Παρασκευή, Ιουλίου 17

Ομόφωνη επιλογή για τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ (Ανανεωμένο)

EPO - Hellenic Football Federation

Ο κ. Mark Clattenburg (Αγγλία) επελέγη ομόφωνα για τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. από τους εκπροσώπους των Big 4 κ.κ. Μηνά Λυσάνδρου (α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ), Ευαγγελία Σουλούκου (γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός), Ιωάννη Αλαφούζο (μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και Χρυσόστομο Γκαγκάτση (α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), οι οποίοι μετείχαν στην «ομάδα εργασίας» που δρομολόγησε τη σχετική διαδικασία και είχαν δικαίωμα ψήφου.
Για την επιλογή του κ. Clattenburg δεν χρειάστηκε ωστόσο η διενέργεια μυστικής ψηφοφορίας, όπως αρχικά προβλεπόταν, καθώς η ομοφωνία των «4» στο πρόσωπό του γνωστοποιήθηκε στις FIFA και UEFA από την έναρξη της συνεδρίασης.
Στη σημερινή διαδικασία μετείχαν ακόμα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης κι εκ μέρους των FIFA και UEFA, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών-μελών Ευρώπης της FIFA Νόνταρ Αχαλκάτσι, ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών μελών της UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς, ο επικεφαλής του τμήματος εθνικής διακυβέρνησης και διεθνών φορέων της UEFA κ. Λούκα Νικόλα, ο υπεύθυνος του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών κ. Μάριος Γεωργίου, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.
Ο κ. Mark Clattenburg θα ταξιδεύσει στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελο Γραμμένο και τον πρόεδρο της Super League 1 κ. Λεωνίδα Μπουτσικάρη, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα συμβατικά, οικονομικά και διαδικαστικά ζητήματα της συνεργασίας του με την Ε.Π.Ο. κι έτσι να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντα του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ.
Αμέσως μετά, ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. θα επιλέξει τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR.
Αποφασίστηκε ακόμα να παραταθεί η συνεργασία για έναν ακόμα μήνα με ένα εκ των εν ενεργεία μελών της Κ.Ε.Δ. κ.κ. Χουάν Μάριν ή Λιφ Λιντμπεργκ, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ενημέρωση του νέου προέδρου για τα θέματα ευθύνης του.
Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. έχει εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου