Παρασκευή, Απριλίου 19

Η pregame στο φινάλε των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 2018-2019



Φινάλε την Κυριακή 21/4 στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας, με την 6η και τελευταία αγωνιστική των playoffs και τη διεξαγωγή των δύο αγώνων του προγράμματος, σε Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Έρυσσο.
Σε ότι έχει να κάνει με την άνοδο δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον. Όμως όσον αφορά τον τίτλο και στα δύο παιχνίδια οι πρωτοπόροι Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς "καίγονται" για τη νίκη που μπορεί να τους δώσει τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή στη "μικρή" κατηγορία.
Η αρχή θα γίνει στο ανακατασκευασμένο και για χρήση, μετά από 4 και πλέον χρόνια Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου στις 3 το απόγευμα ο Εθνοφρουρός, με μοναδικό κίνητρο τον πρώτο - ους του βαθμούς στη σειρά, φιλοξενεί το "τριφύλλι" και θέλει μόνο νίκη, ελπίζοντας λίγο αργότερα σε στραβοπάτημα του Πυλαριακού στο τοπικό στις Βασιλικάδες για να είναι αυτό που θα σηκώσει την κούπα.
Την ίδια ώρα, στο νεόκτιστο Δημοτικό γήπεδο Βασιλικάδων "Σταύρος Βασιλάτος", πέφτει η αυλαία των playoffs του φετινού πρωταθλήματος Β' κατηγορίας με το τοπικό, που ουσιαστικά εγκαινιάζει την χρήση του, ανάμεσα στην αδιάφορη βαθμολογικά γηπεδούχο Έρυσσο - Πυλαριακό και τους "κυανέρυθρους" της Πυλάρου να θέλουν μόνο νίκη, εκτός και αν έχουν κάποιο καλό νέο από Αργοστόλι στο ματς του Δ.Α.Κ., για να πανηγυρίσουν, μετά την άνοδο στην Α' κατηγορία και την κατάκτηση του φετινού τίτλου!
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Κυριακή 21-4-2019   ώρα:  15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Εθνοφρουρός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Χρηστάτος Σπ.
Καραΐσκος Απ.
2.
Κυριακή  21-4-2019   ώρα:  15:00
Δημοτικό Βασιλικάδων "Στ. Βασιλάτος"
Α.Ο. Ερύσσου - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Θωμάς
Βασίλης
Βουτσινάςς Αγγ.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
    
Ο πρωτοπόρος Πυλαριακός
Ας δούμε αναλυτικά το «μενού» της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, των Playoffs του πρωταθλήματος, την Κυριακή 21/4/2019, με τη σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
    
Κυριακή 21-4-2019
Νίκη για κούπα και παράλληλα "δώρο" από Έρυσσο θέλει ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 
Επιστροφή στη φυσική τους έδρα, μετά από 4 και πλέον χρόνια, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, για Εθνοφρουρό και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, αφού στο φινάλε των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, δίνουν έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα στις 3 μ.μ..
Μπορεί η άνοδος των δύο που θα συμμετάσχουν την επόμενη περίοδο στην Α’ κατηγορία να έχει κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, όμως το ενδιαφέρον της κατάκτησης της φετινής κούπας και του τίτλου για τον πρωταθλητή καλά κρατούν.
Οι γηπεδούχοι, είναι εντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά, αφού έτσι κι αλλιώς θα τερματίσουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως αγωνιστικά θα παλέψουν για τον πρώτο – τους και ιστορικό-ούς βαθμούς στη σειρά!
Μέχρι τώρα, έχουν ισάριθμες ήττες στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει στη σειρά και θα επιδιώξουν, έστω και στο παρά πέντε να σπάσουν αυτό το αρνητικό σερί.
Από την άλλη, οι «πράσινοι» που δεν κρατούν στα δικά τους χέρια την υπόθεση τίτλος, θέλουν μόνο νίκη με την ευχή, ότι η Έρυσσος στο δικό της πλέον στολίδι, να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο και ισόβαθμο της Πυλαριακό, αφού ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την συγκεκριμένη, ομάδα υστερούν στα μεταξύ τους τέρματα!
Έτσι λοιπόν εκτός της δικής τους νίκης, έχουν την ανάγκη ενός μεγάλου «δώρου» από το «Σταύρος Βασιλάτος»... Ίδωμεν!!!
Ο Π.Α.Ο. είναι το φαβορί, όμως μπορούμε να περιμένουμε ένα καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι με την αγωνία, επαναλαμβάνουμε για τον τίτλο, να πιάνει «κόκκινο» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, τόσο στο συγκεκριμένο γήπεδο, όσο φυσικά και σε αυτό των Βασιλικάδων!
Στην κανονική διάρκεια στις Κεραμειές, στον α' γύρο, οι ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), ενώ στον β’ στο ίδιο γήπεδο οι "πράσινοι" είχαν επικρατήσει με σκορ 3-0.
Τέλος στον α’ γύρο των playoffs  το «τριφύλλι» ήταν και πάλι ο νικητής στις Κεραμειές με σκορ 2-0.
    
Μόνο νίκη για να το "σηκώσει" ο Πυλαριακός απέναντι στην αδιάφορη Έρυσσο που εγκαινιάζει επίσημα το στολίδι της
Την ίδια ώρα, στο νεόκτιστο στολίδι της περιοχής και όχι μόνο, στο Δημοτικό Βασιλικάδων "Στ. Βασιλάτος", το οποίο ανοίγει τις πύλες του εγκαινιάζοντας την λειτουργία του, μετά επιτέλους την αδειοδότηση του, φιλοξενείται το μεγάλο τοπικό ντέρμπι, μεταξύ του γηπεδούχου Α.Ο. Ερύσσου και του πρωτοπόρου Πυλαριακού.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι ρίχνει και την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Β’ τοπικής κατηγορίας, αφού διεξάγεται στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του.
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, δεν υπάρχει ενδιαφέρον σε ότι αφορά την άνοδο, όμως υπάρχει τεράστιο βαθμολογικό για την κατάκτηση του τίτλου, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε την τύχη τους στα δικά τους χέρια και να θέλουν τη νίκη, προκειμένου να είναι ήσυχοι, σε ότι θα συμβεί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την ίδια ώρα.
Έτσι, μετά την φυσιολογική τους ήττα 6-0 και την απώλεια του τοπικού κυπέλλου, την περασμένη Τετάρτη με αντίπαλο τον Παλληξουριακό, στο μεγάλο τελικό, δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση μέσα σε τέσσερις μέρες να χάνονται όλα για την ομάδα τους, σε μια πολύ καλή και παραγωγική χρονιά, με εξασφαλισμένη μάλιστα την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία μετά από τρεις περιόδους παραμονή στη Β’!
Τώρα, όσον αφορά τους γηπεδούχους, με μια αξιοζήλευτη φετινή παρουσία, που ίσως ακόμη και να τους αδικεί η 3η θέση, σε ένα παιχνίδι γιορτή για την περιοχή, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για τα εγκαίνια του δικού τους «σπιτιού», θα προσπαθήσουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί, απέναντι στους πρωτοπόρους και να αποχαιρετήσουν μια πετυχημένη χρονιά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, ικανοποιώντας και τους φίλους τους, που αναμένεται να γεμίσουν το «Στ. Βασιλάτος»
Περιμένουμε ένα ντέρμπι, από αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι δυο ομάδες.
Μένει βέβαια να δούμε, ποιός θα είναι ο φετινός πρωταθλητής... Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς ή Α.Π.Σ. Πυλαριακός;
Στην κανονική διάρκεια στον Καραβόμυλο κοινή έδρα των δύο ομάδων, σε παιχνίδι του α' γύρου οι «κυανέρυθροι», είχαν επικρατήσει εύκολα με σκορ 6-1, ενώ στον β’ είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2.
Τέλος στον α’ γύρο των playoffs, στο ίδιο γήπεδο και πάλι αναδείχθηκαν ισόπαλες με το ίδιο σκορ!!
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
5
3
1
1
11 - 03
14
2.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
5
4
0
1
10 - 08
14
3.
Α.Ο. Ερύσσου
5
2
1
2
11 - 10
08
4.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
5
0
0
5
01 - 12
00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου