Σάββατο, Δεκεμβρίου 4

Νέα τιμητική διάκριση για τον Κεφαλονίτη Παραολυμπιονίκη Γεράσιμο Λιγνό

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε χθες βράδυ, την τελετή βράβευσης των αθλητών και αθλητριών της Παραολυμπιακής ομάδας που αγωνίστηκε το καλοκαίρι στο Τόκιο.

Επίσης Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, βράβευσε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Λίνα Μενδώνη για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τη συνεχόμενη υποστήριξή της στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό.

Από την πλευρά της  η Λίνα Μενδώνη, αποδεχόμενη το βραβείο, δήλωσε «Αυτή είναι για μένα η μεγαλύτερη τιμή, η μεγαλύτερη διάκριση. Όλα τα στελέχη, όλοι οι συνεργάτες και οι εποπτευόμενοι φορείς μας εργάζονται για να εφαρμόσουμε την πολιτική της Κυβέρνησης. Η πρόσβαση όλων παντού είναι μια πρωτοβουλία του ίδιου Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας και σε όλους τους επισκέπτες από το εξωτερικό, στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μουσεία μας, στους χώρους πολιτισμού.

Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μας όταν ανεβήκατε μαζί στον βράχο της Ακρόπολης, λίγες μέρες πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας για το Τόκιο. Ένα ταξίδι το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η Ολυμπιακή μας Ομάδα και εσείς μας κάνατε όλους περήφανους. Χάρη σε εσάς ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και τιμήθηκε η Ελλάδα.

Όταν λέμε «πρόσβαση παντού», εννοούμε ότι σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού βίου, όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Δεν ξεχωρίζει κανείς μας και όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα στην επαγγελματική αποκατάσταση, στη διασκέδαση, στην ψυχαγωγία, στην κοινωνική ζωή. Η προσβασιμότητα της Ακρόπολης ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, αλλά και στοίχημα όλων των συνεργατών μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, των υπηρεσιών που δούλεψαν, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, των εμπειρογνωμόνων που συνεργάστηκαν μαζί μας. Χάρη στη χορηγία που εξασφαλίσαμε από το Ίδρυμα Ωνάση, μπορέσαμε σε σύντομο χρόνο το έργο να εκτελεστεί γρήγορα, ώστε για όλα τα εμποδιζόμενα άτομα να γίνει η Ακρόπολη προσβάσιμη».

 Η υπουργός μοίρασε ένα μικρό αναμνηστικό στα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας. Ήταν ένα βιβλίο, που έβγαλε το μουσείο Ακρόπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821.

Ομιλητές ήταν οι: Γιώργος Καπελλάκης - Πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης - υφυπουργός Αθλητισμού, Κωστής Χατζηδάκης - υπουργός Εργασίας.     

Να θυμίσουμε εδώ ότι, οι αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στους αγώνες της Ιαπωνικής πρωτεύουσας κατέκτησαν 11 μετάλλια (ένα χρυσό, 3 αργυρά και 7  χάλκινα)

Στη γιορτή παραβρέθηκε και βραβεύθηκε, ο Κεφαλονίτης Παραολυμπιονίκης Γεράσιμος Λιγνός, ο οποίος συμμετείχε στο Τόκιο στους αγώνες: 100 μ. πεταλούδα, 100 μ. ύπτιο και 100 μ. πρόσθιο.

Συγχαρητήρια πολλά Γεράσιμε. Είμαστε περήφανοι με όσα κάνεις και θα συνεχίσεις να κάνεις στο μέλλον!

Εικόνες







Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου