Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11

Άξια πρωταθλήτρια του 5ου Πανιόνιου τουρνουά ποδοσφαίρου η Κεφαλονία

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 11/9 με την διεξαγωγή μικρού και μεγάλου τελικού, το 5ο Πανιόνιο τουρνουά ποδοσφαίρου που συνδιοργάνωσε η Π.Ι.Ν. με την Π.Ε. Κεφαλονιάς, και την στήριξη του Δήμου Αργοστολίου.

Η ομάδα της Κεφαλονιάς είναι η νικήτρια του τουρνουά, για 3η φορά στην ιστορία της και στα πέντε που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα.

Η ομάδα των Σπ. Παπαδάτου – Δ. Λιονάτου επικράτησε στον μεγάλο τελικό της αντίστοιχης της Κέρκυρας του Δ. Λούβρου με σκορ 2-0.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η ομάδα της Πρέβεζας/Λευκάδας στον μικρό τελικό, νίκησε την Ζάκυνθο με σκορ 2-1 και κατέκτησε την 3η και πολύ τιμητική θέση της τελικής κατάταξης.

Και στα σημερινά παιχνίδια, η παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ήταν μεγάλη, όπου παρακολούθησαν όμορφο θέαμα και στο τέλος χειροκρότησαν όλες τις ομάδες για την προσπάθεια και το θέαμα που πρόσφεραν. 

Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ  1-2  

Την αυλαία των σημερινών τελικών άνοιξε το παιχνίδι Ε.Π.Σ. Ζακύνθου - Ε.Π.Σ. Πρέβεζας/Λευκάδας με την διεξαγωγή του μικρού τελικού και τις δυο ομάδες να παλεύουν για την 3η τιμητική θέση της τελικής κατάταξης

Τελικά ύστερα από ένα μέτριο παιχνίδι νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Πρέβεζας/Λευκάδας με σκορ 2-1.

Φάσεις και γκολ

Στο 6’ η Ζάκυνθος θα χάσει μεγάλη τριπλή ευκαιρία για το 1-0. Ο Λύγκας θα κάνει το σουτ, ο Πολίτης θα αποκρούσει προσωρινά, η μπάλα θα φτάσει στον Γούπο, το πλασέ του οποίου θα διώξει με το κεφάλι, πάνω στη γραμμή ο Κιτσαντάς και στη συνέχεια το σουτ του Μυλωνά θα μπλοκάρει ο Πολίτης, λύνοντας την «πολιορκία» στην εστία του.

Η Πρέβεζα/Λευκάδα στο 12’ θα πάρει προβάδισμα στο σκορ 0-1. Ο Κυριακίδης θα βγει στην κόντρα και απέναντι από τον Τότο θα πλασάρει, ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου  θα αποκρούσει προσωρινά και με νέα κεφαλιά στην επαναφορά, ο επιθετικός των τυπικά φιλοξενούμενων, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 24’ ο Σολδάτος σε μια νέα κόντρα από αριστερά θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Τότο θα κάνει το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου, με εντυπωσιακή ενέργεια θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Ζάκυνθο στο 27’, όταν ο Λύγκας θα βρει έξυπνα με κάθετη πάσα στην περιοχή τον Γούπο, απέναντι από τον Πολίτη, με τον τελευταίο όμως να πλασάρει άουτ.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 39’, ο Μπάστας με πολύ ωραίο σουτ, από τα όρια της περιοχής, θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1.

Έτσι, οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες στο σκορ 1-1.

Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός, έλλειψαν οι καλές φάσεις και με την μπάλα να βρίσκεται συνέχεια ψηλά, δεν παρακολουθήσαμε καλό θέαμα.

Ένα σουτ από τα όρια της περιοχής του Σολδάτου στο 51’ θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από την εστία του Τότου.

Τέλος, με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα η Πρέβεζα/ Λευκάδα θα επανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ σε 1-2 και θα το διατηρήσει μέχρι το τέλος, όταν ο Σολδάτος θα κερδίσει τις κόντρες και με σουτ, λίγο μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ζακύνθου.

Ένα γκολ που έγραψε τον επίλογο στο παιχνίδι και παράλληλα έδωσε την 3η θέση στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας/Λευκάδας.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Μενεγάτο.

Οι συνθέσεις

Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Αντίοχος), Τότος, Χασμούτσα, Γκαίτα,  Πέττας, Αγκάλιου, Μπάστας, Κολεύρης, Κωστής Γιούπος, Μυλωνάς, Λύγκας.

Πάγκος:Φλαμπουρής, Παπαδάτος, Πάτερας, Βισβάρδης Δ., Βισβάρδης Ε., Κάτια, Λιβέρης.

Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας:(Κωστής), Πολίτης, Γαζής, Κιτσαντάς, Ανδρέου, Πιλαφάς, Χρήστου, Τάτσης, Μπόμπορης, Κυριακίδης, Μαρκουλής, Σολδάτος. 

Πάγκος:Μαρκουλάκης, Κιάνι, Μπούζι, λογοθέτης, Κούτρας, Περδικάρης.

Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ  2-0

Αμέσως μετά, στο ίδιο γήπεδο, διεξήχθη ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, μεταξύ των ομάδων Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας / Ιθάκης – Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.

Παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον και δυνατό παιχνίδι, από τις δύο ομάδες, τους γηπεδούχους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα καλύτερους και πιο ουσιαστικούς, να πετυχαίνουν δύο τέρματα και στο τέλος να πανηγυρίζουν την 3η πρωτιά τους στην ιστορία του θεσμού του Πανιόνιου τουρνουά, στα πέντε που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα!

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες του τελικού, αλλά και στις υπόλοιπες που συμμετείχαν προσφέροντας σε γενικές γραμμές καλό θέαμα.

Φάσεις και γκολ

Με το καλημέρα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 1-0 και θα ανοίξουν το σκορ στον μεγάλο τελικό.

Ο Μπεκίρη θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια των αμυντικών της Κέρκυρας, κερδίζοντας την μπάλα, θα μπει στην περιοχή και με ωραίο συρτό σουτ θα την στείλει στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα του Σαμοΐλη.

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα, τόσο από τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, όσο και από τους φιλάθλους, που είχαν έντονη παρουσία και σήμερα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Μετά από 3’ η Κέρκυρα θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Μπουρδούβαλης με ωραία εκτέλεση φάουλ, έξω από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια θα σκάσει λίγο πριν την γραμμή τέρματος και θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Άλλη σημαντική στιγμή δεν καταγράφηκε μέχρι τη συμπλήρωση των 40 πρώτων λεπτών και έτσι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με την Κεφαλονιά μπροστά στο σκορ 1-0.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό, αλλά και πάλι με πολύ ενδιαφέρον, έστω και αν έλειπαν οι σημαντικές στιγμές.

Στο 43’, η Κεφαλονιά θα πετύχει το 2-0, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια.

Συγκεκριμένα οι Φίλιππας – Τσιλιμιδός θα συνεργαστούν υπέροχα με τον τελευταίο να πασάρει δεξιά στην περιοχή στον Ρραπάι, αυτός θα βγάλει παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Μπεκίρη και ο τελευταίος χωρίς δυσκολία, θα πλασάρει σε σχεδόν άδεια εστία και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σαμοΐλη, κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη – πρωτιά της ομάδας του.

Μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 θα χαθεί στο 64’ όταν ο πολύ καλός και ουσιαστικός Μπεκίρη, μέσα από την περιοχή, θα πλασάρει τον Σομοΐλη και ο Κάνταρος, για να διώξει την μπάλα πάνω από τη γραμμή της εστίας του.

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και έτσι, η Κεφαλονιά με το υπέρ της τελικό 2-0, είναι η πρωταθλήτρια Ιονίων νήσων για 3η φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Ε. Μενεγάτο. 

Οι συνθέσεις

Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Λιονάτος-Παπαδάτος), Γιώργο, Τσιλιμιδός, Κοραμπάτος, Φουρνιέ, Πίρρα, Συριάτος, Φίλιππας, Μωραΐτης, Ρραπάι, Μπεκίρη, Καραχρήστος.

Πάγκος:Κρίστο, Κουμπουλής, Χαραλαμπέλης, Μουρελάτος, Γάϊλας, Κότσι, Παπαδάτος.

Ε.Π.Σ. Κέρκυρας:(Λούβρος), Σαμοΐλης, Παπαγκόγκας, Βραδής, Κάνταρος, Μπουρδούβαλης, Τσιάβος, Μπάλος, Λεπενιώτης, Μέλλος, Μπάλας, Παπάς.

Πάγκος:Πρίφτης, Μέριανος, Βρυώνης, Ζερβός, Παπαδάτος, Στούρπας, Κρητικός.

Με την ολοκλήρωση του τελικού έγιναν οι απονομές αναμνηστικών μεταλλίων, διπλωμάτων και κυπέλλων στις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν και κάποιες ειδικές.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πολιτισμού της Π.Ι.Ν. κυρία Κατερίνα Μοθωναίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Στ. Τραυλός, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρ. Κτενάς, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και Νεολαίας της Π.Ι.Ν. κ. Ι. Αρμενιάκος, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπ. Σαμούρης, οι Π.Σ. κ.κ. Σπ. Γαλιατσάτος - Δημ. Σπανός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Αργοστολίου κ. Νικ. Βαλλιανάτος, οι Δ.Σ Αργοστολίου Αγγ. Κωνσταντάκης – Διον. Πολλάτος, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Αργοστολίου κ. Θ. Αλυσανδράτος και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

Τέλος το κύπελλο στην νικήτρια του τουρνουά, ομάδα της Κεφαλονιάς, και στον αρχηγό της Φ. Συριάτο, απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός με τον Εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού και Νεολαίας της Π.Ι.Ν. κ. Ι. Αρμενιάκο.

Συγχαρητήρια στην Π.Ι.Ν. για την επιτυχία του τουρνουά, στους αθλητές και τις ομάδες τους για το θέαμα που πρόσφεραν, καθώς και όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή του.

Αργότερα θα ακολουθήσουν μεγάλα φωτορεπορτάζ και από τους δύο σημερινούς τελικούς

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου