Παρασκευή, Ιουλίου 1

Η Σ.Τ. των διοργανωτών του πρωταθλήματος πετοσφαίρισης άμμου (Φωτορεπορτάζ)

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στην αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνάκη» του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των διοργανωτών του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Άμμου (Northern Area Beach Volley Circuit Juniors 2022 ΕΟΠΕ).

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη μαγευτική παραλία του Άη Χέλη από 1 έως 3 Ιουλίου 2022, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού – πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου κ. Γιωρ. Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεοδ. Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Πετοσφαίρισης Άμμου κ. Φωτ. Αυγουστάτος, ο προπονητής των ομάδων πετοσφαίρισης Άμμου Κεφαλονιάς κ. Άκης Τσιμάρας, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών κ. Γιωρ. Δανιηλίδης, αλλά  και o εκπρόσωπος των αθλητών Νικόλας Ματράγκος.

Όλοι ανέφεραν το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση για το άθλημα που όπως ανέφερε ο Άκης Τσιμάρας, ο οποίος άνοιξε την συνέντευξη, μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού – πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου κ. Γιωρ. Τσιλιμιδός, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τις αποστολές, δηλώνοντας την χαρά του να διοργανώνονται τέτοιου μεγάλου Εθνικού βεληνεκούς διοργανώσεις.

Είπε επίσης ότι, όταν γίνεται κάτι σοβαρό ο Δήμος είναι πάντα παρόν και το στηρίζει, αναδεικνύοντας το νησί και παράλληλα να δίνει σε νέα παιδιά την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις στιγμές.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο τουρνουά, δίνοντας συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τον προπονητή του Άμμος κ.κ. Φ. Αυγουστάτο και Άκη Τσιμάρα αντίστοιχα για την προσπάθεια που καταβάλλουν να έχει επιτυχία η διοργάνωση.

Αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών κ. Γιωρ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι που βρίσκονται στην Κεφαλονιά, το οποίο χαρακτήρισε ένα υπέροχο νησί. Επίσης είπε ότι δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά του αναπτυξιακού τουρνουά να συμμετάσχουν σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ δήλωσε ότι το περυσινό τουρνουά ήταν το έναυσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας, ευχαρίστησε το Δήμο Αργοστολίου που είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, τον τοπικό σύλλογο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο.

Επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει θεσμός και κάθε καλοκαίρι θα δίνεται το ραντεβού στην Κεφαλονιά, ενώ ζήτησε την στήριξη της πολιτείας ώστε να διεξαχθούν, γιατί όχι, ακόμη και παγκόσμια πρωταθλήματα, αφού υπάρχει η γνώση, η θέληση και η αγάπη για το άθλημα, γεγονότα τα οποία συντελούν στην επιτυχία.

Σειρά του προέδρου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεοδ. Κανελλόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Αργοστολίου για την ουσιαστική στήριξη  στην προσπάθεια του Σωματείου Άμμος να αναδείξει το Beach Volley στην περιοχή.

Μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας και απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο ανέφερε ότι, ο συγκεκριμένος Δήμος είναι από τους λίγους που στηρίζουν την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για το άθλημα.

Πέρυσι, βάλαμε τις βάσεις η διοργάνωση να γίνει θεσμός και φέτος με την παρουσία ομάδων από όλη την Ελλάδα  δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την τελική φάση της αντίστοιχης Πανελλήνιας διοργάνωσης.

Τελικά, φέτος κάναμε ένα μεγάλο άλμα και αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει το άθλημα στην περιοχή, στο να γίνει θεσμός και να προσελκύσει μεγαλύτερες διοργανώσεις, όπως ένα διεθνές τουρνουά στην κεντρική πλατεία κάτι που είναι στο όραμα της ομοσπονδίας με την προϋπόθεση να βοηθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ έκλεισε δίνοντας συγχαρητήρια στο τοπικό Σωματείο στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο του Beach Volley στο νησί.

Ακολούθησε ο νεαρός αθλητής Νίκος Ματράγκος, ο οποίος ανέφερε τις ευχάριστες εμπειρίες του από το άθλημα, λέγοντας ότι το beach Volley είναι ένα υπέροχο άθλημα.

Τέλος, κάλεσε μικρούς και μεγάλους να βρεθούν αυτό το τριήμερο στην  υπέροχη παραλία του Άη Χέλη και να στηρίξουν την προσπάθεια, ευχόμενος όλα να κυλήσουν ομαλά και με επιτυχία.

Την  Σ.Τ. έκλεισε ο δραστήριος πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Πετοσφαίρισης Άμμου κ. Φωτ. Αυγουστάτος, ο οποίος ξεκίνησε με μια όμορφη ιστορία.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την πανδημία δημιουργούνται αρκετά προβλήματα ανασφάλειας και άγχους στα παιδιά. Εκεί πρέπει να μπορέσουμε να αντισταθούμε, να παρέμβουμε όλοι μας και να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά, ώστε να μην τα αφήσουμε πίσω από μια οθόνη με λανθασμένα μηνύματα, δίνοντας υγιείς παρεμβάσεις, πράγματα στα οποία τα παιδιά θα μπορέσουν να στηριχθούν επάνω τους και να έχουν ωραίες αναμνήσεις από τα χρόνια αυτά.

Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που πρέπει να έχουμε και να στηρίξουμε τα αθλητικά Σωματεία, όπως είναι ο Άμμος, αλλά και άλλα αθλήματα στο νησί και για αυτό ασχολήθηκα με το beach volley.

Πρέπει οι μικρές κοινωνίες, όπως είναι και η δική μας να επενδύσουν  σε αυτούς τους τομείς.

Μίλησε για τον αθλητικό τουρισμό όπου εκεί πρέπει να επενδύσουμε, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές.

Το κίνητρο μας είναι ότι μπορούμε και θα χτίσουμε στην άμμο και πρέπει να καταρρίψουμε τον μύθο του «να μη κτίζεις στην άμμο».

Όλοι εμείς διοίκηση, προπονητές παιδιά χτίζουμε πάνω στην άμμο ένα υγιές Σωματείο  με προοπτική να χαίρονται τα παιδιά μας. Καταλήγοντας ότι, αυτοί άλλωστε είναι οι λόγοι που ασχολήθηκε και θα συνεχίζει να ασχολείται με το άθλημα.

Τέλος, κλείνοντας ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ κ. Κανελλόπουλο, τον Δήμο για την βοήθεια και την παρουσία του, τους προπονητές της ομάδας τον δάσκαλο Άκη Τσιμάρα, τους αθλητές και όλες τις αποστολές.

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του καλώντας τον κόσμο το Σαββατοκύριακο να έρθει στον Άη Χέλη να δει αυτά τα παιδιά τι ωραία πράγματα χτίζουν στην άμμο!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τη σημερινή Σ.Τ.

































Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου