Τετάρτη, Ιουλίου 22

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Π.Σ. Αγκώνα


O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκώνα, μετά από αξιολόγηση των κρατούντων συνθηκών της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, αναβάλει τον Δρόμο Θηναίας Γης και τις άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, έως ότου, τουλάχιστον για το νησί μας, κριθεί ότι η διεξαγωγή τους, θα είναι κατά το δυνατό ασφαλής, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΠαραμένουμε δε  σε πλήρη ετοιμότητα όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν να προβούμε στις διοργανώσεις που εντάξαμε στον οργανωτικό σχεδιασμό μας.
Πάντα ο στόχος μας ήταν μία ποιοτική προσέγγιση και μια υγιής διέξοδος προς τους κατοίκους του χωριού μας, του «Αγκώνα», της ευρύτερης Θηναίας αλλά και του νησιού μας γενικότερα, με δράσεις άθλησης και ψυχαγωγίας ανοικτές προς όλους, με έμφαση στις οικογένειες και στους νέους, δράσεις ανάπλασης και εξωραϊσμού του χωρίου μας και συνεργασίες με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και συλλόγους. Άλλωστε η έννοια του πολιτισμού, εξ΄ ορισμού αφορά την συμπόρευση, αλληλεπίδραση και από κοινού δημιουργία.
Ενδεικτικά το 2019 προβήκαμε στις εκδηλώσεις: «ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ»- μουσικό χορευτικό αφιέρωμα στον παλαιό ελληνικό κινηματογράφο και «ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ» κωμική παράσταση, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου καθώς και εκείνη με τίτλο   «Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ» τιμώντας τον λαϊκό καλλιτέχνη Ράζο στο Σχολειό του χωριού. Εννοείται διοργανώσαμε το «Μονοπάτι του Ανέμου» τον εξαιρετικά δημοφιλή ορεινό αγώνα μας, με τα εκπληκτικά βίντεο το Μάιο αλλά και τον δρόμο «Θηναίας γης» τον Αύγουστο όπου «κάηκε το πελεκούδι» από κόσμο και καπνούς, μεταφορικά και κυριολεκτικά .Συνεργαστήκαμε δε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-ΠΕ Κεφαλληνίας, την ΚΕΔΗΚΕ τον Σύλλογο των Καρδακάτων, των Κοντογουράτων, των Αζολιατών, των Φωκάτων , τον Συλλογο Χωροπούλα, την ανδρική και παιδική  Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, τον Σύλλογο Αστυνομικών, το Εργαστήρι Χορού pirouette αλλά και με την Ιερα Μητρόπολη Κεφαλληνίας και το Ιερατικό συμβούλιο του χωριού μας αλλά και τους προέδρους των κοινοτήτων της ευρύτερης Θηναίας, συμμετέχοντας ή συνδιοργανώνοντας εκδηλώσεις μαζί τους. Παράλληλα  εξωραΐσαμε το χωριό μας, συμμετείχαμε σε οικολογικές πρωτοβουλίες, με όλα τα μέσα που διαθέταμε, ενώ προετοιμάσαμε το έδαφος για εργασίες αποκατάστασης του τοιχίου του Ράζου.
Για ένα μόλις χρόνο θεωρούμε ότι προσπαθήσαμε ικανοποιητικά, ωστόσο σίγουρα μπορούμε και θα υλοποιήσουμε πολλά περισσότερα. 
sportsthea: Στις 7 Αυγούστου ο 6ος δρόμος Θηναίας γης
Δεσμευόμαστε ότι η διακοπή μας αυτή, είναι μόνο προσωρινή και λόγω συγκυριών, ότι η διάθεση και η αγάπη για αυτό που κάνουμε διατηρούνται ζωντανές, ισχυρές και ανεξάντλητες. Παραμένουμε στις επάλξεις και μόλις τα δεδομένα μας το επιτρέψουν θα επανέλθουμε δριμύτεροι.
Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ, που κατανοώντας ότι είμαστε ένας μικρός σύλλογος σε ένα ορεινό χωριό της Κεφαλονιάς με λίγους κατοίκους, ενισχύουν το έργο μας και με την στήριξή τους μας παρέχουν επιπλέον κίνητρο δράσης και δημιουργίας αλλά και όλους τους ανθρώπους που στέκονται πλάι μας προσφέροντας, ότι μπορεί ο καθένας, τον κόπο, τον χρόνο ή το υστέρημα του, καθώς για εμάς η προσφορά όταν είναι από καρδιάς δεν αποτιμάται. 
Σας ευχαριστούμε ειλικρινά όλους
Κι επειδή μια εικόνα αντιστοιχεί με χίλιες λέξεις: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=726094511525019&id=100023734302286&sfnsn=mo&d=n&vh=i
Με εκτίμηση
Εκ του ΔΣ του συλλόγου «Αγκώνα»
Η πρόεδρος

Σαμόλη Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου