Σάββατο, Απριλίου 20

Έπιασαν κορυφή.... Σημαντική νίκη για τους Πρόννους 1-2 τα Φωκάτα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Με το παιχνίδι ανάμεσα στα Φωκάτα και τους Πρόννους, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, εγκαινιάζοντας το ουσιαστικά, μετά το κύπελλο και με αγώνες του πρωταθλήματος.

Ένα πολύ καλό παιχνίδι που ανέδειξε νικητή με σκορ 2-1 τον Α.Ο. Πρόννων, που συνεχίζει αήττητος τη σειρά και βρίσκεται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω.
Τα Φωκάτα, σε ένα ακόμη παιχνίδι άρεσαν και έδειξαν, παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων ποδοσφαιριστών τους, ότι και ποιοτική ομάδα διαθέτουν, αλλά και παίκτες πολεμιστές που το παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σίγουρα οι βάσεις για κάτι εξαιρετικό την επόμενη χρονιά ήδη έχουν μπει και το μέλλον τους είναι αισιόδοξο.
Οι Πρόννοι μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και για 15’ είχαν την υπεροχή, ενώ διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Κόμητα στην περιοχή. Στη συνέχεια τα Φωκάτα ισορρόπησαν και μάλιστα έχασαν δυο καλές ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ.
Στην επανάληψη ήταν η σειρά των γηπεδούχων να μπουν δυνατά και να αιφνιδιάσουν στο 52’, ανοίγοντας το σκορ.
Στη συνέχεια οι Πρόννοι, που ήθελαν μόνο νίκη, ανέβηκαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 55’ με ένα γκολ, που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας ότι η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή στην απόκρουση του Αντωνίου και ενώ ο βοηθός ήταν στην ευθεία και έλεγχε την φάση, με αποτέλεσμα να χάσουν την ψυχραιμία τους και παρότι οι αντίπαλοι τους από το 68’ έπαιζαν με «δέκα» να δεχθούν και το 1-2, λίγο πριν το 80’ που ήταν και το τελικό.

Ένα πραγματικά «χρυσό» τρίποντο για την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη.
Να αναφέρουμε ότι, στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου υπήρχε αρκετός κόσμος μεταξύ των οποίων και άνθρωποι που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια εκεί. Δείγμα το πόσο έλειψε στους Αργοστολιώτες και όχι μόνο το ιστορικό γήπεδο, αφού 4 χρόνια "λουκέτο" ήταν πολλά.
Επίσης, τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που δείχνουν οι ομάδες και μακάρι να συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι θα χαθεί στο 7’ από τους γηπεδούχους, όταν ο Τζωρτζάτος, μέσα από την περιοχή και λίγο αριστερά θα «τσιμπήσει» την μπάλα με το δεξί, αναγκάζοντας τον Παπαβασιλείου σε μεγάλη απόκρουση στη δεξιά του γωνία, πετώντας δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Μετά από 10’, οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν με ένα σουτ του Ζαρνακούπη, από τα όρια της περιοχής, μετά τη πάσα του Πολλάκη, που θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αντωνίου.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Αποστολάτος θέλει να βρει κάθετα στην περιοχή τον Ζαρνακούπη, όμως ο Αντωνίου θα βγει έγκαιρα, θα πέσει στα πόδια του και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τα Φωκάτα στο 35’. Ο Ζαμπαύτης εκτελεί το φάουλ από αριστερά, ο Φωκάς στο α’ δοκάρι θα γυρίσει την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Παλικισιάνος, εντελώς αμαρκάριστος, θα κάνει το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και θα στείλει την μπάλα άουτ.

Ο Κ. Στάβερης στο 43’ θα κάνει ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά και η μπάλα φεύγει άουτ ψηλά από την εστία του Αντωνίου.
Τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο στο 45+1’ με τον Παπαδημητρόπουλο να βγάζει την σέντρα από αριστερά και τον Ζαρνακούπη με κοντινή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Αντωνίου.
Έτσι, ισόπαλες χωρίς σκορ οι δύο ομάδες θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Δ. Λιονάτου θα μπει δυνατά και στο 47’ με μια καταπληκτική ομαδική προσπάθεια θα πετύχει το 1-0. Ο Τζωρτζάτος θα βρει αριστερά τον Τριανταφυλλίδη, αυτός θα βγάλει ωραία σέντρα για τον Παγουλάτο και ο τελευταίος με ψύχραιμο σουτ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους θα έρθει σχετικά γρήγορα και συγκεκριμένα στο 54’ με κοντινό πλασέ του Πολλάκη, μετά το κόρνερ από αριστερά του Σπ. Κουρκουμέλη, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή, όμως ο β’ βοηθός έδειξε την σέντρα και κατακύρωσε το γκολ για να έχουμε έτσι το 1-1.
Στο 62’ ο Παγουλάτος κερδίζει την κόντρα από τον Παπαδημητρόπουλο και πασάρει μέσα στην περιοχή για τον Ζαμπαύτη, όμως το σουτ του μέσου των Φωκάτων μπλοκάρει ο Παπαβασιλείου χωρίς δυσκολία.

Στο 68’ ο Ν. Στάβερης για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Τριανταφυλλίδη θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) του διαιτητή κ. Σπ. Μαγουλά και θα αποβληθεί, αφήνοντας την ομάδα του να συνεχίσει στο υπόλοιπο του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα.
Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι Πρόννοι θα είναι αυτοί που θα πετύχουν το 1-2 στο 79’, με ένα εντυπωσιακό γκολ του Κόμητα. Ο Κ. Στάβερης με μια πολύ ωραία σέντρα από αριστερά, θα βρει τον συμπαίκτη του στο β’ δοκάρι, αυτός θα στοπάρει με το στήθος και με ένα διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου που δεν μπόρεσε να σώσει την εστία του.
Μετά από αυτό το γκολ θα πέσει ο ρυθμός, αφού οι πολλές αλλαγές και οι καθυστερήσεις δεν άφηναν τις δυο ομάδες να παίξουν κάλο ποδόσφαιρο, ούτε να δημιουργούν καλές στιγμές.
Αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι να φύγουν από το Αργοστόλι με ένα «χρυσό» τρίποντο που τους ανεβάζει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της σειράς.
Τα Φωκάτα πάλεψαν και άξιζαν κάτι καλύτερο. Το μόνο όμως που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το πρώτο τους τέρμα στη σειρά, ενώ στις επόμενες δύο αγωνιστικές θα επιδιώξουν και τους πρώτους βαθμούς!
Τέλος να αναφέρουμε ότι στην αρχή του αγώνα με απόφαση της διοργανώτριας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Εθνοφρουρού Ηλία Λυμπεράτου.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Παλικισιάνος, Τζάκης, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης, Αραβαντινός, Παγουλάτος, Καμπανός, Τριανταφυλλίδης, Malshi (86’ Pula), Τζωρτζάτος (72’ λ.τ. Μπουγάς).
Α.Ο. Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής (14’ λ.τ. Στάβερης Ν.), Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χ, Κουρκουμέλης Σπ., Κόμητας, Ζαρνακούπης (90+2’ Γιαννάτος), Πολλάκης, Αποστολάτος, Στάβερης Κ. (90’ Llalaj).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου