Δευτέρα, Φεβρουαρίου 4

1ος Αγώνας Δρόμου «Svoronos Cross Country Race»


Ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος «Αγία Πελαγία» διοργανώνει το Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 10:00 για πρώτη φόρα αγώνα δρόμου 7,5 χλμ αφιερωμένο στην μνήμη του Αντισυνταγματάρχη πεζικού Δημήτριου Σβορώνου που της 15 0κτωμβρίου 1912 έπεσε ηρωικά μαχόμενος για την απελευθέρωση της Κατερίνης στην θέση Κολοκούρι που μετονομάστηκε σε Σβορώνος προς τιμήν του.
Στην περιοχή αυτή τιμητικά δόθηκε το όνομα του στο στρατόπεδο της περιοχής. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αγία Πελαγία» έχει αδελφοποιηθεί με τον πολιτιστικό σύλλογο «Σβορώνος» του Δ.Δ. Σβορώνος τον Απρίλιο 2013.
Η διαδρομή περνά από το σημείο που υπάρχει η προτομή του και το σπίτι της οικογενείας του.
Ο αγώνας θα χωριστεί σε τρείς κατηγορίες διαδρομών Κατηγορία και διαδρομή για παιδιά μέχρι 14 χρονών Κατηγορία και διαδρομή για περιπατητές που θέλουν να περάσουν από τα σημεία ενδιαφέροντος απόστασης 3,4 χλμ Και η διαδρομή του αγώνα απόστασης 7,5χλμ.
 Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το εστιατόριο Dun Spiros Spero στα Σβορωνάτα από τον κεντρικό δρόμο και με κατεύθυνση προς Αργοστόλι, μετά από 200 μέτρα και στα δεξιά μας συναντάμε την προτομή του Αντισυνταγματάρχη όπου θα γίνουν και οι απονομές, συνεχίζοντας την πορεία μας στα 700 μέτρα όπου βρίσκετε το σπίτι της οικογενείας του με κατεύθυνση προς τα δεξιά συναντάμε ένα γουλόστρωτο ανηφορικό μονοπάτι περίπου 150 μέτρων και συνεχίζοντας στο πρώτο χιλιόμετρο καταλήγουμε στο επαρχιακό δρόμο Σαρλάτα-Σβορωνάτα με κατεύθυνση δεξιά περνώντας το κτήριο του δημοτικού σχολείου Σβορωνάτων και το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας εκεί είμαστε στο 1,4 χλμ της διαδρομής σε αυτό το σημείο παίρνουμε κατεύθυνση προς τα αριστερά σε ανηφορικό χωματόδρομο για να διασχίσουμε το άλσος Λαγκάδι, στο 2 χλμ θα συναντήσουμε το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία όπου εκεί υπάρχει και βρύση με νερό για όποιον χρειαστεί και μετά από 500 μέτρα όπου έχουμε πλέον φτάσει στο χωριό Ντομάτα περνάμε μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας του 1837, και συνεχίζοντας στο 2,8 χλμ βρίσκουμε την έξοδο από τα Ντομάτα στον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση δεξιά κατηφορίζουμε για να βρεθούμε στην διασταύρωση της διαδρομής στο 3,2 χλμ, όπου οι αθλητές που θέλουν να περπατήσουν θα κατευθυνθούν δεξιά και σε 250 μέτρα θα βρουν τον τερματισμό της πρώτης διαδρομής.
Οι αθλητές της διαδρομής των 7,5 χλμ Θα συνεχίσουν ευθεία και πριν την διασταύρωση για την παραλία Αϊ Χέλης στα δεξιά στο 4 χλμ θα είναι η στάση ανεφοδιασμού με νερό και συνεχίζοντας στον δρόμο την πορεία θα φτάσουμε την παραλία Άμμες στο 5,6 χλμ που θα κατευθυνθούμε δεξιά σε παρατεταμένο ελαφρός ανηφορικό δρόμο συναντώντας στο 6,3 χλμ το εκκλησάκι της Αναλήψεως στα αριστερά συνεχίζουμε την πορεία μας μέχρι το 7 χλμ θα συναντήσουμε τα μοναδικά προσεισμικά σπίτια της περιοχής.
Εκεί θα βρεθούμε στον κεντρικό δρόμο όπου με κατεύθυνση δεξιά μετά από 400 μέτρα τερματίζουμε. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγωνιστική εκδήλωση θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου