Πέμπτη, Ιουλίου 15

Πριν από λίγο παρουσίασε το νέο του προπονητή Πέτρο Κωστίδη ο Α.Σ. Κεφαλληνιακός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15/7, με μια πολύ όμορφη Σ.Τ. σε αίθουσα του πανέμορφου Baroque στο Αργοστόλι, η παρουσίαση του νέου προπονητή της νεοσυσταθείσας ομάδας του Α.Σ. Κεφαλληνιακός.

Στο πάνελ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ομάδας, που προήλθε από τη συγχώνευση Α.Σ. Κεφαλονιά – Α.Ο. Κεφαλληνιακός, κ. Μιχ. Βασιλάτος, ο Γ. Αντωνάτος και φυσικά ο νέος τεχνικός κ. Πέτρος Κωστίδης.

Την παρουσίαση, ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό και τις ευχαριστίες προς τους παριστάμενους, εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε., έκανε ο πρόεδρος κ. Μιχ. Βασιλάτος, ο οποίος στη νέα εποχή πραγμάτων στο τοπικό μπάσκετ ανέφερε:

Η παρουσίαση.........

«Σας καλωσορίζω και σας παρουσιάζω στην οικογένεια του Α.Σ. Κεφαλληνιακός τον coach Πέτρο Κωστίδη, ο οποίος  είναι γνώριμος στην Κεφαλονιά και πλέον έχουμε τη χαρά να τον έχουμε στο Σύλλογο μας ως προπονητή και υπεύθυνο για όλα τα τμήματα του Συλλόγου». 

Στη συνέχεια ανέφερε ποιος είναι ο Πέτρος Κωστίδης και ότι,...... «έχει δουλέψει στο επιτελείο του Άρη δίπλα σε σπουδαίους προπονητές, αλλά και σε άλλους Συλλόγους με επιτυχία».

Η κίνηση του Συλλόγου......

Όσο για την κίνηση του Συλλόγου, την θεωρεί πολύ σημαντική και πιστεύει ότι με τον Π. Κωστίδη θα αναπτυχθούν οι ακαδημίες του Συλλόγου και τα επόμενα χρόνια θα φανούν τα αποτελέσματα, αφού και η παρουσία του coach δεν θα είναι περιστασιακή, αλλά για πολλά χρόνια.

Βασικός στόχος η σωστή εκμάθηση του αθλήματος.......

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γ. Αντωνάτος, ο οποίος μετά το καλωσόρισμα στον νέο coach, είπε.... «Βασικός στόχος του Συλλόγου και του coach θα είναι η προώθηση του αθλήματος και η σωστή εκμάθηση του στα παιδιά, σε μια εποχή πολύ δύσκολη, που πιστεύουμε ότι με επιμονή και υπομονή, θα καταφέρουμε τους στόχους μας, δίνοντας έμφαση στα μικρά παιδιά.

Η παρουσία του coach θα δώσει προπονητικά την ευκαιρία και στα παιδιά του νησιού μας, που έχουν σπουδάσει στο άθλημα ή έχουν τελειώσει σχολές προπονητών, να ασχοληθούν με την προπονητική και να πάρουν εμπειρίες ώστε να συνεχιστεί στο μέλλον αυτή η πορεία.

Έχουμε μιλήσει με αρκετά παιδιά και είναι μια ευκαιρία να αναβαθμίσουμε το μπάσκετ στη πόλη».

Τέλος, ο λόγος δόθηκε στον νέο προπονητή, ο οποίος ανέφερε:

Οι ευχαριστίες του coach.......

«Ευχαριστώ πολύ. Μέσα από τις συζητήσεις αποδείχθηκε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Εδώ, θα πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του νέου Συλλόγου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Μιχ. Βασιλάτο (με παρέμβαση του ο τελευταίος δήλωσε ότι είναι ομόφωνη απόφαση όλου του Δ.Σ. και όχι προσωπική η πρόσληψη του), η επιμονή των ανθρώπων της ομάδας, ήταν αυτό που με έκανε να έρθω στο νησί και να συμφωνήσω να αναλάβω την ομάδα του Α.Σ. Κεφαλληνιακός.

Μέσα από τη δύσκολη συγκυρία του covid βγήκε και κάτι θετικό........

Μέσα από την δυσκολία του covid, τελικά βγήκε και κάτι καλό και αυτό το πολύ καλό, ήταν η ένωση των δύο Συλλόγων, κάτι που ήταν καθοριστικό στην απόφαση μου να συμφωνήσω και να έρθω στο νησί.

Είμαι σίγουρος ότι, θα έχουμε μια πάρα – πάρα πολύ καλή συνεργασία και θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει από κοινού.

Για τους στόχους.........

Έχουμε συμφωνήσει με τη διοίκηση και θα αναπτύξω ένα πρόγραμμα που έχω στο μυαλό μου. Το πρώτο είναι να ξεκινήσουμε από τις ακαδημίες, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια διέξοδο στα παιδιά στον αθλητισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μέσα από τη σωστή εκμάθηση του μπάσκετ να είναι ακόμη πιο έτοιμοι, ώστε κάποιους στη συνέχεια να ξεχωρίσουμε, ενώ οι ευκαιρίες θα είναι για όλους ίδιες.

Άρα, ο στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά σωστά το μπάσκετ από την αρχή και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εξελιχθούν».

Για την ανδρική ομάδα...

Ανέφερε ότι, «θα υπάρχει βέβαια και η αντρική ομάδα, η οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ και εκεί θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουν όλα αρμονικά με σκοπό την αγάπη που θα έχουν όλοι για το μπάσκετ.

Για την προσπάθεια......

Δεν είναι εύκολη η προσπάθεια μας, απαιτεί εγρήγορση, συνεργασία και θυσίες από όλους.

Αυτός είναι ο στόχος μας και σε αυτό θα δουλέψουμε»

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι ο ρόλος τους είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη προσπάθεια, αφού όλες οι ειδήσεις περνούν μέσα από αυτά και θα υπάρχει συχνή ενημέρωση. "Φυσικά σας θέλουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια".

Τέλος, έγιναν κάποιες ερωτήσεις για την προσπάθεια και τους στόχους που έχουν τεθεί, όπου απαντήθηκαν από τον coach και τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Α.Σ. Κεφαλληνιακός

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, οι εντυπώσεις από την πρώτη παρουσία του coach, που αποτελεί τιμή για το τοπικό μπάσκετ, ήταν απόλυτα θετικές, ενώ έδειξε ότι γνωρίζει, όσο λίγοι το μπάσκετ, ήταν αποφασιστικός και η παρουσία του δίνει πολλές ελπίδες ότι, το άθλημα στην πόλη μας θα ανέβει επίπεδο και η συνέχεια θα φέρει με υπομονή και επιμονή, όπως άλλωστε όλοι τόνισαν, τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία coach...... Καλή επιτυχία Πέτρο Κωστίδη!

Φώτο από τη σημερινή παρουσία του coach Π. Κωστίδη














Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου