Σάββατο, Φεβρουαρίου 2

Νίκη 3-0 για τα Διλινάτα…. Συνεχίζουν «ζευγάρι» στην κορυφή με τον Παλληξουριακό


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο και μέτριο στην επανάληψη, χωρίς πολλές φάσεις, τα Διλινάτα θα πάρουν μια σημαντική νίκη από τα Φωκάτα με σκορ 3-0.
Στην αρχή, οι τυπικά γηπεδούχοι θα μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα έχουν μια ελαφρά υπεροχή. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και μετά το 25λεπτο πατούσαν καλύτερα, χάνοντας μάλιστα μια καταπληκτική ευκαιρία για το προβάδισμα.
Το γκολ που θα δώσει καλή ψυχολογία και θα απελευθερώσει στη συνέχεια από το άγχος την ομάδα του «μεγάλου χωριού», θα έρθει σε μια στιγμή που όλα πήγαιναν προς το «Χ» στην πρώτη περίοδο και συγκεκριμένα στο 44’. 
Χρονικό σημείο που στη συνέχεια θα φανεί πολύ καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το θέαμα και η ποιότητα του αγώνα θα πέσουν και το παιχνίδι θα συνεχιστεί αρκετά ισορροπημένο, αφού οι ομάδες θα αρχίσουν να δημιουργούν φάσεις μετά το μισάωρο και τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν στο τέλος δύο ακόμη τέρματα, για το τελικό 3-0.
Και σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να πούμε ότι τα Φωκάτα άρεσαν, προσπάθησαν για κάτι καλό και θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη από αυτό το 3-0 εις βάρος τους.
Φάσεις και γκολ
Στο 7’ ο Δρόσος θέλει να αιφνιδιάσει από μακριά, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Αντωνίου.
Ο Βουκελάτος στο 10’ θα μπει από αριστερά στην περιοχή και από πολύ πλάγια θα κάνει το πλασέ στην έξοδο του Αντωνίου, όμως εκεί θα είναι ο Χρ. Φωκάς και λίγο πριν την γραμμή, θα απομακρύνει την μπάλα.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 33’ για την ομάδα της Λακήθρας. Ο Ζαμπαύτης θα βγάλει εξαιρετική κάθετη πάσα στην περιοχή και αριστερά για τον Τσάκο, όμως το πλασέ του τελευταίου, απέναντι από τον Ντερβισάι, αποκρούεται εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα των τυπικά γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Και φτάνουμε στο 44’ σε μια κρίσιμη στιγμή του αγώνα και τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ.
Ο Ε. Καλαφάτης (κορυφαίος του αγώνα) θα βγάλει από δεξιά μια ψηλοκρεμαστή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο αέρας θα κάνει τα «δικά» του, η άμυνα θα αδρανήσει και ο Διον. Τζωρτζάτος ίσα-ίσα που θα βρει την μπάλα με το κεφάλι και θα την στείλει στα δίχτυα, γράφοντας με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο το 1-0.
Έτσι, αυτό το γκολ θα χωρίζει πλέον τις δυο ομάδες για το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο, έπρεπε να φτάσουμε στο 74’ για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σε αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, ο Ζαμπαύτης εκτελεί το μακρινό φάουλ στην περιοχή και ο Παλλικισιάνος αστοχεί στην κοντινή κεφαλιά.
Στο 82’ ο Λουκάτος θα συνεργαστεί εκτός περιοχής με τον Αλεξάτο και αυτός με μια εξαιρετική κάθετη πάσα θα βρει τον νεαρό Ε. Καλαφάτη, που κινείται στην περιοχή, να προλαβαίνει την έξοδο του Αντωνίου και με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ θα πετύχει το 2-0 της ομάδας του.
Φανταστική απόκρουση για τον Αντωνίου στο 90’ στο έξυπνο, τεχνικό πλασέ του Αλεξάτου, αφού θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2’ σε μια ίδια φάση με το δεύτερο γκολ, μόνο που εδώ την κάθετη θα κάνει ο Χρ. Τζωρτζάτος, και πάλι ο Ε. Καλαφάτης θα πετύχει το τελικό 3-0 για την ομάδα του και δεύτερο προσωπικό του στον αγώνα.
Με αυτή τους τη νίκη τα Διλινάτα συνεχίζουν στην κορυφή, ισόβαθμα του Παλληξουριακού, διατηρώντας επίσης και το αήττητο!
Τα Φωκάτα, παρά την πολύ καλή τους παρουσία, με αυτή την ήττα, που είναι η 5η τους φετινή, θα βρεθούν εκτός 4αδας και συγκεκριμένα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα!
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ι. Κώτση.
 Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Καλαφάτης Ε., Τζωρτζάτος Κ., Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Δημ., Λουκάτος (87' λ.τ. Θεοτοκάτος), Χασάι, Δρόσος (84' Τούρλας),  Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος (68' Τζωρτζάτος Χρ.), Τζωρτζάτος Γερ. (61' Αλεξάτος).
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Τζάκης (77' Malshi), Αδαμόπουλος (77΄Φωκάς Ε.), Παλικισιάνος, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης, Αραβαντινός, Μπουγάς, Τσάκος (57' Κονόμη), Τριανταφυλλίδης (86' παγουλάτος), Καμπανός.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου