Δευτέρα, Απριλίου 15

Νίκη στις καθυστερήσεις τα Διλινάτα και ξανά στο κόλπο 1-0 τα Φωκάτα


Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, τα Διλινάτα θα επικρατήσουν των Φωκάτων  με σκορ 1-0 και θα ξαναμπούν και πάλι δυνατά στο κόλπο του τίτλου, μετά μάλιστα την ισοπαλία στο ντέρμπι των Τζαννάτων.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» ξεπέρασε το σοκ της εντός έδρας ήττας της από τους Πρόννους, στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Πέμπτη και πήρε την πρώτη της νίκη στη σειρά.
Μια νίκη «χρυσάφι», ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε αυτή.
Τα Φωκάτα στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στους αντιπάλους τους, αλλά δεν μπόρεσαν και πάλι να πάρουν τον πρώτο τους και ιστορικό βαθμό, στη σειρά μετά από τρεις αγώνες, με αποτέλεσμα να βγουν σχεδόν οριστικά εκτός τίτλου (μόνο μαθηματικά και ένα μεγάλο θαύμα έχουν ελπίδες).
Σε γενικές γραμμές στις Κεραμειές είχαμε ένα καλό παιχνίδι με αγωνία και τα πανηγύρια να έρχονται στο 90+!!
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ τα Διλινάτα θα απειλήσουν με την κεφαλιά του Διον. Τζωρτζάτου από το σημείο του πέναλτι, μετά την σέντρα Βουκελάτου, όμως ο Αντωνίου που ήταν καταπληκτικός σήμερα, θα σώσει με ενστικτώδη απόκρουση.
Στο 14’ Βουκελάτος θα πιάσει το σουτ για να διώξει ο Αντωνίου και στη συνέχεια οι αμυντικοί του.
Στο 20’ ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί το φάουλ από δεξιά, με την μπάλα να βρίσκει, σύμφωνα με τον διαιτητή στο χέρι του Ζαμπαύτη και να καταλογίζεται πέναλτι, μέσα σε διαμαρτυρίες.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Βουκελάτος και ο Αντωνίου διώχνει στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ διατηρώντας το 0-0.
Στο 30’ ο Τούρλας από αριστερά θα βγάλει την σέντρα, ο Βουκελάτος θα πασάρει με το κεφάλι για τον Διον. Τζωρτζάτο στο απέναντι δοκάρι, ο οποίος με νέα κεφαλιά αναγκάζει τον νεαρό τερματοφύλακα των Φωκατων να διώξει εκ νέου και εξ επαφής την μπάλα κόρνερ.
Σειρά των τυπικά γηπεδούχων να απειλήσουν, όταν στο 40’ ο Τζωρτζάτος με ωραία σέντρα από δεξιά, θα βρει στην περιοχή τον Ζαμπαύτη και αυτός στο β’ δοκάρι θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από την εστία του Ντερβισάι.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο, οι φάσεις ήταν λίγες και η πρώτη καλή σε αυτό το διάστημα θα έρθει στο 70’. Ο Ε. Καλαφάτης θα βρει τον Χασάι απέναντι από τον Αντωνίου, όμως το σουτ του ποδοσφαιριστή των Διλινάτων καταλήγει άουτ σπαταλώντας μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Νέα χαμένη ευκαιρία από τον Χασάι στο 74’, αφού το πλασέ του μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά την κάθετη του Διον. Τζωρτζάτου, στέλνει την μπάλα και πάλι άουτ.
Σέντρα από δεξιά του Χαραλαμπόγλου στο 90’, κεφαλιά από κοντά του Διον. Τζωρτζάτου και πάλι η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Αντωνίου.
Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία χωρίς σκορ, στο 3’ των καθυστερήσεων, ο Κ. Τζωρτζάτος θα κάνει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή, εκεί ο Χαραλαμπόγλου θα σηκωθεί ψηλότερα από τους αμυντικούς, θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» και στα δίχτυα του Αντωνίου, χαρίζοντας ένα «χρυσό» τρίποντο στην ομάδα και για αυτό πανηγυρίστηκε δεόντως.
Με αυτή την πρώτη τους νίκη στη σειρά, τα Διλινάτα ξαναμπαίνουν με αξιώσεις στην υπόθεση τίτλος και πλέον όλα θα κριθούν στην εντός έδρας «μάχη», απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό την επόμενη αγωνιστική. Παιχνίδι που θέλουν μόνο νίκη.
Τα Φωκάτα και σε αυτό το παιχνίδι παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικά και απέδειξαν το δίκαιο της παρουσίας τους στη σειρά.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Παλικισιάνος, Τζάκης, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης (65’ Καμπανός), Αραβαντινός, Παγουλάτος (86’ Pula), Φωκάς Ε. (73’ Αδαμόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Malshi, Τζωρτζάτος (84’ Μπουγάς).
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Χρ. (87’ Κοσμάτος), Λουκάτος, Τούρλας (85’ Τζωρτζάτος Γερ.), Καλαφάτης Ε., Χασάι, Χαραλαμπόγλου, Βουκελάτος (71’ Δρόσος), Τζωρτζάτος Κ..
** Οι φώτο είναι από παλαιότερο παιχνίδι των δυο ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου