιτυχία σε έναν πραγματικά μοναδικό τελικό.
Μάλιστα η πρώτη έκανε και την παρουσίαση του τελικού.
Θα ακολουθήσουν πλούσια φωτορεπορτάζ από τον τελικό
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου