Τρίτη, Ιουλίου 14

Ανάμεσα στον Κλάτενμπεργκ και τον Φιόρντφελντ θα επιλέξει το ''Big-4'' τον διάδοχο του Περέιρα


Δύο ονόματα περιλαμβάνει η πρόταση της UEFA στους εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για τη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ. Το Big4 θα επιλέξει τον διάδοχο του Μέλο Περέιρα μεταξύ του διάσημου, Αγγλου, Μαρκ Κλάτενμπεργκ και του Σουηδού, Πέτερ Φιόρντφελντ.
Aυτός είναι ο Κλάτενμπεργκ
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θεωρείται από τους κορυφαίους διαιτητές που έχει βγάλει ποτέ η Αγγλία. Εχει στο ενεργητικό του 292 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ, 28 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 14 στο Γιουρόπα Λιγκ, έχει επίσης διαιτητεύσει παιχνίδια σε τελική φάση Euro, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ματς εθνικών ομάδων σε προκριματική φάση Μουντιάλ και Euro και ασφαλώς σε προκριματικές φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Διαιτήτευσε για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 25 ετών. Εγινε διαιτητής FIFA το 2006 και το 2012 έφτασε στην κατηγορία Elite της UEFA.
Στο απόγειο της καριέρας του έφτασε το 2016, όταν την ίδια χρονιά διηύθυνε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον τελικό του Euro και τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας!
Τον Φεβρουάριο του 2017 εγκατέλειψε το αγγλικό ποδόσφαιρο και για τρεις σεζόν σφύριζε αγώνες στη Σαουηδική Αραβία, πριν πάει το 2019 στην Κίνα.
Η σπουδαία καριέρα και η εμπειρία του Κλάτενμπεργκ είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο ο 45χρονος Αγγλος αξιωματούχος θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο νησί. Το 2008 είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή μίας έρευνας σχετικά με φερόμενα χρέη εταιριών, με τις οποίες είχε συνδεθεί. Η υπόθεση αφορούσε μία εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας (MC Electrical Retail NE Ltd), η οποία πτώχευσε και δημιούργησε χρέη ύψους 60.000 λιρών. Ο Κλάτενμπεργκ φέρεται πως δεν ενημέρωσε σχετικά την PGMOL (Professional Game Match Officials Board), υπέπεσε δηλαδή σε παράβαση και τέθηκε σε οχτάμηνη αναστολή.
Ο Κλάτενμπεργκ έχει επίσης κατηγορηθεί για χρήση ναρκωτικών, για ενδοοικογενειακή βία και για τζόγο. Ο ίδιος αρνείται όλες αυτές τις φήμες, πάντως η αστυνομία είχε διεξάγει έρευνα μετά το βανδαλισμό που είχε υποστεί το αμάξι (μία Porche Boxter) του διαιτητή το 2008.
Στην ιστορία βέβαια έχει μείνει ο αγώνας του 2005 ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ, όταν δεν μέτρησε καθαρό γκολ της Τότεναμ στο 89ο λεπτό με το σκορ 0-0. Η μπάλα είχε περάσει σχεδόν ένα μέτρο τη γραμμή, μετά την γκάφα του τερματοφύλακα Ρόι Κάρολ, όμως ούτε ο Κλάτενμπεργκ, ούτε ο βοηθός του μπόρεσαν να το δουν, αφού βρίσκονταν πολύ μακριά από τη φάση.
Peter Fröjdfeldt.jpg
Αυτός είναι ο Φιόρντφελντ
Ο 56χρονος, Πέτερ Φιόρντφελντ θεωρείται ο κορυφαίος Σουηδός διαιτητής μετά τον Αντερς Φρισκ. Έγινε διεθνής το 2001 και μέχρι το 2008 όπου σταμάτησε κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Έπαιξε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας το 1997.
Το 2005 ψηφίστηκε κορυφαίος διαιτητής στη χώρα του. Το 2008 έλαβε μέρος στην τελική φάση του Euro, παίζοντας μάλιστα τρία παιχνίδια.
Στο ενεργητικό του έχει 18 αναμετρήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και 10 κυπέλλου UEFA. Πριν ασχοληθεί με τη διαιτησία είχε αγωνιστεί ως παίκτης χόκεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου