Δευτέρα, Απριλίου 22

Έγραψε ιστορία.... Πρωταθλητής Β' κατηγορίας ο Πυλαριακός

Νίκη τίτλου, πήρε σήμερα το απόγευμα στις Βασιλικάδες, στο φινάλε του πρωταθλήματος, ο Πυλαριακός και πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην Β’ τοπική κατηγορία.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου, αν και ισόβαθμη του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, που την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επικρατούσε 5-0 του Εθνοφρουρού, είναι η φετινή πρωταθλήτρια της κατηγορίας, μιας και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στη σειρά είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Σε ένα γήπεδο στολίδι, με πολύ κόσμο, το «Στ. Βασιλάτος», που σήμερα φιλοξενούσε για πρώτη φορά επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα, είχαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να παλεύουν με στόχο τη νίκη.
Οι μεν γηπεδούχοι για τη φανέλα και το γόητρο, οι δε φιλοξενούμενοι για το τρίποντο της πρωτιάς και της κατάκτησης της κούπας!
Τελικά αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι «κυανέρυθροι» από την Πύλαρο, αφού επικράτησαν των γηπεδούχων με σκορ 2-1.
Έτσι, η Πύλαρος πανηγυρίζει το πρωτάθλημα και την επιστροφή της ομάδας της στα μεγάλα «σαλόνια» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, ύστερα από 3 ολόκληρα χρόνια στην Β’.
Η Έρυσσος, σίγουρα έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και θα μπορούσε να είχε πάει ακόμη καλύτερα. Η καλή δουλειά που γίνεται σε αυτή, συν τις εμπειρίες που αποκόμισαν, αλλά και το νέο τους «σπίτι» στην περιοχή τους, αναμένεται να είναι οι βάσεις που θα στηριχθούν οι άνθρωποι της τη νέα περίοδο και στη νέα τους προσπάθεια.
Τα γκολ
Οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα προηγηθούν 1-0 στο 10’ με κοντινό πλασέ του Καψογιώργη, ύστερα από ένα μακρινό φάουλ-γέμισμα και ασυνεννοησία Μακρή – Π. Σταμούλη.
Με την ολοκλήρωση τω πρώτων 45’ ο Πυλαριακός θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1.
Ο Γιαννάτος εκτελεί το φάουλ από αριστερά, Ο Καββαδίας θα διώξει με γροθιές, οι αμυντικοί δεν απομακρύνουν την μπάλα, που θα φτάσει στον Saliaj και αυτός με σουτ στην κίνηση, θα την στείλει στα δίχτυα του Ν. Καββαδία.
Αυτό θα είναι και το σκορ για το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 82’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το «χρυσό» γκολ που τους έλειπε και θα προηγηθούν 1-2, μετά την ωραία συνεργασία Α. Γασπαρή – Γρηγοράτου, ο τελευταίος θα δώσει κάθετα στην περιοχή για τον Φάντη και αυτός με πλασέ στην κλειστή γωνία του Ν. Καββαδία θα πετύχει την ανατροπή.
Μια ανατροπή που δίνει πρωτάθλημα!
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, παραλίγο να έχουμε «εμφράγματα» στις Βασιλικάδες, όμως οι φιλοξενούμενοι θα σταθούν τυχεροί, αφού το μακρινό δυνατό σουτ του Πετρόπουλου, θα στείλει την μπάλα στο επάνω μέρος της οριζόντιας δοκού του Μακρή.
Έτσι θα παραμείνει αυτό το τελικό 2-1 και με τη λήξη θα αρχίσουν τα πανηγύρια από πλευράς Πυλαριακού. Θα είναι οι πρωταθλητές 2018-2019!
Από εμάς θερμά συγχαρητήρια στον Πυλαριακό και του ευχόμαστε να έχει την ανάλογη τύχη που θα χρειαστεί στο επόμενο πρωτάθλημα.
Να αναφέρουμε ότι, στην αρχή του αγώνα, με απόφαση της διοργανώτριας, κρατήθηκε και σε αυτό το παιχνίδι, ενός λεπτού σιγή, εις μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Εθνοφρουρού Ηλία Λυμπεράτου.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Α. Βουτσινά και την κα Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις                                                         
Α.Ο. Ερύσσου: (Δ.-Σ. Καππάτος), Καββαδίας, Ντόντα, Ρεπούσης, Πατρίκιος, Βασιλάτος (65’ Βαλσαμής), Καππάτος Σ. (56’ Παπάς), Κοψίνης Πετρόπουλος, Sula (70’ Κamberi), Καψογιώργης (61’ Παπάς Α.), Rexha R..
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Μακρής, Γασπαρής Α. (89’ Αλυσανδράτος Σπ.), Μιχαλίτσης (35’ Saliaj), Rexha Α., Αλυσανδράτος, Καβαλλιεράτος (55’ Σολδάτος), Νικολοβιένης, Γιαννάτος (55’ Φάντης), Γρηγοράτος, Ποταμιάνος, Σταμούλης Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου