Σάββατο, Φεβρουαρίου 2

Πρόοδος - Παλληξουριακός 0-2..... Διατήρησε και στην Ιθάκη το αήττητο


Με τη νίκη και τους τρεις σημαντικούς βαθμούς επέστρεψε από την Ιθάκη και την τοπική Πρόοδο ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, επικρατώντας με σκορ 2-0.
Μια νίκη σε μια δύσκολη έδρα που του δίνει το δικαίωμα της παραμονής του στην κορυφή και της κατάκτησης του στόχου της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ώστε να πάει στα playoffs, αλλά και το πλεονέκτημα που δίνει η θέση αυτή.
Οι γηπεδούχοι, παρά την πολύ καλή τους παρουσία, δέχθηκαν ακόμη μία ήττα που τους αναγκάζει να παραμείνουν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Σίγουρα θα χρειαστούν μεγαλύτερη προσπάθεια και προπάντων τύχη για να εξασφαλίσουν σύντομα την παραμονή τους στην κατηγορία. Άλλωστε αυτός ήταν αρχικά και ο φετινός στόχος της ομάδας του Χρ. Μανωλόπουλου.
Σε γενικές γραμμές είχαμε ένα δυνατό παιχνίδι, με τον αέρα να μην είναι σύμμαχος στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι θα είναι για τους φιλοξενούμενους στο 6’ με μια «βολίδα», από τα όρια της περιοχής του Αρμάντο και την μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκών του Γ. Τσιντήλα.
Στο 14’ η απάντηση των γηπεδούχων με τον Α. Γρίβα να σεντράρει από αριστερά στην περιοχή για τον Καρανίκα, όμως το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από αριστερό δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Ο Μπράτι στο 18’ θα εκτελέσει το φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και ο Γ. Τσιντήλας απομακρύνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 22’, μετά το κόρνερ από αριστερά του Λυκούδη, ο Σπ. Μαρκάτος αμαρκάριστος στο Β’ δοκάρι θα πιάσει το σουτ και ο Γ. Τσιντήλας ενστικτωδώς θα διώξει την μπάλα.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1 στο 33’ με τον Μπράτι να κερδίζει την μπάλα να μπαίνει περιοχή και απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα θα την στείλει στα δίχτυα και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης.
Στο 41’ η Πρόοδος θα έχει μια καλή ευκαιρία όταν, μετά την εκτέλεση φάουλ από αριστερά της περιοχής του Τσάμη, ο Καρανίκας στο β’ δοκάρι δεν μπορεί να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Σκαμαντζούρα.
Σε αυτή την φάση υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων ότι υπήρχε τράβηγμα πριν την προβολή, με τον διαιτητή κ. Β. Θωμά κοντά στην φάση να δείχνει "παίζετε". 
Αυτό το 1-0 θα παραμείνει και θα είναι σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο, οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δυο εστίες και το παιχνίδι κυρίως να παίζεται στο κέντρο του γηπέδου.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Μ. Μπράτι στο 56’ θα δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το 0-2, με ένα φοβερό φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στο «Γ» της εστίας του Γ. Τσιντήλα.
Στο 67’ ο Χρ. Μουρελάτος θα μπει στην περιοχή και θα κάνει το σουτ με τον τερματοφύλακα της Προόδου να σώνει και στην επαναφορά με μια νέα επέμβαση στο σουτ του Λαλάι να κρατάει το 0-2.
Έτσι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα προσθέσει μια πολύ σημαντική νίκη στο ενεργητικό της και θα συνεχίσει αήττητη και πρωτοπόρος, ισόβαθμη των Διλινάτων.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι, αν και είχαν πολύ καλή παρουσία δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από τον μεγάλο αντίπαλο τους
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κα Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Χ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας Γ., Αρταβάνης, Γρίβας Ι., Σύτι, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Χύκα, Tσάμης (85’ Κωστόπουλος), Haidari, Γρίβας A., Καρανίκας.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Σινάι (83’ Μουρελάτος Χ.Σ.), Τζιαρτζάνης, Αρμάντο, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ. (83’ Μπαλάσκας), Μαρκάτος Σπ., Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι, Λαλάι, Μουρελάτος (87’ Haxhiaj).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου