Παρασκευή, Μαρτίου 30

Pregame 1ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017 - 2018


Το Σαββατοκύριακο 31-3 και 1/4/2018, ανοίγει η αυλαία των playoffs ανόδου του φετινού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν δυο παιχνίδια.
Μια σειρά που μετά από 6 αγωνιστικές θα βγάλει τον επόμενο εκπρόσωπο του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου στη Γ' Εθνική κατηγορία.
Η πρώτη της κανονικής περιόδου ομάδα των Διλινάτων 
Και τα δυο σπουδαία παιχνίδια θα διεξαχθούν στις Κεραμειές την Κυριακή 1/4 μεσημέρι και απόγευμα.  
Αρχικά την Κυριακή το καταμεσήμερο στις 12 η ώρα, η Εικοσιμία 3η της κανονικής διάρκειας θα φιλοξενήσει τους δεύτερους Πρόννους, σε ένα σημαντικό παιχνίδι από πλευράς βαθμολογίας, μιας και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε μια μίνι σειρά μόλις 6 αγωνιστικών.
Όποιος πάρει τη νίκη είναι σίγουρο ότι θα κάνει ένα βήμα πιο μπροστά στον στόχο του!
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 και 30 μ.μ., στο ίδιο γήπεδο τα Φωκάτα που τερμάτισαν στην 4η θέση, τυπικά φιλοξενούν τα πρώτα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Διλινάτα.
Ένα παιχνίδι οριακό για τους γηπεδούχους, αφού με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, εκτός της νίκης, δεν μπορούν να έχουν σοβαρές βλέψεις για τη συνέχεια. Όμως και για την ομάδα από τα Διλινάτα, μια νίκη θα την φέρει σε τροχιά κούπας και ανόδου, έστω και αν μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική, ιδιαίτερα αν έρθει και ένα καλό αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι.
Γενικά η ουσία είναι ότι περιμένουμε να παρακολουθήσουμε σπουδαία παιχνίδια με θέαμα και ποιότητα, μιας και μιλάμε για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα ικανές να πετύχουν το στόχο τους!
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Κυριακή  1-4-2018   ώρα: 12:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Πρόννοι
Χρηστάτος
Σπύρος
Καραίσκος
Καλαφάτης Δ.
2.
Κυριακή  1-4-2018   ώρα: 16:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Διλινάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Χατζηγεωργίου Ν.
Καλαφάτης Δ.
            
Κυριακή  1/4
Με ένα μεγάλο παιχνίδι ξεκινάει η σειρά των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας την Κυριακή καταμεσήμερο στις 12 στο Δημοτικό Κεραμειών, ανάμεσα σε Εικοσιμία και Προννους.
Δυο ομάδες που είναι μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όπως είναι φυσικό, ένα παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ την πορεία τους στη συνέχεια.
Πλέον εδώ που έχουν φτάσει οι ομάδες απαγορεύονται τα λάθη και η ολιγωρία, αφού κάθε λάθος, λόγω της μικρής διάρκειας της σειράς θα είναι καθοριστικό.
Έτσι και οι δυο ομάδες θα ριχτούν στη «μάχη» με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Η ισοπαλία θεωρώ δεν ωφελεί καμία, αν τα Διλινάτα ξεκινήσουν με νίκη και ιδιαίτερα την Εικοσιμία, αφού θα μείνουν πίσω και κάθε χαμένος βαθμός και ειδικά στην έδρα σου, θα είναι «μαχαιριά» στην καρδιά.
Οι κυανόλευκοι της Λειβαθούς μια παραδοσιακά σημαντική ομάδα, με συνεχόμενη συμμετοχή στη σειρά τα τελευταία χρόνια, έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο να φτάσει στο μεγάλο της στόχο.
Από την άλλη κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο της απέναντι σε μια ομάδα που φέτος δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.
Οι φιλοξενούμενοι, για πολλούς, είναι η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, ήρθαν από τη Β’ κατηγορία να «ταράξουν» τα νερά στο τοπικό ποδόσφαιρο και τα έχουν καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα. Έφτασαν στον τελικό του τοπικού κυπέλλου και παραλίγο να πανηγυρίσουν τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, κάτι που θέλουν να επαναλάβουν και στο πρωτάθλημα με περισσότερη όμως τύχη.
Θεωρούμε ότι διαθέτουν μια καλή ομάδα, ικανή να τα καταφέρει.
Αναμένουμε λοιπόν ένα σπουδαίο παιχνίδι και τις δυο ομάδες ικανές για όλα!
Οι φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις:
Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στα Τζαννάτα ανέδειξε νικητές τους Πρόννους με σκορ 2-0, ενώ στο δεύτερο στις Κεραμειές αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. 
            
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 16:30 στο ίδιο γήπεδο, η 1η αγωνιστική της σειράς ολοκληρώνεται με τον αγώνα ανάμεσα στα Φωκάτα και τα Διλινάτα. Ένας αγώνας που ο πρώτος της κανονικής διάρκειας συναντάει το τέταρτο σε μια «μάχη» που θα κρίνει την τύχη κυρίως των τυπικά γηπεδούχων για τη συνέχεια.
Μια νίκη θα τους φέρει μέσα στους διεκδικητές, μια ήττα ή ισοπαλία θα τους αφήσει αρκετά πίσω και δύσκολα στη συνέχεια θα μπορέσουν να αντιδράσουν.
Έτσι η νίκη για την ομάδα του Διον. Γαρμπή αποτελεί μονόδρομο, και τόσο ο ίδιος, όσο και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν.
Από την άλλη, οι τυπικά φιλοξενούμενοι των Διλινάτων, πρωτοπόροι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα, έκτος της νίκης. Μιας νίκης που θα τους κάνει πιο άνετους στη συνέχεια μιας και θα αυξήσουν το πλεονέκτημα των +4 βαθμών που έχουν. Αν μάλιστα λίγο πριν τους κάτσει και ένα καλό αποτέλεσμα τότε θα γίνουν αυτόματα το πρώτο φαβορί για τον τίτλο!
Δύσκολο σίγουρα το έργο τους, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μοναδική τους ήττα φέτος ήταν από τον ίδιο αντίπαλο στον πρώτο γύρο, ενώ και στο δεύτερο που επικράτησαν μόνο εύκολο δεν ήταν. Άλλωστε οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους.
Θεωρούμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι, όπως άλλωστε συμβαίνει στα παιχνίδια μεταξύ των παραπάνω ομάδων, με καλό θέαμα και πολύ αγωνία.
Να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Λακήθρας συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αγώνες playoffs και όπως λένε θέλουν να χαρούν τη στιγμή!
Οι φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις:
Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στις Κεραμειές νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Φωκάτων με σκορ 1-0, ενώ στο δεύτερο στο ίδιο γήπεδο τα Διλινάτα πήραν τη ρεβάνς με νίκη και σκορ 2-1. 
            
Με τι βαθμολογία πηγαίνουν οι ομάδες στα playoffs ανόδου
α/α
Ομάδα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. Διλινάτα
4
2.
Α.Ο. Πρόννοι
2
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
1
4.
Α.Ο. Φωκάτα
0
            
 Playoffs ανόδου
2η αγωνιστική 14-15/4/2018
α-α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Φωκάτα
2.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτα
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου