Τετάρτη, Ιουλίου 8

ΕΠΟ: Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την αίτηση για τροποποίηση καταστατικού για πρόωρες εκλογές

ΕΠΟ

Απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο η αίτηση της ΕΠΟ για την τροποποίηση του καταστατικού για την διενέργεια πρόωρων εκλογών, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης.
Το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της ΕΠΟ για αλλαγή του καταστατικού της, ώστε να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές στην Ομοσπονδία, όπως είχε αποφασιστεί στην Έκτακτη Γενική της Συνέλευση, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο λόγος της απόρριψης.
Θυμίζουμε πως την Παρασκευή (10/7) θα εκδικαστεί και η αίτηση του Ολυμπιακού στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για την συγκεκριμένη υπόθεση, όμως οι... εξελίξεις τρέχουν.
Οι Πειραιώτες και άλλες πέντε Ενώσεις στην έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ είχαν υποβάλλει ένσταση, θεωρώντας ότι οι εκλογές θα έπρεπε να μεταφερθούν για το 2021, όταν και θα έχει συμπληρώσει τετραετία η νυν εκλεγμένη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου (είχε εκλεγεί το 2017 μετά τους 10 μήνες της ΠΔΕ).
Παρ' όλα αυτά, με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε η τροποποίηση του καταστατικού, όμως ήρθε το... stop από το Ειρηνοδικείο και έτσι δεν θα διενεργηθούν πρόωρες εκλογές ως τον Οκτώβριο.
Κανείς δεν γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια ή τι προκάλεσε αυτή την απόφαση, διότι δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό της. Προφανώς, η αίτηση δεν ήταν συμβατή με τη νομοθεσία, γι' αυτό και ήταν απορριπτική και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η επόμενη μέρα, μιας και οι πρόωρες εκλογές αποτελούσαν επιθυμία και των διεθνών συνομοσπονδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου