Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10

Όμορφο θέαμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στην πρεμιέρα του 5ου Πανιόνιου τουρνουά ποδοσφαίρου

Όμορφο θέαμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στην πρεμιέρα του 5ου Πανιόνιου τουρνουά ποδοσφαίρου

Κεφαλονιά – Κέρκυρα οι ομάδες του αυριανού μεγάλου τελικού

Πρεμιέρα είχαμε σήμερα, Παρασκευή 10/9, στο 5ο Πανιόνιο τουρνουά ποδοσφαίρου, που αποτελεί συνδιοργάνωση της Π.Ι.Ν. και της Π.Ε. Κεφαλονιάς, ενώ στηρίζεται από τον Δήμο Αργοστολίου.

Το συγκεκριμένο τουρνουά, διεξάγεται στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σήμερα Παρασκευή 10, με τους ημιτελικούς και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 11/9 με τους τελικούς.

Συμμετέχουν, εκτός της τοπικής Ένωσης και οι αντίστοιχες ομάδες: Ζακύνθου, Κέρκυρας και Πρέβεζας-Λευκάδας, ενώ αγωνίζονται ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 2006 και 2007.

Να τονίσουμε τη μεγάλη παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, που έδωσε ζωντάνια και χρώμα στο τουρνουά.

Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ  1-0

Την αυλαία άνοιξε το παιχνίδι Ε.Π.Σ. Κέρκυρας - Ε.Π.Σ. Πρέβεζας/Λευκάδας με τις δυο ομάδες να παλεύουν 80+ λεπτά για το πρώτο εισιτήριο του αυριανού μεγάλου τελικού.

Τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Κέρκυρας με σκορ 1-0.

Φάσεις και γκολ

Σημαντική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα θα χαθεί από την Πρέβεζα/Λευκάδα στο 2’, όταν στο κόρνερ από αριστερά του Σολδάτου, ο Τάτσης Θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια, όμως το πλασέ του αποκρούεται από τον Ζερβό που έτσι διατηρεί το 0-0.

Στο 15’ η Κέρκυρα θα πετύχει το 1-0 με ένα φανταστικό γκολ. Ο Μέλλος θα τροφοδοτήσει στα όρια της περιοχής τον Βραδή και αυτός με ένα εντυπωσιακό σουτ, θα στείλει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Λογοθέτη.

Ένα σουτ του Κρητικού στο 21’ θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ πάνω από την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων.

Ο καταπληκτικός Λογοθέτης στο 26’, θα πετάξει πολύ δύσκολα την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ, μετά το σουτ του Μέλλου από τα όρια της περιοχής.

Νέο πολύ μακρινό σουτ για την Κέρκυρα, αυτή την φορά από τον Τσιάβο και πάλι ο Λογοθέτης με τον ίδιο τρόπο, θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ, διατηρώντας το 1-0.

Αυτό το 1-0 θα είναι και σκορ ημιχρόνου, αφού μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 40’ δεν είχαμε κάποια αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη η Πρέβεζα/Λευκάδα μπήκε πιο δυνατά και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 49’ ένα μακρινό σουτ του Βραδή θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Λογοθέτη.

Διπλή ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια η Πρέβεζα/Λευκάδα στο 61’.

Συγκεκριμένα, ο Κυριακίδης με κούρσα από αριστερά, θα μπει στην περιοχή, αλλά το πλασέ του θα διώξει με το σώμα ο Ζερβός και στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα νικηθεί και πάλι από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας που σώζει την ομάδα του, από την ισοφάριση.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο 65’, όταν ο Μέριανος στο τετ α τετ του με τον Ζερβό, κάνει το πλασέ και σώζει και πάλι ο Κερκυραίος τερματοφύλακας.

Στο 73’ και πάλι ο Ζερβός θα διώξει με τα πόδια το πλασέ του Κοσκινά, ύστερα από ωραία κούρσα από αριστερά.

Στο επόμενο λεπτό ο Λογοθέτης θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μπάλα.

Τέλος στο 80+1’ ο Τάτσης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά με την μπάλα να βρίσκει τη «ρίζα» της δεξιάς δοκού του Ζερβού και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.

Το σφύριγμα της λήξης θα βρει την Κέρκυρα νικήτρια με 1-0. Νίκη που της δίνει το ένα από τα δύο «εισιτήρια» για τη συμμετοχή της, σαν φιναλίστ  στον αυριανό τελικό.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Ε. Μενεγάτο.

Οι συνθέσεις

Ε.Π.Σ. Κέρκυρας:(Λούβρος), Ζερβός, Μέριανος, Βραδής, Κάνταρος, Μπουρδούβαλης, Τσιάβος, Μπάλος, Στούπας, Μέλλος, Κρητικός, Κοσκινάς.

Πάγκος:Πρίφτης, Παπαγκόγκας, Βρυώνης, Σαμοΐλης, Παπάς, Καρπατσέλης, Μπάλας, Παπαδάτος, Λεπενιώτης.

Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας:(Κωστής), Λογοθέτης, Γαζής, Μπούζι, Πολίτης, Ανδρέου, Χρήστου, Τάτσης, Πιλαφάς, Κυριακίδης, Μαρκουλάκης, Σολδάτος. 

Πάγκος:Μπόμπορης, Κιάνι, Κούτρας, Περδικάρης, Κιτσάντας, Ναστούλης.

Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  2-0

Αμέσως μετά, στο ίδιο γήπεδο, διεξήχθη ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ των ομάδων Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας / Ιθάκης – Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.

Ήταν ένα πολύ καλό, αρκετά δυνατό, με ενδιαφέρον παιχνίδι και την Κεφαλονιά καλύτερη, να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο του αυριανού μεγάλου τελικού.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στις δύο ομάδες για το θέαμα που μας πρόσφεραν.

Φάσεις και γκολ

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους στο 12’ με τον Σεριάτο να πλασάρει στο τετ α τετ τους με τον Τότο και τον τερματοφύλακα της Ζακύνθου να σώνει από το 1-0.

Στο 19' μετά το κόρνερ από αριστερά του Μπεκίρη, ο  Φουρνιέ μόνος στο δεύτερο δοκάρι αστοχεί στην κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Φουρνιέ στο 24’ εκτελεί το φάουλ και «γεμίζει» στην περιοχή για τον Κρίστο, με τον τελευταίο να πλασάρει με τη μία στο αριστερό δοκάρι του Τότου.

Και στο 34’ θα έρθει το 1-0 για τους γηπεδούχους με ένα εντυπωσιακό τέρμα.

Ο Σεριάτος, εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή και ο Φουρνιέ με εντυπωσιακή κεφαλιά από κοντά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 39’ ο Τσιλιμιδός, μετά από ωραία κούρσα από δεξιά, θα μπει στην περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα σύριζα άουτ στο απέναντι δοκάρι του Τότου.

Το 1-0 για την Κεφαλονιά θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου και σίγουρα δίκαιο, αφού η ομάδα μας ήταν καλύτερη και είχε την κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη η Ζάκυνθος ανέβηκε, το παιχνίδι έγινε αρκετά δυνατό, όμως η Κεφαλονιά συνέχιζε να είναι καλύτερη με αποτέλεσμα να πετύχει το 2-0, ενώ έχασε ακόμη και κάποιες καλές ευκαιρίες.

Στο 64’ ο Συριάτος θα εκτελέσει ένα επικίνδυνο κόρνερ από δεξιά, η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος στην πορεία της, να την σπρώξει στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0 και ουσιαστικά κλειδώνουν τη νίκη τους και το δεύτερο εισιτήριο, μετά από αυτό της Κέρκυρας λίγο πριν, για τον αυριανό μεγάλο τελικό.

Ο Ρραπάι κερδίζει τις κόντρες μέσα στην περιοχή, αποφεύγει την έξοδο του Τότου και εύκολα με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να μειώσουν το σκορ, θα χαθεί στο 69’ με τον Κορεύρη να εκτελεί το φάουλ από δεξιά και τον Γιώργο με τα πόδια και στη συνέχεια τους αμυντικούς να διώχνουν την μπάλα και τον κίνδυνο.

Στο 74’ ο Ρραπάι θα μπει στην περιοχή από δεξιά και από το ύψος της μικρής περιοχής πλασάρει στην κλειστή γωνία του Τότου με τον τελευταίο όμως να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Το 2-0 θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα και θα είναι το τελικό του δεύτερου σημερινού ημιτελικού.

Οι συνθέσεις

Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Λιονάτος-Παπαδάτος), Γιώργο, Τσιλιμιδός, Κοραμπάτος, Φουρνιέ, Πίρρα, Συριάτος, Φίλιππας, Μωραΐτης, Ρραπάι, Μπεκίρη, Κρίστο.

Πάγκος:Κουμπουλής, Χαραλαμπέλης, Μουρελάτος, Αλυσανδράτος, Κότσι, Καραχρήστος, Παπαδάτος.

Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Αντίοχος), Τότος, Παπαδάτος, Στραβοπόδης, Πέττας, Αγκάλιου, Βισβάρδης Ε., Κορεύρης, Μπάστας, Γιούπος, Μυλωνάς, Γκάιτα.

Πάγκος:Φλαμπουρής, Λύγκας, Χαλκούτση, Βισβάρδης Δ., Κάτια, Κούτσης, Πάτερης.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Μενεγάτο. 

Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα στον αυριανό μεγάλο τελικό πέρασαν οι Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης - Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, ενώ στον μικρό θα αγωνιστούν οι Ε.Π.Σ. Πρέβεζας/Λευκάδας - Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πολιτισμού της Π.Ι.Ν. κυρία Κατερίνα Μοθωναίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Στ. Τραυλός, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και Νεολαίας της Π.Ι.Ν. κ. Ι. Αρμενιάκος, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, ο Π.Σ. κ. Δημ. Σπανός και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

Αύριο Σάββατο 11/9 οι τελικοί

Αύριο το τουρνουά θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς αγώνες του προγράμματος (μικρός – μεγάλος) στο ίδιο γήπεδο ως εξής:

17:00 Μικρός τελικός Ε.Π.Σ. Πρέβεζας/Λευκάδας – Ε.ΠΣ. Ζακύνθου

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Μενεγάτο.

19:00 Μεγάλος τελικός Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης – Ε.Π.Σ. Κέρκυρας

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Ε. Μενεγάτο.

Αργότερα θα ακολουθήσουν μεγάλα φωτορεπορτάζ και από τους δύο ημιτελικούς αγώνες

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου