Τρίτη, Φεβρουαρίου 5

Νέο βοηθητικό Κλειστό γήπεδο στο Αργοστόλι-Έβγαλε ειδήσεις η… πίτα του στίβου της Κεφαλονιάς

20190202 2014330 (Copy)

Ένα νέο βοηθητικό Κλειστό Γυμναστήριο, όπου θα στεγαστεί ο στίβος της Κεφαλονιάς αλλά και άλλα αθλήματα που μέχρι σήμερα είναι…  εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες προπονητών και αθλητών.
Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η σαββατιάτικη συνέντευξη τύπου στο Κλειστό του μπάσκετ στο Αργοστόλι, στα πλαίσια της εκδήλωσης βράβευσης των αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς που διακρίθηκαν στον στίβο, μιας εκδήλωσης με αφορμή  την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην… mini αυτή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο ίδιος ο σύλλογος της Γ.Ε.Κ, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης  Παναγής Δρακουλόγκωνας, η αθλήτρια με την καλύτερη περσινή επίδοση του κεφαλονίτικου στίβου,  Άννα Κρούσσου και φυσικά ο προπονητής της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς, Νίκος Μεταξάς. Σημειώνεται, ότι στην συνέντευξη τύπου θα συμμετείχε και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, κάτι όμως που δεν στάθηκε δυνατόν  εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας του Δημοτικού Συμβουλίου για την υγεία και τα όσα εκεί εξελίχθησαν.
Νίκος Μεταξάς: Η Εθνική Ομάδα στίβου  φέτος στην Κεφαλονιά.
Ο ένας από τους τρεις προπονητές της Γ.Ε.Κ, ο Νίκος Μεταξάς, στην δική του παρουσίαση  μίλησε αρχικά για την αναβάθμιση του στίβου της Κεφαλονιάς και των Βεργωτείων 2019 που επίσημα πλέον έχουν ανεβάσει…. επίπεδο και έχουν καταξιωθεί στις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στίβου της χώρας.   Παράλληλα, παρουσίασε την ομάδα, τους αθλητές και τις αθλήτριες δηλαδή της Γ.Ε.Κ που θα τιμήσουν την Κεφαλονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το επόμενο Σαββατοκύριακο:  Άννα Κρούσσου, Μέμη Αλυσανδράτου, Αριστείδης Σταύρου και Βαγγέλης Κωλέτσης. 
Εκείνο όμως που  προκάλεσε έντονο αθλητικό και όχι μόνο  ενδιαφέρον, η αθλητική είδηση δηλαδή της ημέρας, ήταν όταν ο προπονητής της Γ.Ε.Κ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ,  ο κ. Γιάννης Κουτσιώρας,  εκδήλωσε έντονα την πρόθεση να γίνει μια συγκέντρωση αθλητών της εθνικής ομάδας στίβου στην Κεφαλονιά  την εβδομάδα πριν τα Βεργώτεια 2019, που φέτος έχουν προγραμματισθεί για τις 11 Μαΐου.
Η συγκέντρωση αυτή που συνηθίζεται πριν από μεγάλες διοργανώσεις,  γίνεται ουσιαστικά για να συνηθίσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στις πολυήμερες αποστολές κατά την διεξαγωγή των μεγάλων αγώνων. Αναγκαία προϋπόθεση φυσικά για την παρουσία στην Κεφαλονιά της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο ίδιος ο Νίκος Μεταξάς είπενα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Ανοικτό Στάδιο του Αργοστολίου και να έχουν επισκευαστεί κάποιες μικρές «ατέλειες» στον χώρο του στίβου, στα άλματα δηλαδή και στο σκάμμα.
 

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Έτοιμα τα σχέδια για νέο Κλειστό Γυμναστήριο-Έχουμε βρει τα χρήματα!

Η είδηση όμως που έκλεψε κυριολεκτικά το ενδιαφέρον, ήταν αυτή που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ο κος Δρακουλόγκωνας, αφού χαιρέτισε τις προσπάθειες των ανθρώπων της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς και συνεχάρη στο πρόσωπο της συνομιλήτριας του στην συνέντευξη και αθλήτριας Άννας Κρούσσου τους «συναδέλφους» της που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα του Κλειστού Στίβου, μίλησε για την ανάγκη να κατασκευαστεί ένα νέο βοηθητικό Κλειστό Γυμναστήριο, όπου θα στεγαστεί ο στίβος της Κεφαλονιάς αλλά και άλλα αθλήματα που μέχρι σήμερα είναι…  εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες προπονητών και αθλητών. 
Είπε, μάλιστα, ότι και τα χρήματα έχουν βρεθεί και μελέτες έχουν εκπονηθεί για το Κλειστό βοηθητικό Γυμναστήριο, αλλά θα πρέπει να σπεύσει ο δήμος της Κεφαλονιάς να εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες και να ενεργήσει ώστε το σημαντικό αυτό όνειρο των ανθρώπων του τοπικού στίβου και όχι μόνο, να γίνει –επιτέλους– πραγματικότητα.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα οι προμήθειες αθλητικού υλικού και οργάνων, ενώ η Π.Ι.Ν έχει ανταποκριθεί και σε αιτήματα άλλων αθλητικών ομάδων και συλλόγων και θα ενισχύσει με κάθε μέσο τον τοπικό αθλητισμό, θαλάσσιο και μη, καθώς τον θεωρεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.
 

Άννα Κρούσσου: Στόχος μου ένα πολύ καλό άλμα.

Στην συνέντευξη τύπου τελευταία ομιλήτρια ήταν η Άννα Κρούσσου, που λίγη ώρα μετά θα βραβεύονταν ως αθλήτρια του 2018 για την επίδοσή της στο προηγούμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, την 6η θέση.
Η ίδια, που παράλληλα ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις καθώς είναι μαθήτρια της Γ Λυκείου, μίλησε για τις φετινές «εξεταστικές» δυσκολίες της, ενώ η ίδια ευχήθηκε να είναι σε καλή φόρμα και να φέρει στην Κεφαλονιά  το επόμενο ΣΚ όπου και το φετινό Πανελλήνιο του Κλειστού Στίβου, ένα πολύ  καλό άλμα.
Πηγή:www.kefalonitikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου