Τρίτη, Μαρτίου 27

Την Τετάρτη η κλήρωση της Β΄φάσης του κυπέλλου Ερασιτεχνών... Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παλληξουριακού


Ολοκληρώθηκε στον παρά 1, από την περασμένη Κυριακή το παζλ με τους κυπελλούχους του 5ου ομίλου και πλέον ο Παλληξουριακός, εκπρόσωπος του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου στο θεσμό, γνωρίζει τους 6 από τους 7 πιθανούς αντιπάλους του.
Βέβαια, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, ο Αστέρας Αμαλιάδας (αν κατακτήσει το κύπελλο), η Καλαμάτα και πιθανόν οι Παναρκαδικός, Διαγόρας Βραχνείκων να μη δηλώσουν συμμετοχή στη Β’ φάση.
Φυσικά το έχουν αυτό το δικαίωμα βάσει της φετινής προκήρυξης.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούν να αντικατασταθούν και να πάρουν τη θέση τους οι φιναλίστ των Ενώσεων.
Αναλυτικά οι κυπελλούχοι που απαρτίζουν τον 5ο όμιλο είναι:
Ε.Π.Σ. Αρκαδίας: Παναρκαδικός
Ε.Π.Σ. Αχαΐας: Διαγόρας Βραχνείκων
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου: Α.Ο. Τσιλιβί
Ε.Π.Σ. Ηλείας: Αστέρας Αμαλιάδας ή Ξενοφών Κρεστένων
Ε.Π.Σ. Κεφαλληνιας & Ιθάκης: Α.Ο. Παλληξουριακός
Ε.Π.Σ. Λακωνίας: Ολυμπιακός Γυθείου
Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας: Καλαμάτα
Από τις 7 ομάδες του ομίλου, οι τέσσερις ή πέντε συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική, ενώ οι άλλες δυο ή τρεις προέρχονται από τα τοπικά πρωταθλήματα (Ολυμπιακός Γυθείου - Τσιλιβί και ίσως ο Ξενοφών Κρεστένων)!
Να σας θυμίσουμε ότι η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 28/3/2018 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή.
Λίγα λόγια για την διαδικασία του θεσμού
Κάθε Όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές. Οι αγώνες στους Ομίλους της διοργάνωσης μέχρι τους προημιτελικούς θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση, κατά την οποία, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.
Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα.
Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, περιόδου 2017-2018 θα διεξαχθούν σε πέντε (5) αγωνιστικές, ως ακολούθως:
1η Αγωνιστική: Τετάρτη 11-04-2018                            
2η Αγωνιστική: Τετάρτη 25-04-2018
3η Αγωνιστική: Τετάρτη 09-05-2018
4η Αγωνιστική: Τετάρτη 23-05-2018
5η Αγωνιστική: Τετάρτη 30-05-2018
Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή.
Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. 
Αν είναι Πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. 
Εάν στο τελικό συμμετέχει μια ομάδα Γ΄ Εθνικής και μια ομάδα από την ανώτερη κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ..
Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.
Επίσης ομάδα Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και η οποία αναδείχθηκε Κυπελλούχος δεν παραμένει στην Κατηγορία.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου